Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Streptokill

Infekce Markéta 26.4.2016

Dobrý den.
Osmiletá dcera si v pátek večer stěžovala na bolest v krku, lékařka na pohotovosti určila jako problém rozsáhlý herpes na patře a angínu. Protože neměla k dispozici žádný test, dohodly jsme se, že mohu počkat s případným nasazením atb na vyšetření v pondělí u pediatričky. Dcera byla bez horečky. Od soboty jsem dceři stříkala do krku Streptokill, stav se velmi zlepšil. V pondělí po výtěru z krku a laboratorním vyštření nebyl žádný streptokok nalezen, pediatrička prohlásila dceru za zdravou. Streptokill jsem použila naposledy v neděli večer, v den výtěru už ne. Pokud by angína nebyla virová, ale streptokoková, je možné, že by byl výsledek tím Streptokillem zkreslený? A pokud by se mi podařilo streptokoka vyléčit pomocí tohoto lokálního léku, nehrozí rozšíření do těla a pozdní následky? Mohu nyní nějak zjistit přítomnost streptokoka v těle? Mám trošku podezření kvůli jejímu jazyku, měla povlak na prostředku s červenými okraji, i když ne typicky malinovými.... a má vrozenou nedomykavost chlopně, proto bych se chtěla ujistit. O měsíc dřívě měla streptokokovou angínu (dle streptestu) brala Ospen, podle kontroly moči po dobrání OK. Děkuji!

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, večerní aplikace Streptokillu by neměla ranní výtěr z tonsil/krku nijak ovlivnit. Pokud i laboratorní vyšetření bylo v pořádku, streptokokové infekce bych se nebála. Kdyby se Vám podařilo se pomocí Streptokillu streptokoka zbavit, nemohl by se do těla šířit. Přítomnost streptokoků v těle se obvykle zjišťuje buď z krve pomocí streptestu, nebo z výtěrů (krk, tonsily) nebo z odběru moči a v případě známek závažné infekce (vysoké horečky, celkově špatný stav pacienta, dušnost apod.) také z vyšetření krve na přítomnost bakteriální infekce, ale to sem píšu jen pro úplnost. Nejlepší bude poradit se znovu s Vaší dětskou lékařkou, pokud byste měla stále obavy ohledně případné infekce - podle potřeby může lékařka zopakovat nebo doplnit vyšetření, bude-li to opodstatněné.

Související dotazy

Bolest v krku
Dobry den, po navsteve lekare s bolesti leve krcni...
Angína, streptokok
Dobrý den, v pátek (před3 dny) se mi na mandlích udělaly...
Syn (10let) má teď aktuálně čepy na mandlích
Dobrý den, syn (10let) má teď aktuálně čepy na mandlích....
Angína
Dobry den,jaky mate prosim nazor na Streptokill ??Drive...
Suchý kašel
Dobrý den, pět dní jsem doma na lůžku a trápila mě...
Akutní zánět nosohltanu
Dobrý den od úterý (24.5)mě začlo bolet v krku a mám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptococcus v moči a pochvě

Dobrý den. Od listopadu se dlouhodobě léčím na urologii antibiotiky na streptokoka...

Streptococcus viridans

Dobrý den. Během posledního roku jsem prodělala několikrát zánět močových cest,...

Streptococus

Dobrý den, byla jsem dnes u ORL a díky výtěru krku mi našel streptococus beta...

Streptococus

Dobry den obracim se na vas s dotazem ze uz nevim kudy kam.asi pred 3 mesici...

Streptococus

dobry den jiz jsem vam psala.dnes mi vysli vytery z krku a psala jsem vam to...

Streptococus agalactiae

Dobrý den v moči mi byla zjištěna krev, dostala jsem antibiotika zonocin, po...

Streptococus agalactiae v pochvě a kožní léze na stydkém pysku

Dobrý den, mám drobnou kožní lézi na zevním labiu ( genitálu), asi 2 cm dlouhou...

Streptococus Agalcie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, už půl roku mám v děloze streptococa. Doktorka...

Streptococus anginosus-přenašečství

Dobrý večer už rok se léčím na streptokoka anginosus.Jsem po dobrání penicilínu,ale...

Streptococus v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda antibiotikum Claritromicin je účiné na...

Streptokok

Dobrý den zjistili mi streptokoka v pochvě i v moči a chci se zeptat zda je...

Streptokok

Dobry deni pani doktorko, Moje dcera je nyni doma s horeckami u dr. Crp 16...

Streptokok

Dobry den, mam dotaz na diagnozu: ++strept. beta haemol. C, Strept.viridans...

Streptokok


Streptokok

Dobrý den, dceři 6 měsíců byl ze stěru v krku zjištěn streptokok (příznaky...

Streptokok

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.jsem na konci 38tt a minulý týden mi nabíral...

Streptokok

dobrý den,asi před měsícem mi byl z výtěru zjištěn streptokok ..dostal jsem...

Streptokok

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor ohledně mého skoro šestiletého...

Streptokok

Dobrý den, můj 17ti letý syn má od konce srpna 2011 opakované angíny způsobené...

Streptokok


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest žeber od skoliózy

Dobrý den, měla bych na Vás dva dotazy. Už od mala mám skoliózu, jelikož jsem...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Přetržený lýtkový sval

Dobrý den, můj dotaz se týká přetrženého lýtkového svalu,tedy s určitostí to...

Kožní vyrážka

Dobrý den, mám už 8. den asi "kopřivku", nebo tak něco. Jsou to takové červené...

Negativní test 3 týdny po KET

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, poslední menstruace byla 1.11., následně -16.11....

Zarudnutí na horním patře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, udělal se mi na horním patře červený flek...

Bolest na hrudi při delším ležení

Dobrý den, již delší dobu se mi stává, že se mi hlavně při delším ležení/polosedu(cca...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, chodím pravidelně darovat krev a jednou za čas je možnost vetsiho...

Zánět močového měchýře

Dobrý den, od čtvrtka mám zánět močového měchýře, od pondělí beru antibiotika...

Je nutná extrakce zubu při zubním váčku?

Dobrý den, jednou jsem vám už tady psal. Před asi 2 lety jsem měl zubní kaz...

Delsi utvar v brise

Dobry den .. pred casem jsem si prohmatavala bricho a v levo kousek od pupku...

Oteklý a zarudlý prst u nohy

Dobrý den, mám od minulé středy oteklý a zarudlý prst u nohy vedle palce. Myslel...

Křečovité, bolestivé vyprazdňování

Dobry den, Mam strach jit k lekari...bojim se jak vysetreni tak vysledku. Uz...

Macmiror complex 500 vaginální globule


Nehet

Dobrý den, v současné době se lecim s plísní nehtu a to tabletamy a roztokem...

Zápach konečků prstů po česneku

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás možná nevídaný dotaz. Již několik měsíců...

Říznutí při holení penisu

Dobrý den Včera večer se mi stala taková komická událost. Při holení jsem...

Pigmentace na břiše

Dobry den, Mam taky problem ze sa mi cez noc spravil cerveny maly flak na bruchu,...

Dobrý den pane doktore, ...

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, mám strašný pocit viny a je mi opravdu...

Boulička či hrbolek na tvrdém patře

Dobrý den, před 3 týdny jsem si objevila na tvrdém patře nebolestivou bouličku...

Reklama