Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství?

Gynekologie Jitka 19.6.2018

Dobrá den, v dubnu jsem zřejmě potratila. Bylo to již mé třetí těhotenství, takže jsem si zcela jistá, že jsem těhotná byla. Změnily se mi chutě, bolela mě hlava, byla jsem dost plačtivá a podrážděná. Pár dní před tím, než jsem začala krvácet, mi dost bolelo v dolní části zad při ohnutí a hlavně námaze a v den kdy jsem měla dostat menstruaci jsem přesně začala dost silně krvácet, v krvi jsem měla takový jakože malý obal, jako malé vajíčko průhledné. Krvácela jsem mnohem víc, než normálně. Vše proběhlo bez křečí, za pár dní jsem už jen špinila. Akorát mi menstruace po domnělém potratu ještě nedorazila. Je to již 7. týden. Chci se tedy zeptat, do kdy by mi menstruace měla dorazit - kdyby se jednalo o potrat a jaký bude mí průběh? A hlavně mě zajímá, zda se po této menstruaci můžeme začít zase snažit o miminko, nebo raději počkat ještě pár cyklů? Stále ještě kojím - ale už jen málo a menstruaci jsem měla již pravidelnou. Myslíte, že bych měla raději navštívit lékaře? Je tu i možnost, že by to mohla být jen hormonální nerovnováha? Těhotenský test mi v dubnu ukázal slabou druhou čárku. Po tom krvácení už nic.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, pokud plánujete další těhotenství a nejste si jistá, zdali při posledním cyklu proběhl zamlklý potrat, doporučila by jsem gynekologické vyšetření. Gynekolog posoudí stav sliznice, vyloučí, zda tam nejsou nějaká rezidua po předchozím těhotenství. Pak Vám asi nic nebrání v tom, opět se snažit o otěhotnění. 6ti nedělí po eventuálním potratu proběhlo, takže by jste měla v průběhu několika týdnů normálně menstruovat a v dalším cyklu už nejsou žádné omezení stran otěhotnění. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
nemohu posoudit zda se skutečně jednalo o graviditu , krevní HCG test po 3 měsících i pokud by se jednalo o graviditu bude již negativní ,ale pokud menses se již 7 týdnů nedostavila byl by vhodný zda se nejedná o nově vzniklou graviditu dále bylo by vhodné ultrazvukové vyšetření se zaměřením na dutinu děložní a její sliznici a podle výsledku zvolit další postup, vyšetření je více než vhodné.
Příjemný den

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobrý den. Je mi 43 let a mám otázku jeli možné v tomto...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství?

Dobrý den,je mi 30 let.12.února jsem měla poslední menzes,s přítelem používáme...

Těhotenství?

Dobrý den, měla bych naléhavý dotaz a prosím o rychlou odpověd. S přítelem...

Těhotenství?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace již 5den,bolavá zvětšená...

Těhotenství?

Dobrý den, měla jsem nechráněný pohlavní styk asi před dvěma týdny. V době očekávané...

Těhotenství?

Dobrý den, mám strach, že jsem těhotná. Šestnáctý den v cyklu jsme se s přítelem...

Těhotenství?

Dobrý den, 4 dny po dobraní antibiotik (Augmentin) jsem měla sex - ale partner...

Těhotenství?

Dobrý den. Je mi 43 let a mám otázku jeli možné v tomto věku ještě otěhotnět....

Těhotenství?

Dobry den, 1.5 jsem mela pohlavni styk a az dnes jsem zjistila, ze po celou...

Těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor dalšího lékaře.. Po vysazení antikoncepce...

Těhotenství?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ms jsem měla naposledy 23.6. mám již pře deset...

Těhotenství?

Zdravím. S přítelem jsem měla nechráněný pohlavní styk ve dnech: 11.12., 16.12.,...

Těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že bych byla těhotná. O miminko...

Těhotenství?

Měla bych jeden dotaz,před 4měsíci jsem pro mrtve tehotenstvi musela na revizi(10týden)Nyní...

Těhotenství?

Dobry den, asi mesic me trapi pocit plneho a nafoukleho bricha. Ze zacatku mi...

Těhotenství?

Dobry den , chtela bych se zeptat jestli muzu byt tehotna ikdyz beru antikoncepci...

Těhotenství?

Dobrý den. 11.1 mi končil mens. 13.1 jsem mela nechráněný pohlavný styk. Hned...

Těhotenství?

Dobry den, prosim vas od úterý (dnes je ctvrtek) beru antibiotika medoxin 500mg...

Těhotenství?

Dobrý den, jsem nervózní, (brala jsem antikoncepci Sinella a uz tři měsíce beru...

Těhotenství?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Nevím jestli jsem těhotná beru HA evru.O vánocích...

Těhotenství?

Dobry den , a chci se jeste zeptat kdyz se mi teda neukazuji na testu 2 carky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest za krkem

Dobrý den. Dnes po probuzení me šíleně bolelo v levé zadni části krku, nemohla...

Bolest klíční kosti

Dobrý den, již 4 roky trpím bolestí za levou klíční kostí a klíčku(ten je bolestiví...

Hluboká žilní trombóza

Dobrý den, předem se omlouvám za rozsáhlý popis a více dotazů. Je mi 36 let....

Fraktura lícní kosti

Dobrý den. Cituji z lékařské zprávy: ,,...podkožní krevní výron pravého oka,zakrvácení...

Bulka na penisu


Soor, papilom na krční mandli

Dobrý den, před 3 týdny, mě strašně začalo bolet v krku, měla jsem úplně bílé...

Otovent

Dobrý den, Se synem jsme byli na kontrole na ORL v Motole a byl mu doporučen...

Pokles tlaku, vzestup cholesterolu


Dotaz na redukci Hoffova tělesa,debridm.

Dobrý den, mám dotaz: 09/2015 se mi stal pracovní úraz vysokozdvižný vozík mi...

Bolest v zádech

dobrý den chci se zeptat často mě bolí záda v oblasti ledvin a nekdy to je až...

Posunutí menstruace


Rakovina prostaty - zvýšené PSA po odstranění prostaty

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj taťka, 59 let, 80 kg, byl v...

Bolest břicha


Trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku

Dobrý den, trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku a občasná nevolnost,...

Svalová bolest

Dobry den, na holeni kosti jsem si nasla bouli, noha me obcas boli. Mohlo by...

Streptokok v pochvě

Dobrý den, byl mi zjištěn streptokok v pochvě. Intenzita 2 křížky. Gynekolog...

Bulka prsu


Pozitivni antigen HLA-B27


Během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce tmavé sražené krve

Dobrý den, vážená poradno, během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce...

ATB a slunce


Reklama
Zavřít