Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Streptokok beta hemolytický C

Imunita Kateřina 18.1.2012

Dobrý večer, paní doktorko!

Již od října se léčím "pomalu na vše" u své OL. Zprvu to byla jen rýma, kašel, občasné bolesti v krku, následně to byla chřipka, opět rýma, kašel, bolesti kloubů. Mladší bratranec měl třikrát angínu, objevili mu streptokoka a protože jsem s ním byla v dobu jeho nemocí ve styku, nechala jsem si výtěr z krku udělat také. Výsledek byl streptokok beta hemolytický C. 15.1.2012 jsem dobrala antibiotika Ospen 1500, nyní mám opět problémy s bolestí v krku a s bolestmi hlavy (jsem migrenik, ale tyto bolesti hlavy jsou jiné). Mám potvrzenou alergii na pyly, roztoče, prach, seno, kočka, potkan. Všemu se nažím vyhýbat, naši kocouři ke mně nesmí, potkany má pouze bratr, ke kterému chodím velice zřídka.
Brala jsem GS imunostim (cca od půlky října), na doporučení sestry z imunologie z Motola beru přes tři měsíce hlívu ústřičnou, dále mám vitamíny (ať "šumáky", tak i z ovoce a zeleniny)

Jsem už zoufalá, že se mi všechno vrací a začínám pochybovat o léčbě mé OL. Může všechno tohle nějak souviset s velmi oslabenou imunitou? Popřípadě jak se mám sama léčit a chránit se před dalšímy nemocemi.

Děkuji, Kateřina

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, pokud jste polyvaletní alergička, tak bych hlavně doporučovla pravidelnou medikaci ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Streptokok
Dobrý den, minuly týden jsem byla u lékaře kvůli chřipce-...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den dceři 4 roky se opakovaně vrací beta hemolytický...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den, Už od minulého roku chodím na opakované...
Opakované angíny
Dobry den, syn 5let měl v minulem roce 3x anginu (unor,červenec,prosinec),vždy...
Beta hemolytický streptokok
Dobrý den, dle výtěru mám v krku beta hemolytického...
Beta hemolytický streptokok v pochvě
Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptokok B a alergie na penicilin

Dobry den, byla mi zjistena pritomnost streptokoka typu B v pochve. Aktualne...

Streptokok B a otěhotnění

Dobrý den, před 3 měsíci mi byl zjištěn přemnožený streptokok B v pochvě. Byla...

Streptokok B přenos


Streptokok B u novorozence

Dobrý den, vím že je pro narozené děti nebezpečný streptokok B na který mi dělali...

Streptokok B v moči, pochvě

Dobrý den, nemám žádné problémy, necítím pálení při močení, po kultivaci pochvy...

Streptokok B v močovém měchýři

Pane doktore, měla jsem s přítelem chráněný pohl. styk ale ochrana nám praskla...

Streptokok B v pochvě- orální sex

Dobrý den, mám streptokoka B v pochvě a nerada bych nakazila přítele. Může ho...

Streptokok B v pochvě- partner

Dobrý den, mám streptokoka B v pochvě, problémy mi nezpůsobuje, prý se neléčí,...

Streptokok beta haemol na krčních mandlí, chronický zánět krčních mandlí, chronický zánět hltanu

Dobrý den, cca 3-4 roky mám chronický zánět mandlí (angíny jsem míval málokdy)....

Streptokok beta hem. sk. C a agalactiae - vliv na plod

Dobrý den, již rok a půl zápasím střídavě se streptokokem beta hem. sk. C a...

Streptokok beta-hemolický sk. B,C a G

Dobrý den, před 2 roky jsem měla v krku strept.beta-hemol.sk.B poté,co jsem...

Streptokok beta, stafylokok aureus. Můžou být důvodem únavy?

Dobrý den, od 16 do 22 let jsem trpěla na záněty vedlejších nosních dutin....

Streptokok bez angíny

Dobrý den, přes tuto zimu se neustále potýkám s nachlazením (lehké škrábání...

Streptokok C

Dobrý den, bratr mi dnes oznámil, že je nakažen str.C a dostal antibiotika....

Streptokok C

Dobrý den, v průběhu měsíce me byl dvakrát zjištěn streptokok C +++, nemám žádné...

Streptokok milleri, může způsobit zánět, ovlivnit spánek, je úspěšná opakovaná léčba antibiotiky?

Dobrý den z výtěru z krku mi byl zjištěn streptokok milleri, dostal jsem antibiotika...

Streptokok na jeden křížek a moraxella na dva křížky

Dobrý den, vážená paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, jestli dítě, které...

Streptokok nebo herpes?

Dobry den vam preji mam takovy problem udelily se mi na prave ruce takove zvlastni...

Streptokok oralis v močové trubici


Streptokok otěhotnění

Můžu otěhotnět i když mám streptokoka v pochvě? Gynekoložka mi řekla, že se...