Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Těhotenství

Nikol . 27.6.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, vím, že jsem na to ještě dost mladá, ale přítel mě zhruba před 3 týdny prstil. Je mi 15 a antikoncepci ještě neberu. Nevím jestli jsem ještě panna ale to není ten hlavní problém. Cítím tlak a tlukot v podbřišku. Ještě mi je trošku nevolno ale na zvracení to není. 4 den jsem nedostala ms. Chci jen poradit. Nejsem náhodou těhotná? Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Milá Nikolko, vezmu to zeširoka, protože se mohlo stát, že vám to zatím nikdo nevysvětlil a proto bych byla ráda, abyste věděla jak oplodnění funguje a pokud plánujeje sexuálně žít, tak budete vědět jak se chránit nejen před nechtěným otěhotněním, ale i před přenosem pohlavních onemocnění. U ženy se z vaječníků uvolní během měsíce zpravidla 1 vajíčko. Tomuto uvolnění říkáme ovulace a v její době - cca uprostřed menstruačního cyklu, je žena plodná a může otěhotnět. Vajíčko musí být oplodněno spermií, která se nachází v mužském semenu a semeno se uvolňuje muži z penisu výronem, čili ejakulací. Pokud se spermie nějak dostanou na ruce muže a následně je zavede do pochvy ženy v plodném období, tak je teoreticky možné otěhotění. Pokud ale nedojde k potřísnění rukou spermatem (semenem), tak při zavedení prstů do pochvy je možnost otěhotnění vyloučená. Pokud tedy u vás nedošlo k samotnému pohlavnímu styku, t.j. zasunutí penisu do pochvy, nebo otírání penisu o poševní vchod a zevní pohlaví a nedošlo k potřísnění prstů partnera semenem, tak těhotná být nemůžete. Do budoucna určitě přemýšlejte o vhodné antikoncepci, například hormonální, která je na předpis lékařem, ale neochrání vás před pohlavní nemocí. Nebo můžete zvolit ochranu pomocí kondomu, který jako jediná antikoncepce ochranuje nejen před otěhotněním, ale i před přenosem pohlavních nemocí. Ve vašem věku může být ještě menstruace nepravidelná a příznaky, které popisujete jsou spíše psychického charakteru z obavy o možné těhotenství. Mějte se hezky.

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobry den chtela bych se zeptat mela jsem.styk pred...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenský test během užívání ATB


Těhotenský test, kdy testovat


Těhotenský test, postinor


Těhotenský test, prosím o rychlou radu


Těhotenský test.

Dobry den, je mozne tento test brat jako pozitivni? Vysel jiz po treti, dva...

Tehotensky test+zivotnost spermii


Těhotensrví


Těhotensté testy


Těhotenstí


Těhotenstí a zápach z asfaltové penetrace


Těhotenství


Těhotenství


Těhotenství


Tehotenstvi

Dobry den.Beru antikoncepci uz 2 roky pravidelne.pred cca 5 dny jsme meli s...

Těhotenství


Těhotenstvi


Těhotenství


Těhotenství


Těhotenství


Těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nauzea, točení hlavy, deprese

Dobrý den, asi půl roku mám každý den pocit na zvracení, někdy je intenzivnější...

Svědění není jen prázdninová záležitost

Znáte ten pocit, když vás něco svědí na místě, kde se nejde okamžitě poškrábat,...

Hladina protilátek na tetanus

Dobrý den, protože brzy půjdu na preventivní kontrolu, nechala jsem si jako...

Pupínky podobné akné, které se zhoršují po Coca-Cole

Dobrý den,Mám dotaz již delší dobu mám po těle takové pupínky vybadá to jako...

Hemofil v krku

Dobrý den, syn měl 2 dny vysoké horečky (38 - 39,8). Navštívila jsem s ním lékařku,...

Pohlavní nemoc

Dobrý den, mohu se zeptat, zdali je možné,že jsem se se nakazil pohlavní nemoci...

Tetanie a průjmy u dcery

Dobry den uz nevim kudy kam tak se chci zkusit poradit s vami mam dvanactiletou...

Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky

Plicní nádory jsou smutným a poměrně častým důsledkem kouření. Existuje ale...

Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy

Rýma se sice z medicínského hlediska jeví jako banální onemocnění, ale v běžném...

Achylova šlacha

Dobrý den, už asi 14 dní mě bolí achylovka. Ne při chůzi, ale spíše při protahování....

Problém s erekcí?

Dobry den chtela jsem se zeptat....s pritelem jsme jiz 10 let ale co se tyce...

Porucha erekce

Dobrý den, Je mi 16 let a poslední cca měsíc mám problém se vzrušením, když...

Návaly,třes rukou a studený pot

Dobrý den je mi 22 a před 4 měsíci jsem přestal kouřit pomocí elektronické cigarety...

Zvýšení TPA a NSE

Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se plicního vyšetření. Mé mamince vyšly...

Přenos žloutenky B

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je žloutenka tipu B přenosná vodou.Myslim...

Ekzém na rukou

Přeji hezký den vždy když začne být teplo mám problém s rukami na rukou se mi...

Průvodce tajemným jazykem lékařských zpráv – díl 1.

Osteochondróza, hernie, protruze, prolaps, sekvestr. Pročítáte svou lékařskou...

Spalničky

Spalničky, morbili, jsou vysoce nakažlivé virové infekční onemocnění. Typicky...

Problém při sexu

Dobry den chtela jsem se zeptat jak je mozne ze byvam pri sexu uzka a sucha...

Salmonelóza?

Dobrý den. Už 6.den mám příšerné křeče do břicha, chvíli je klid a po nějaké...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×