Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Streptokok a bolest v krku

Uši, nos, krk Kristýna 4.6.2020

Dobrý den,
Už od minulého roku chodím na opakované výtery z krku. Vždycky je tam streptpcocus beta haemolyticky a,b ++ nebo s jedním křížkem a podobně. Měla jsem to prelecene 2 atb zinat a amoksiklav. Jenže streptokok tam stále je. Nyní mi dělali výter a byl tam zase streptpcocus ale skupiny C++ tudíž jiný. Vždy jsem měla A,b a teď byl C++. Můžu prosit o vysvětlení těchto křížků a skupin. Doktorka z orl tekla že když jsou tam teď dva krizky skupiny c tak by to ještě zkusila přelecit. Ale mám strach že i tak to tam znovu bude. Mnoho lékařů říká že už to tak prostě mám. A orl doktorka říkala že by to přelecila když je skupina C a dva krizky. Říkala že dáme ospen na 10 dní a potom pendepon a druhý lekar zas řekl že stačí pendepon-injekce (ten ale nyní není bude nahrada) když nemám vysoké aslo ani crp . Co je podle vás lepší ospen tabletky a pak injekce nebo jen stačí injekce. Měla sem přece jen dost atb a stejně to ve výteru stále je. Jestli stavi ta injekce nebo i ten ospen. A jestli to vůbec přelecovat nebo ne. Nikdy jsem c dva krizky neměla tak nevím jestli je to horší nebo co to je. By vam často unavená a bolí mě hlava tak nevím jestli je to z toho. Prosím o vysvětlení a způsob léčby pokud by jste vůbec nějaký praktikovali. Jde o to jestli se to přelecit a zas to tam bude nebo to ještě zkusit tím penicilinem..Buď bych si vzala ospen a injekci nebo jen injekci co myslíte . Crp a aslo ne nízké. Ale resim ti už od listopadu minulého roku. A v každém steru byl streptokok a,b ++ a podobně a teď je tam asi jiný (c ++) pro to to chcou zkusit přelecit znovu. Pry dva krizky jsou dost tak nevím. A nebo je otázka jestli ten streptokok už tam je. Jde mi o to i at stále někom atb a ten streptokok tam bude furt. V příloze jsou výtery. Teď problémy mívám ze me obcas boli a skrabe v krku, a delaji se mi cepy v zadu na mandlich, a by vam unavená ale to nevím jestli je tím a boliva mě hlava. Mám strach aby mi to nasedli třeba srdce nebo mozek. Muze to neco udelat s mozkem poskodit kdyz me boliva hlava?jako v krku mě občas bolí , škrábe ale anginy nemyvam. Ale mam strach aby streptokok nezpusobil neco s mozkem narušení , nebo se srdcem . Jestli může streptok dělat i nepatrné výši teplotu?

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Zdravím Kristýno, hlava Vás může bolet v důsledku nemoci obecně, pokud Vás škrábe v krku, máte mírně zvýšenou teplotu, pak to jistě bude k přítomnosti streptokoka v krku. Poškození mozku, nebo srdce se neobávejte. Ale v případě, že obtíže máte, tak doporučuji atb léčbu podstoupit tabletkami, s následným zajištěním Pendeponem.
Ať je Vám brzy lépe
S pozdravem

Související dotazy

Streptokok
Dobrý den, minuly týden jsem byla u lékaře kvůli chřipce-...
Streptokok v krku po 3 antibiotikách
Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka...
Streptokok
Dobrý den, již 3 týdny mě bolelo v krku. Byla jsem...
Streptokok
Dobrý den, měla jsem obtíže při styku s partnerem,...
Streptokok
Dobrý den, dceři 6 měsíců byl ze stěru v krku zjištěn...
Bolest v krku
Dobry den, po navsteve lekare s bolesti leve krcni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptokok agalactiae

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka. Vím, že při porodu mi budou muset...

Streptokok v uretře

V roce 2018 mi doktoři zjistili přítomnost streptokoka v uretře od té doby jsem...

Streptokok - v krku - ted v pochvě

Dobrý den, jsem už zoufalá, v prosinci jsem po pěti letech šla na odstranění...

Streptokok , zánět močového měchýře

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla něco o problému ohledně streptokoka zda je...

Streptokok ?

Dobrý den, od soboty ležím doma údajně dle doktora s chřipkou. Příznaky - ze...

Streptokok ...

Dobry den, v 01/11 jsem byla operovana se zlucnikem a pup. kylou,bylo to 3/4...

Streptokok + gardnerella

Dobrý den, prosím o Váš názor, neboť jsem už zoufalá. Je to čtvrtý měsíc co...

Streptokok A

Dobrý den, v pondělí mi byl výtěrem zjištěn streptokok typu A a zároveň bronchitida....

Streptokok a antibiotika

Dobrý den, před 11dny (28.2.) mi a mým dětem byl udělán výtěr z krku při podezření...

Streptokok a ASLO

Dobrý den, Před dvoumi měsíci jsem prodelala prvni angnu byla jsem lecena...

Streptokok a čepy na madlích + kojení

Dobrý den, prosím pěkně o radu, opakovaně mi byl nalezen ve výtěrech z krku...

Streptokok a dítě

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka B, zatím nejsem těhotná, ale chtěla...

Streptokok a e.coli

Od září mám problémy gynekologické a urologické problémy, brala jsem také doxybene...

Streptokok a gravidita

Dobrý den, obracím se na Vás z dotazem možného rizika. Před týdnem jsem porodila...

Streptokok a haemophilus v krku

Dobrý den, byla jsem nachlazená, první den jsem měla rýmu, bolest v krku, zvýšenou...

Streptokok a jeho možný přenos

Chtěl bych se zeptat jestli by se mohla přítelkyně nakazit Streptokokem odemně,...

Streptokok a kojenec

Dobry den, po sestinedeli mi byl v pochve nalezen streptokok agalactiae. Lecim...

Streptokok a laktobakterie při porodu

Dobrý den, jsem rok po porodu a celou tu dobu mi v hlavě leží a tíží tří okruhy...

Streptokok a léčba Ospenem u dětí

Dobrý den, moc děkuji za odpověď na velké krční mandle u syna a chtěla bych...

Streptokok a operace

Dobrý den, prosím o radu. Možná bude můj dotaz znít hloupě, ale trápí mě to....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ramene

Dobrý den, pane doktore, Jsou to už 3 týdny, co jsem spadla na rameno a pořád...

Bolest na levé straně hrudníku


Pyrvinium působí jinak, než léčivo ve Vermoxu?


TSH

Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH 7,408 paní doktorce jsem...

Angina


Slzení z pravého oka

Dobrý den, asi 2 měsíce mám problém s pravým okem :-( neustále mi slzí. Jen...

Náhlá nevolnost která do hodiny odezní

Dobrý den , je mi 20a mám problém .. za poslední 3 měsíce se mi už stalo asi...

Změna barvy stolice po vypití Burčáku

Dobry den, chtel bych se zeptat zdali je mozne, ze ma stolice zbarveni na druhy...

Průjem po chilli papričkách


Přenos streptokoka


Oteklý penis po masturbaci

Dobrý den, včera po agresivní masturbaci mi natelk penis. Celý den byl tlustý...

MR mozku

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o vysvětlení lékařského závěru z MR mozku....

Genitální opar

Dobrý den, u syna se projevil "herpes" na intimních místech. Vždy řešil problém...

Salmonelóza

Dobrý den, před necelým týdnem jsem dostal salmonelozu. Měl jsem vysoké horečky...

Posunutý Obratel


Artroza zápěstí

Dobrý den,byla mi zjištěna artroza zápěstí-lehká deformita os scaph.a ulna plus...

Nosní mandle avamys

Dobrý den, byl jsem s 2 letou dcerou u lékaře ORL kvůli neustálému kašli v noci...

Svědění vagíny po sexu

Dobrý den, přítelkyně si stěžuje že po sexu ji svědí kompletně vagína, trvá...

Polštář pro batole


Bolest pod hrudní kostí


Reklama