Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Střevní dyskomfort, bolesti v podbříšku, bolesti kyčlí

Chronická bolest Radka 2.1.2020

Dobrý den,
v roce 2015-2016 mi byl v centru asistované reprodukce předepsán před transfery zmrazených embryí Medrol 4mg 2x denně. Ty transfery byly 4 v jednom roce, vždy jsem brala Medrol 8-12 týdnů a pak ho vysadila na 1-2 měsíce. Po 3. transferu mě začal zánět kolem kyčelných kloubů a dyskomfort v oblasti střev, nadýmání a po sladkém jídle bolel podbřišek, takže jsem byla střídavě na dietě. V té době jsem si své potíže s kortikoidy nespojila, protože jsem měla problémy s uvolněnými vazy kolem kyč. kloubů od porodu syna v 2013, myslela jsem si, že jsem je jen nějak přetížila. Od OL jsem dostala lék Nimesil, tak se to zlepšilo. Nicméně od té doby se mi záněty kolem kyčlí stále vracejí, do toho bolesti moč. měchýře, celého podbřišku - zjevně se díky Medrolu přemnožily plísně a nejsem schopná se jich dietou a doplňky stravy zbavit. Potřebovala bych poradit, na jaké odborné lékaře se mám obrátit. Gynekoložka, uroložka, ortoped i rehab. lékařka na mě zírají jako na zjevení, co jim to popisuji, jakoby se s tím v životě nesetkaly a nevědí, co s tím. Jaká vyšetření podstoupit, (magn. rezonance, CT, rozbory krve - na co?) Potřebuji zjistit, co mám za plísně v těle a jak konkrétně mám poškozené svalové úpony a co se s tím dá dělat. Je mi 40 let a nechci zůstat jako invalida. Stačí jít po schodech do 1. patra a mám problém - bolesti a pálení až do půlky stehen. Předem děkuji za odpověď.

Doplňující informace:
Jeden urolog mi udělal cystoskopii, problém v moč. měchýři žádný neviděl, prý by mi i čtrnáctky záviděly, jak ho mám krásně růžový. Dělalo se běžné vyšetření moči a tam nic patologického nebylo. Ureopalasmata, mykoplasmata negativní. Jediná rada byla, po styku se jít vyčůrat.
Borelioza a revmatol.faktor také negativní.
Gynekoložka pohledem kvasinkovou infekci nepotvrdila, ta se ale projevuje jinak než plísně. Plísně pálí. Když jsem jí to sdělila, jestli mi udělá nějaké stěry, tak se jí to zdálo zbytečné. Řekla jsem si o Mycomax 3 tbl, ale ten mi nepomohl, zjevně je jen na kvasinky. Výtoky netrpím. Mám si koupit běžně dostupné vag.tablety nebo krém... Výsledek tedy opět nevím. (což ale neřeší plísně ve střevech)
Druhá uroložka na mě jen zírala, když jsem chtěla podrobnější vyšetření, nevěděla co, výsledek opět žádný.
Ortoped udělal rengen kyčlí a zad. Na kyč. kloubech artroza 1. stupně, ale ta mě nebolí. Bolí svalové úpony kolem kyč. kloubů. Vyšetření na přístroji Bicom hlásilo tendovaginitydu - zánět šlachy a jejího pouzdra. Co se týká páteře - osteochondrosa L4-S.
Rehabilitační lékařka ve zprávě popsala jen to, co jsem už zde napsala a doporučila cvičení. To jsem ale zatím absolvovat vzhledem k vlekým zánětům nemohla. Jak to trochu zatížím, tak se zánět zhoršuje. Napsala mi doporučení na revmatologii. (na moji žádost) a tam mám jít koncem ledna. Zprávy mám tedy jen z rentgenů a možná z cystoskopie. Nevím, jak je vložit do dotazu, když už byl odeslán.
Když jsem měla první zánět sval. úponů, bylo CRP tuším jen 11 a to jsem měla opravdu velké bolesti, takže mi Mudr nedala antibiotika, ale protizánětlivé léky - Nimesil. Jindy zas Indometacin čípky. Po těchto lécích se zánět lepší, začínají ale bolesti v zažívacím traktu, takže se nedají brát déle jak pár dní.

To, že mám přemnožené plísně v těle, vím na základě toho, že mám okamžitou reakci na sladké. Po i jen minimálním množství cukru mě začne vždy zvláštně bolet břicho. Plísně, kvasinky a houby se cukrem živí a dále množí. Rok a půl už jsem na dietě a zkouším doplňky stravy, přírodní olej od Hádka atd, abych to udržela alespoň v rozumné míře a neměla ještě větší zdravotní problémy než teď. Je to ale na základě neschopnosti a nevědomosti lékařů, se kterými jsme se dosud setkala. Netuším, proč je takový problém udělat stěr nebo jiné než úplně běžné vyšetření krve a moči. Asi to stojí moc peněz nebo nevím...
Zdrav. problémy na které se ptám, mi začaly až po dlouhodobém braní kortikoidů - Medrolu,tak jestli by se zaměřil na tento problém - svalová slabost a systémová mykoza po kortikoidech.

Doplňující dotaz pro endokrinologa: co způsobují kortikoidy a jak z toho ven??

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Radko.
Vzhledem k různému spektru Vašich potíží, které se dotýkají různých odborností, jste byla již zřejmě řadou odborníku vyšetřena, ale chybí mi tu jejich zprávy a závěry. Dle Vašeho komentáře, že všichni se na Vás dívají jako na zjevení, mi ze všeho plyne, že jejich vyšetření je zcela normální a neshledali žádnou patolgii. Nevím, proč si myslíte, že máte v těle zrovna plísně. Kdyby tomu tak bylo, tak gynekolog prokáže například vaginální mykozu. Stejně tak píšete o zánětu kyčlí, nevím co si pod tím představit, pokud nemám k dispozici zprávu, zda je to jen Váš závěr. Nebo jste měla horečky, bolesti kyčle, dle zobrazovacích metod prokázán zánět a výpotek v kloubu, byla jste léčena antibiotiky, popř. imobilizována na lůžku a hospitalizována. Pokud bych se měla nějak ,,vymotat,, z této šlamastiky různých potíží bez zaslané lékařská dokumentace, tak Vám doporučuji následující.
1. v případě, že máte zažívací potíže a bolesti v podbříšku, tak doporučuji kompletní laboratorní odběry cestou praktického lékaře, objednat se ke gastroenterologovi, který pravděpodobně na základě Vámi popsaných příznaků bude doporučovat kolonoskopii.......dle nálezu je nutné vyloučit zánětlivé onemocnění střeva, včetně idiopatických zánětů ...dle výsledků a cíleně získaných informací od Vás získáte konkrétní doporučení a popř. léky
2. v případě bolestí v podbříšku je nutné gynekologické vyšetření, pokud trpíte na výtoky, pálení a svědění, tak nutné provést stěry a mikrobiologické vyšetření....zde se mohou plísně projevit
3. bolesti kyčle ......nutno vyšetřit ortopedem včetně rentgenu, pokud zde je vše v pořádku, tak se může jednat i o přenesenou bolest do kyčle z oblasti bederní páteře či křížokyčelního spojení, vhodné při normálním nálezu u ortopeda je posléze také neurologické vyšetření. Potíže, kdy máte bolesti a pálení stehen mohou nasvědčovat i pro neurologický původ potíží.
4. pokud všechny vyšetření včetně zobrazovacích metod a laboratorního vyšetření budou v normě, tak se může jednat o funkční stav s přetížení s podílem psychické složky, pak je vhodná i návštěva psychologa.

V případě, že budete chtít konkrétnější rady, tak doložte dosavadní výsledky. Doufám, že Vám moje odpověď aspoň trochu pomůže a nasměruje Vás. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Algeziologie, Balneologie, Fyzikální medicína, Rehabilitační lékařství‎, Neurologie Pracoviště: MUDr. Tomáš Vilhelm, Šumperk

Dobrý den,
souhlasím s odpovědí paní doktorky Smejkalové .
Pokud byla vaše "diagnóza" stanovená přístrojem BICOM , pak vězte , že biorezonance není medicínskou diagnostickou ani léčebnou metodou a jde o pavědu produkující nesmysly.
Podle popisu potíží je možné uvažovat i o syndromu chronické pánevní bolesti , který má více příčin a často výrazný podíl psychický .
Myslím , že vám vaši domněnku o napadení plísněmi stejně nevyvrátím a proto vás upozorním i na možnost nechat si zkrátka vyšetřit testy na mykotické infekce v mikrobiologické laboratoři jako samoplátce. O to můžete klidně praktika požádat. Kultivační a mikroskopické vyšetření krve a moče bude jistě stačit.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, dlouhodobé podávání kortikoidů perorálně v tabletách má vliv na mnoho orgánů. Mohou přispět k urychlení osteoporozy, metabolických chorob, ukládání tuku v břišní oblasti, svalové atrofii končetin, psychickým potížím. Po ukončení léčby jistě trvá rok dva, než se stav stabilizuje. Je potřeba hlídat si příjem vit D a vápníku, jíst racionální stravu, nepřejídat se, vrátit se zpět na původní váhu před léčbou. Svalová slabost se napravuje jedině správnou stravou s dostatek bílkovin a pravidelným pohybem. Bohužel ani já nesdílím názor "přemnožených plísní". Nyní již kortikoidy neberete, není důvod, aby stály za problémy, které Vás trápí.
S pozdravem,
Dr.Jandíková

Související dotazy

Bolest kyčlí
Dobry den chtel bych se zeptat ohledne meho problemu...
Bolest kýčlí
mám artrozu kyčlí a poslední dobou ujdu jen pár metrů...
Bolest kýčlí
Dobrý den Starým se uz4rokem o nemohoucí maminku.prozivam...
Bolest kolenou, kyčlí a zad
Dobrý den.... trápí mě bolest kolenou a zad a v poslední...
Bolest v kyčli při běhu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Občas...
Bolest v kyčli
Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti v kyčli u mé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Střevní bakterie v moči- vyléčení

Dobrý den, jdou vůbec bakterie v moči ze střeva vyléčit na furt? Nedávno mi...

Střevní bakterie v pochvě

Dobrý den, měla jsem teď týdenní průjmy a bohužel se mi stalo, že jsem se špatně...

Střevní bakterie v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem se střevní bakterie mohou dostat...

Střevní bakterie v pochvě

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu na můj problém trvající již 3 měsíce....

Střevní bakterie v pochvě a moči

Dobrý den pane doktore, jsem už zoufalá, pořád trpím a střevní bakterie v pochvě...

Střevní bakterie v těhotenství

Vážený pane doktore, jsem ve 28.týdnu těhotenství a před pár dny v noci jsem...

Střevní bakterie ve vagině

Dobrý den, již skoro 4měsíce se mi po návštěvě věřejného bazénu vrací candidóza...

Střevní diskomfort, znečištěná studna

Dobrý den, 4letý syn (narozen 34+5 vaginálně, kojen do 15 měsíců, neočkovaný,...

Střevní dismikrobie

Dobrý den, mám zažívací potíže, které se projevují bolestí v oblasti tlustého...

Střevní divertikly

Dobrý den, v roce 2014 prvé vyšetření na kolonoskopii, sám od sebe na základě...

Střevní dysmikrobie

Po terapii ATB (Dumox 1000) mívám kručení ve střevech, hlavně při plynatosti...

Střevní dysmikrobie

Dobrý den, již téměř měsíc pozoruji nepříjemný pocit (tlak) v pravém podbřišku....

Střevní dysmikrobie po užívání antibiotik

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o konzultaci a doporučení vhodného...

Střevní chřipka

Dobrý den, prodělala jsem já i manžel asi před 3 týdny střevní chřipku. Nyní...

Střevní chřipka

Dobrý den, měl jsem střevní chřipku - zvracení, průjem, teplota. Teď to má manželka....

STřevní chřipka

Dobrý den chtěla bych se zeptat před pár dny jsem měla střevní chřipku zvracení...

Střevní chřipka

Dobrý den, moje dcerka (15m) prodělala s nejvyšší pravděpodobností střevní chřipku....

Střevní chřipka

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Beru HA Minerva a užívám ji vždy...

Střevní chřipka

dobrý den, můj syn a manžel prodělali před 4 dny střevní nejspíše virovou chřipku...

Střevní chřipka

Zdravím od tohoto pondělí mám střevní chřipku.. Od středy už mám normální stolici......

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Protruze ploténky

Dobrý den. Měla bych dotaz ohledně výsledků mag.resonance. K paní doktorce jdu...

Bulka na chodidle

Dobrý den, zespodu na chodidle mám malou pravděpodobně tukovou buňku. Setrvává...

Bolest pod levým prsem

Dobrý den, je mi 16 let už několik dnů trpím bolestí asi 3 cm pod levým prsem,tudíž...

Zineryt se dostal do oka

dobrý den, nedávno se mi tento přípravek omylem dostal do oka, oko začalo pálit...

Fialová skvrna na penisu

Dobrý den na penisu pol kůží se mi udělala fialová skvrna a nahmatal jsem malou...

Antibiotika


Brnění kůže stehna


Co může znamenat bulka pod bradavkou

Dobrý den. Chci se zeptat, jak je to s malou bulkou pod bradavkou. Je tomu pár...

Bolest v podbříšku při orgasmu

Dobrý den, už tak měsíc mě trápí bolest v podbříšku při orgasmu. Je to takové...

Nechráněný styk a HIV infekce

Dobrý den, Před měsícem jsem prodělávala nachlazení a shodou okolností jsem...

Mám prolaps ,poslední dobou mi nedělají dobře noční směny

Dobrý den, Před pěti měsíci jsem začala dělat noční směny, poslední dva měsíce...

Nevolnost po čokoládě

Dobrý den, nedávno jsem omezil cukry a soli v těle. Přestal jsem jist čokoládu...

Tmavé fleky na nohách

Dobrý den paní doktorko/pane doktore Jmenuji se Miroslav , je mi 28 let a...

Orofar v těhotenství


Als


Zlomenina těla 5.metatarzu

Dobry den , Pri cviceni jsem si na konci cervna 2020 zlomila chodidlo. Lekar...

Mandlové kameny

Dobrý den, dcera má 35 let a již několik let se jí dělají "mandlové kameny",...

Mirena a oddálení menstruace


Ureaplasma urealyticum


Fraktura klíční kosti

Dobry den Mam jit na operace se zlomeninou klicni kosti. Rentgen viz příloha....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.