Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Sutura menisku - ortéza

Martin . 8.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Před čtyřmi dny mi operovali koleno a vyřešili problém sešitím menisku. Koleno se zlepšuje každým dnem, nicméně se nedokážu postavit s ortézou - její váha mě v kolenu hrozně pálí, vydržím svisle sotva vteřinu a musím se posadit. Podobná bolest provázela i postavení bez ortézy, ale to už celkem jde. Nicméně nevím, jak to řešit - ortézu mám nasazenou, když sedím/ležím, ale na chození si jí musím sundat, abych vůbec chodit mohl (samozřejmě koleno neohýbám a jen visí v berlích, ale i tak bych asi měl chodit spíš s ortézou). Nevíte, v čem by mohl být problém, či zdali je to normální? Děkuji moc za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Patrně v nevhodné fixaci ortézy. Při kontrole byste se měl s přiložením ortézy domluvit s vašim ortopedem. I podložení ortézy pomůže. Nutno podotknout, že ortéza by měla zajistit kolenu klid tak, aby se šitý meniskus zhojil. Pokud kolenu zajistíte omezení hybnosti kolena jinak, elastik, vůle, není ortéza nezbytně nutná. Nástupem na rehabilitační léčbu se ortéza na cvičení snímá.

Související dotazy

Menisky
Prosím o vysvětlení zda může dojít k úplnému zahojení...
Ruptura menisku
Dobrý deň, Chcel by som vysvetliť výsledok z magnetickej...
Poranění menisku
Dobrý den, jsem 4 měsíce po artroskopii kolene (traumatologické...
Menisku
Dobrý den, po padu, mi byla magnetickou rezonanci diagnostikovana...
Léze menisku
Dobrý den chtěl jsem se zeptat co znamená meniskus...
Operace menisku
Dobrý den, před 6 dny jsem prodělal operaci menisku...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Suspektní močová infekce

Dobry den, dcerky (2 a 4 roku) mely asi tyden vysoke horecky - napr. jeden...

Suspektní mononukleoza


Sustanol a třezalkový čaj


Sustanon ,,,undestor

Dobry den,,,mohl by me napsat sustanon nebo undestor obvodni lekar?

Sustanon a Concor


Sustanon a sex

Dobrý den. Jsem deset dní po aplikaci sustanonu a stále se nic neděje. Je to...

Sušené goji - kustovnice čínská

dobrý den již 3 měsíce pravidelně používám sušené goji ( zaliju horkou vodou...

Sušené ovoce

Dobrý den, mé dceři jsou necelé dva roky a miluje sušené ovoce. Chci se zeptat,...

SUŠŠÍ moč a krev v moči

Dobrý den, děkuji předem za objasnění Manžel byl na preventivní prohlídce...

Sutura menisku

Mam 3 tyzdne po operracii a uz aj chodim Môze sa nieco poskodit ? Nič ma pri...

Súžená pochva

Dobrý den, pane doktore, mám už od srpna problém se svěděním pochvy.Napřed jsem...

Svab

Dobrý deň, mám takú zložitú situáciu s dlhým pribehom. Asi v októbri sa mi začali...

Sval

Dobrý den,na pravé noze na lýtku z vnější strany mám bouličku cca 1-2 cm velká....

Sval a hlava

Dobrý den, Chtěla bych zhruba před rokem jsem si na tréninku při přechodu...

Sval na noze

Dobry den,pri fotbale jsem si malinko natrhnul sval spise natáhnul,,,byl sem...

Svalek po zlomenině klíční kosti

Dobrý den, rád bych se zeptal na následující věc. Přede dvěmi měsíci jsem si...

Svalová a kloubní bolest

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existují nějaké léky které by mě zbavily...

Svalová a kloubní bolest (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/svalova-a-kloubni-bolest-69168 Ano,...

Svalová atrofie

Dobrý den, z důvodu nataženého kolenního vazu po sportu, se mi vytvořil zánět,...

Svalová atrofie 1. stupně

Dobrý den, máme čtrnácti měsíční dcerku, která má svalovou atrofii 1 stupně....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×