Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tep a tlak

Srdce a cévy Nikola 5.6.2015

Dobrý den,
je mi 23 let a již nějakou dobu mám problémy s občasným pícháním u srdce, rychlým bušením, zadýcháváním apod. Před necelými dvěma měsíci jsem byla na vyšetření echo, kde vše bylo v pořádku. Poté jsem byla na holteru ekg 24hodin, výsledky:po celou dobu monitorace sinusovy rytmus s primerenou frekvenci, bez poruch vedení, bez vyznamnych pauz, zaznam bez KES a SVES ci dalsich arytmii, bez vyznamnych denivelaci ST useku, nejnizsi:52 prumerny:82, nejvyssi:156. Chci se zeptat, zda ta prumerna hodnota neni prilis vysoka, vsude ctu, jak rychle buseni je spatne atd.Casto mi srdce bije rychle.Dále jsem absolvovala byciklovou ergometrii...negativni test,v klidu SF 111 TK 105/75 a při max zátěži SF 167 TK max 160/95. Chci se zeptat, zda je normalni, ze mi takto vyskocil tlak? Vzdy mivam spise nizsi u doktoru napr: 100/70, 110/75, 115/85, 100/60 atd. Ale 2x se mi stalo, jednou pri kontrole v nemocnici, kdy jsem byla opravdu velice nervozni, ze jsem mela 150/90 a vlastne jeste jednou mi gynekolozka rikala, ze mam vyssi tlak. Jinak mam vzdy nizsi. Chci se zeptat, zda se nemůže jednat o kolísavý. Četla jsem, že ten je ještě horší než vysoký, tak mě to docela vyděsilo. Jinak beru Letrox 50, měla jsem lehoučce sníženou funkci štítnice, ale už je to prý v normě dle odběrů. Předem děkuji za odpověď. Hezký den NB

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den,
Váš tep je naprosto v normě. Norma je 50-90/minutu, jsou lidé, kteří mají svůj klidový tep při horní hranici, ale nejedná se o nemoc. Kolísavý tlak může být způsoben syndromem bílého pláště. Pokud máte vyšší tlak vždy u lékaře, ale v domácím prostřední v normě, tak se nejedná o kolísavý tlak. Vaše vyšetření dopadla v pořádkua a onemocnění srdce nemáte. Snažte se být více v klidu, pravidelně sportovat, Vaše potíže se třeba zlepší. Držím palce, ať se vše zlepší.

Související dotazy

Nízký tlak a nepravidelný srdeční tep
Dobrý den. Za poslední půl rok jsem zhubla 12 kg (nyní...
Vyšší tep
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na svůj tep. Je mi...
Vnímání tepu
Dobrý den, na začátek uvedu, že nejsem velmi štíhlá....
Tlak a tep
Mám nízky tlak, někdy i 90/60. Ale zároveň mám rychlý...
Bušení srdce, zvýšený tep
Dobrý den, již pár měsíců mam problém se zvýšeným tepem....
Tlak a tep
mám tlak 119 na 76 a tep 80 chtěla jsem se zeptat jestli...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tep

Dobrý den chci se zeptat, můj normální tep v klidu je 120 a výše za minutu....

TEP

Jsem v čekání na operaci TEP,kdy stále nemám termín,který te´D je určen asi...

Tep

Dobrý den, o víkendu mi bylo celý den na zvraceni (ale nezvracela jsem).Sla...

Tep

Dobrý den, mohla bych se zeptat kolik je optimální klidový tep u 13 letých dětí?...

Tep

Dobrý den mám na Vás dotaz ohledně teto věci je mi 44let,abstinent, 4 roky...

Tep

dobrý den, cítim veľmi silný tep, vzadu v hlave,rukou a nohou veľmi ma to...

Tep 110 - 120 za minutu

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je mi skoro 20 let a v posledních 3 dnech mám...

Tep a bolest v brise

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. Je mi 21 let, vyska a vaha 174/70...

TEP a bolesti kolene

Dobrý den. Chtěl bych se prosim zeptat ohledně maminky.Ve 58 letech ji dělali...

TEP a sex

Dobrý den, je mi 31 let a do půl roku podstoupím TEP P kyčelního kloubu. Následně...

Tep a tlak

Dobrý den,ráda bych se s Vámi ještě jednou poradila.Před cca 4 měsíci jsem absolvovala...

TEP kolen. kloubu

Od operace kolen. kloubu (TEP) uplynulo půl roku. Koleno mně hodně bolí při...

Tep kolena

dobry den jsem celkove mesic a pul po peraci tep kolena mam bolesti pod operovanem...

Tep kolena

dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem mesic po operaci tep kolena i s rehabilitaci...

TEP kolene

Vážení na "U lékaře". Nemohu sehnat žádné povšechné základní a ani detailní...

TEP kolene

Dobrý den pane doktore, před 2 měsíci jsem absolvovala TEP kyčle a následně...

TEP kolene

Dobrý den.Mam 10 týdnů po TEP kolene.Přes veškerou RHB se mi nedaří koleno rozhýbat,flexe...

TEP kolene

Dobrý den pane doktore. Vim,že by mne měl odpovědět muj lekař,ale nyní k němu...

TEP kolene

dobrý den, děkuji za odpověd ohledně tep kolena. Víte já jsem měla v osmi letech...

TEP kolene vpravo

Dobrý den.V roce 2009 provedena TEP pravého kolenního kloubu.Vše v pořádku až...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

HIV, kapavka


Přípravek Heart tonic


DDIM 540

Dobrý den, chci se zeptat jestli hodnota DDIM 540 je v pořádku. Jsem diabetička...

Bodavá bolest kotníku


Fimoza

Dobrý den, mám problém přetáhnout si predkozku a bylo mi zde řečeno, že se to...

Svědění pochvy a výtok po užívání antibiotik

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před třemi dny jsem dobrala antibiotika...

Červené skvrny kolem pasu a na genitálu

Dobrý den, před pár dny jsem si všiml několika červených skvrn kolem pasu,...

Výrůstek u konečníku


Možnost nákazy slinami




Červené fleky kůže

Dobrý den, asi před 2.tydny se mi udělali na zádech, břiše a hrudi tyto červené...

Špinění týden před menstruací

Dobrý den, už 4 roky beru antikoncepci YAZ a poprvé se mi stalo, že jsem začala...

Výměna kyčelního kloubu

Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se svym dotazem. V 14 letech...

Kapavka v ústech

Dobrý den,měla jsem orální sex s mužem,který střídá mnoho partnerek.Pak jsem...

Beloderm mast


Boule na krku


Sinusitida

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem prodělal rýmu, vysmrkával jsem žlutý...

Bolesti v krku, bílé fleky + zánět nosohltanu

Dobrý den, můj přítel měl angínu a v krku měl bílé čepy, ale mě se objevují...

Bolest v pravém podžebří

Dobrý den delší dobu mně bolí v pravém podžebří a když se ohnu ta mi vystoupí...

Zánět na zubu, nutnost trhání

Dobrý den, před rokem mi lékařka léčila zánět na zubu horní šestce vlevo s...

Reklama
Zavřít