Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství po císařském řezu (srůsty)

Gynekologie Nikola 31.10.2013

Dobrý den,
Pane doktore měla bych na Vás dotaz jsem 7 měsícu po porodu císařským řezem.Císařský řez byl zvolen v 38tt po oxytocinovém testu kdy by můj chlapeček přirozený porod nezvládl,můj gynekolog mě na tento test poslal z důvodu,že malý zaostával v růstu,za celé těhotenství přibral jen 2000g a na nich se váha zastavila,poté se přidaly i špatné průtoky pupečníkem a oxytocinový test tedy rozhodl,že malý musí ven ještě ten den.Po porodu se mi vše hojilo krásně,neměla jsem žádné problémy malý byl zcela zdraví akorát drobeček,jizva již teď není skoro ani vidět.Ale bohužel s problémem bolesti břicha takové jakoby pálení,štípání a bolestivá menstruace jsem byla u gynekologa pořád...Po všech vyšetřeních bylo usouzeno,že to budou nejspíš srůsty.Chtěla jsem se Vás tedy optat chtěli by jsme s přítelem ještě jedno miminko,ale bojím se,že ty srůsty budou dělat problém,primář nemocnice mi řekl,že se můžou odstranit při dalším těhotenství s použitím protisrůstového gelu...má to tedy znamenat,že půjdu opět na císařský řez?Aji já bych se k němu přikláněla,protože rodit přirozeně se teď kvuli jizvě atd obávám..Může si tedy každá maminka po císařském řezu zvolit jak bude probíhat její další porod jestli přirozeně či císařským řezem?Další otázka by byla zda li díky těm srůstům budu moct otěhotnět a pokud ano nebude více pravděpodobné mimoděložní těhotenství?Obávám se i toho,že moje další miminko bude mít stejné problémy jako můj syn,že bude také zaostávat v růstu,budou špatné průtoky atd..dá se nějak zjistit proč se to stalo? a dá se tomu nějak předejít? A poslední otázka na Vás mohla bych už teď otěhotnět nebo mám ještě vyčkat...bojím se komplikací ..moc děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


7 měsíců po operaci již je gravidita možná, pacientka si způsob vedení porodu nemůže vybírat, protože každá operace má i svá risika a tak se ke každému operačnímu výkonu přistupuje po důkladné rozvaze.Zda bude možno otěhotnět to nikdy není možno zaručit, srůsty by mohly otěhotnění ztížit, záleží na jejich lokalizaci a také zda budou komplikace v další graviditě není možno předvídat.
Příjemný den

Související dotazy

Srůsty po císařském řezu
Dobry den, chtěla bych se zeptat. jsem po dvou císařských...
Péče o jizvu po císařském řezu
Dobrý den, 12.5.2017 jsem porodila císařským řezem...
Kýla v jizvě po císařském řezu?
Dobry den, jsem 16 mesicu po cisarskem rezu a ted se...
Hematom po císařském řezu
Dobrý den jsem po cisarskem rezu 3 měsíc teď dost krvácím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství po agolutinu

Dobrý den, mám dotaz, moje poslední menstruace byla 24.6., cykly se pohybují...

Tehotenstvi po antibiotikach

Dobry den, chtela bych se zeptat..v prubehu roku sem uzivala vicekrat antibiotikum,...

Těhotenství po antikoncepci

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho je zhruba možné, přijít do jiného...

Tehotenstvi po cisari

Dobrý den, loni v prosinci jsem rodila císařským řezem ve 32tt kvůli preeklampsii....

Těhotenství po císaři

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš objektivní názor. V...

Těhotenství po císaři

Dobrý den pane doktore, mám takový dotaz. 7.7.2014 jsem rodila císařským řezem,...

Těhotenství po císařském řezu

Dobrý den chtěla bych se zeptám měla jsem 2 císaře u 1 jsem musela ve 26tt...

Těhotenství po císařském řezu

Dobrý večer.Chtěla jsem se zeptat.Je mi 46 priteli take 46 a chteli bychom ještě...

Těhotenství po císařském řezu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat za jak dlouho mohu znovu otěhotnět po porodu...

Těhotenství po císařském řezu

Dobrý den, mám doma 2 syny(2004 a 2009) po spontálním porodu bez problémů....

Těhotenství po dobrání antikoncepce

Dobrý den, mám otázku. Nikdy jsem antikoncepci nebrala, teď jsem ji poprvé brala...

Těhotenství po dvojčatech narozených předčasně

Dobrý den je mi 33 let a ráda bych se zeptala jak je velká šance mít opět nedonošená...

Těhotenství po dvou císařských řezech

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zdali je možné bezproblémové těhotenství i...

Těhotenství po dvou císařských řezech

Dobrý den, je mi 39 let a mám dvě děti 16 a 4 roky a obě děti jsou císařem....

Těhotenství po dvou CŘ

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kdy nejdříve je možné znovu otěhotnět po dvou...

Těhotenství po dvouch císařských řezech

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych vás poprosit o radu a váš názor. Jsem...

Těhotenství po Entizolu

Dobrý den, prosím Vás o radu. Již druhý měsíc beru antibiotika Entizol na...

Těhotenství po Escapelle

Dobry den včera cca v 20:00 hodin jsme měli s přitelkyní sex trocha spermatu...

Těhotenství po Gama noži

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu bezprostředně po zákroku na Gama...

Těhotenstvi po chemoterapii u muze

Dobrý den,můj muž prodělal před 3 lety rakovinu varlete,chemoterapie probíhala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyříznutí znaménka

Dobrý den, čeká mě na chirurgii vyříznutí znaménka na noze přesně mezi 3....

Nitroděložní tělísko a krvácení

HORMONÁLNÍ TĚLÍSKO JAYDESS Dobrý den, 27.3.2017 jsem byla nasadit horm.tělísko...

Vystouplá piha

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda doporučujete jít i v momentální situaci...

Zadržování vody

Dobrý deň, prosím vás o radu. Môj problém spočíva v tom, že som rapídne pribrala,zadržiavam...

Zadržování vody

Dobrý den, jsem studentka VŠ, a trápí mě kila navíc. Už půl rok se snažím pravidelně...

Velká jizva

dobrý den, zhruba před rokem o prázdninách jsem byla vyrezat znaménko na krku,...

Odvápnění zubů, skvrny

Dobrý den. V poslední době se mi začala odvápňovat sklovina, do které se zachytává...

Tlak na levé straně břicha

Dobrý den, rád bych se zeptal ,co značí občasný, nepříjemný tlak na levé straně...

Zánět zvukovodu

Dobrý den, včera jsem byla u doktora a napsal mi že mám zánet zvukovodu a naapsal...

Výrůstek na bradavce


Hyperlipidémie

Dobrý den, dnes jsem si převzal výsledky odběru krve a mám vyšší cholesterol...

Bolest nártů

Bolest nártu. Boli mě večer oba nárty že nemohu ani chodit bolest trvá pul...

Bolesti na levé straně břicha

Dobrý den, Už nějakou dobu mě trápí bolesti na levé straně břicha směrem od...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Komplikovaná operace slepého střeva

Dobrý den, jsem již měsíc po komplikovanější operaci slepého střeva. Rekonvalescence...

Růst penisu

Je nějaký prášek nebo přípravek na podporu růstu penisu ? Děkuji za odpověď

Předkožka a citlivý žalud

Dobrý den, je mi 16 let a po erekci mi mi nejde přetáhnout předkožka přes žalud....

Cholesterol

Dobrý den, jsem aktivní sportovec. Mám domácí tester na cholesterol, triglyceridy,...

Poškození ramene

Dobrý den mám na Vás dotaz,z ortopedie. Při vyšetření na mamografu mi sestřička...

Vyrážka na hřbetu pravé a levé ruky

Dobrý den, asi už rok se mi dělá vyrážka na obou rukách, jsou to malé pupínky,...

Reklama