Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Subakutní až chron.lehká radikulopatie.

Barbara . 11.6.2014 redakce uLékaře

Dobrý den,obracím se na vás s dotazem, na závěr vyšetření EMG. V únoru 2014 jsem podstoupila operaci HD L4/5 s kompresí kořene L5. Přičemž problémy nastaly již během měsíce 8/2013. I přes operační zákrok trvají problémy s citlivostí v končetině a bolesti začínající v páteři postupující přes kyčel až k palci na noze, přidal se i problém s přecitlivělostí celé pravé strany (dotek je nepříjemný až dráždivý). Dle EMG vyšetření bylo zjištěno: normální parametry na PDK včetně senzogramu i F vlny. Při jeh. vyšetření denervačně reinervační změny v distribuci kořene L5 v pravo s max. v dist. svalech. Závěr zní: subakutní až chron. lehká radikulopatie L5 v pravo odpovídající anamnese operaci HD L4/5 dx s kompresí kořene L5. Lékař zde nevylučuje perzistující iritaci kořene např. epid fibrosou a doporučil MRI vyšetření. Tohle vyšetření neurolog zamítl. Prosím tedy o vyjádření co vyplývá z výsledků EMG a zda je MRI vyšetření skutečně zbytečné. (viz přílohy) Předem děkuji

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, na EMG máte útlak nervového kořene, který může být následkem výhřezu ploténky nebo srůsty, což je následek operace. Léčba je stejná, medikamentosní. Event. rozrušování srůstů by efekt nemělo, vytvořily by se znovu. Stran indikace MR, otázka se asi spíše akademická, postup bude stejný v obou případech.

Související dotazy

Bolesti zad- nutnost operace
Dobrý den pane doktore na vyšetření EMG byla prokázána...
Nemoc páteře
Dobrý den, chtěla bych prosim přeložit tuto diagnózu...
EMG vyšetření
Dobrý den, Po operaci vyhřezlé ploténky jsem byla na...
Radikulopatie, hernie disku, stenosa páteřního kanálu
Dobrý den. Prosím o radu, viz příloha. Mohou pomoci...
Postup léčby při radikulopatii
Dobrý den, prosím o názor na doporučený postup léčby....
Radikulopatie C5 při protruzi disku C5/C6
dobry den, absolovoval jsem vysetreni u lekare ve...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Styk s nakaženým mononukleózou v těhotenství

Dobrý den, jsem v 9. týdnu těhotenství a půl dne jsem strávila s dítětem nakaženým...

Styk v mestruaci

Dobrý den pane doktore, Minulý mesíc jsem začala brát antikoncepci, celý měsíc...

Styk v těhotenství

Dobrý den, mám po dvou potratek jeden ve 12tt druhý v 7tt třetí mimoděložní.Zjištěný...

Styloiditida

Dobrý den, mám dluhodobé bolesti v levém zápěstí. Včera jsem se konečně odvážila...

Styphylococcus haemolyticus infekce kůže

Dobrý den, delší dobu mám problém s velmi pomalu se hojícími hnisavými ranami...

Styphylococus aureus

Dobrý den,asi před 3 týdny mi byl na ORL zjištěn staphylococus aureus na 3+...

Stžený nehet

Dobrý den, Nedávno se mi povedlo stčit tak nešikovně prsty do sekačky na...

Sú na vine HORMÓNY ??

Dobry den mam 17 rokov a strasne mi padaju vlasy cim dalej viac a to iste plati...

Subakutni a chronická vulvitida

Dobrý den,dnes mi gynekolog diagnostikoval subakutni a chronickou vulvitidu.Chtěla...

Subakutní apendicitida

Dobrý den, nevím, zda můžete vidět mé ostatní dotazy, proto vložím zkráceně...

Subakutní flebitida VSP

Dobrý den, týden po porodu mi byla zjištěna subakutní flebitida VSP zasahující...

Subakutní kašel

Dobrý den. Mám dusivý kašel již 25 dní. Začalo to bolestí v krku, ztrátou hlasu...

Subakutní zánět štítné žlázy

Dobrý den, v září jsem prodělala sub-akutní zánět štítné žlázy. Můj výsledek...

Subarachnoidalni cista u plodu

Dobry den, pri kontrolnim CT v 30 tydnu byla u dcery objevena cista. Byla dost...

Subarachnoidální cysta

Dobrý den, před 6 lety s prvními bolesmi hlavy mi po vyšetření CT a MR byla...

Subarachnoidální krvácení

Dobrý den, chci se zeptat byl jsem napaden a došlo k subarachnoidální a kortikální...

Subarachnoidální krvácení z aneurysmatu

Dobrý den zítra mám vyšetření CT AG Mozku. Můj bratr umřel před rokem ve 40...

Subarachnoidalni krvaceni, rekonvalescence....

Dobry den. Pred casem jsem se Vas ptala na subarachnodalni krvaceni u meho otce....

Subdurální hematom a možné následky

Dobrý den paní doktorko, před dvěmi léty jsem byl operován s chronickým subdurálním...

Subfebrilie

Dobrý den, Mám horečku 37,4 Když dlouho stojim boli Mé u kostrce Je mi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nesnášíte laktózu? Nezbývá než se určitých potravin vzdát


Prevence průjmu


Bolest břicha opakované zadání


Bolest nártu


MUDr. Lenka Chroboková

Psychiatrická ambulance

Občasné podráždění konečníku


Bolestivá boulička na hrudi


Citlivost bradavek a zpožděná menstruace


Stržený nehet


Apo-parox


Nafouklé bradavky


G>A)/heterozygot, Mutace MTHFR (1298 A>C)/heterozygot

moje pritelkyne po me chce sex, riak ze mi 15 uz bylo ze se nemusim bat, ale...

Vyrážka, která většinou mizí.


Genitální opar


Nikotin je droga – a droga, to je závislost. Zbavte se jí!


Ortopedie


Užívání léků po požití vlákniny


Zpožděná menstruace, negativní test


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Výtok z penisu po pohlavním styku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×