Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Test na Covid - 19

Infekce Eva 5.12.2020

Dobrý den, mám dotaz ohledně covid 19.

3.12. Udělá test pcr testu, po celou dobu jsme bez vážných příznaků, maximálně mě poboliva v kkru),

Dnes udělám test na protilátky z kapky krve.

A igm - slabí proužek
Igg-ještě slabší proužek ale jsou tam.

Znamená to že infekce proběhla, nebo probíhá? Nebo že to teprve všechno přijde.

Žena 27 let, těhotná. Dekuji


1. doplňující informace 7.12.2020:
Děkuji za odpověď. Chápu to dobře, že pokud člověk v minulosti covid prodělal a je bez příznaků, bude mít pozitivní pouze test na igg a igm už bude negativní?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jarmila Aseemová


Dobrý večer paní Evo.
Vyšetření na Covid - 19 RAPID testem nabízí kvalitativní stanovení protilátek proti Covid - 19 (tj. odpověď ve smyslu protilátky jsou nebo nejsou přítomny). Test se provádí z kapky krve. Testuje se ve speciální odběrové místnosti laboratoře a výsledek obdrží klient do 20 minut. Tento test v krvi nemocného zobrazí protilátky až po 7 dnech po infikování pacienta. V krvi nemocného se nejprve objeví protilátky třídy IgM, po několika dnech pak i protilátky třídy IgG. Tento test je považován pouze za pomocný, v případě pozitivního výsledku je nutné jej ověřit ještě testem na přímí průkaz přítomnosti viru metodou PCR (molekulární diagnostika). Paní Evo, chápu Váše obavy, ale věřte, že je opravdu důležitý výsledek PCR testu. Test na protilátky RAPID totiž může být ovlivněn jinou virovou infekcí. Navíc výsledky Vašeho RAPID testu nebyly jednoznačné. Pokuste se uklidnit, protože stres vnímá i Vaše nenarozené miminko. Přeji Vám hodně zdraví a pěkný večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, tento test je opravdu pomocný, nedokážu takto na dálku posoudit, co přesně je "slabý proužek". pokud jste v rodině onemocnění měla, je možné, že jste ho prodělala bezpříznakově a opravdu nějaké hodnoty protilátek máte. IgM jsou protilátky tzv. akutní, které se objeví v krvi již během infekce a přetrvávají v řádu týdnů, IgG se objeví v krvi až později a přetrvávají delší dobu- v řádu měsíců. Hlavní je zbytečně se nestresovat, dodržujte nadále všechna doporučovaná hygienická opatření. S pozdravem MUDr.Jolana Novotná

Související dotazy

Negativní test na COVID-19
Dobrý den, paní doktorko, už 12 dní mám rýmu a zvýšenou...
Antigenní test po prodělaném covid-19
Dobrý den, prodělala jsem onemocnění covid-19. V pondělí...
Odmítnutí testu na covid
Dobrý den, mohu odmítnout PCR test na Covid 19? A pokud...
Testy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali je v ČR možné...
Covid 19
Dobrý den,prosím,mám na Vás dotaz ohledně Igg/Igm rapid...
Testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera i dneska jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Test HPV

dobrý den,je mi 31 v minulosti jsem měla 2 konyzace čípku ..Letos mi paní doktorka...

Test krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali se testuje krev na HIV při běžné preventivní...

Test moči

Dobrý den, pomocí diagnostického proužku (papírku) jsem si udělal test moči...

Test moči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli při 2. třídy lékařské prohlídky přijdou...

Test moči na drogy

Dobrý den, mám dotaz ohledně odběru moči. Byli jsme vyzváni k odběru moči,...

Test moči na THC


Test na antigen hbs ag

Dobrý den pane doktore, 48 dnů po rizikové události jsem si nechala udělal test...

Test na autoprotilátky a antibiotika

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda dlouhodobě podávaná antibiotika (cca. 1...

Test na boreliozu

Dobry den, boli mi robene testy na boreliozu. Vysledky:S anti-Bor b. IgM...

Test na boreliozu

Zitra rano jdu na testy na boreliozu muze test nejak ovlivnit kdyz si dnes zakourim...

Test na COVID-19 po rizikovém kontaktu

Dobrý den, Moc vás prosím o radu ohledně mých rodičů. Tatinek 60 let (opakované...

Test na COVID-19 po rizikovém kontaktu

Dobrý deň, mám poistenie v ČR, som tu zamestnaný, ale ešte som sa nezaregistroval...

Test na COVID-19 po rizikovém kontaktu

Dobrý den, v úterý jsem byla s kamarádkou (3h v jedné místnosti). Ve středu...

Test na Covid, zpráva o vývoji stavu

<p><strong>Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo...

Test na cukor v tehotenstve

Dobry den. Mam absolvovat test na cukor v 24tt. Ja vsak nic sladke nejem preto...

Test na cukrovku v těhotenství

Dobrý den, dnes jsem se dozvěděla výsledky na cukr, který jsem podstoupila v...

Test na cytomegalovirus

Dobry den, dnes som si nechal urobit vysetrenia na herpeticky vyrusy, pricom...

Test na drogy


Test na GO


Test na helicobacter pylori


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Svědění stydkých pysků

Dobrý den, několik dní mě trápí svědění velkých stydkých pysků čili oblast pod...

Nadměrné pocení v intimních místech

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli existuje nějaký prostředek na nadměrné...

Bolest varlete po operaci kýly

Dobrý den. Před třemi týdny jsem prodělal pravostrannou operaci tříselné kýly...

Acylpyrin v prvním trimestru

Dobrý den,může se v prvních týdnech těhotenství(konkrétně první dva týdny)užívat...

Suchá kůže

Dobrý den, poměrně dlouho mne trápí suchá popraskaná předkožka, kdy často je...

Bolest hlavy za okem

Dobrý den, dlouhodobe s ruznymi přestávkami trpím bolesti hlavy. Bolest se vyskytuje...

Kontaminované jídlo?

Dobrý den, minulý týden jsem snědla topinku s tatarákem. Tatarák byl kupovaný...

Brnění prstů v noci

Dobrý den. Chci se zetat-temer každou noc i několikrát za noc mě vzbudil silné...

Jaké vyšetření může ohalit srůsty

V prosinci 2010 jsem byl na operaci kde mě byl odstaněný žlučník (jeden 14mm...

Operace liparokely,plastika břišní stěny

Dobrý večer,píši Vám,ještě doplňující informace k otázce,kterou jste mi zodpověděl...

Potíže s dýcháním, omdlévání, živé sny, amnézie

Dobrý den má přitelkyně cca už měsíc trpí. nechci tady psat moc slohy takže -potíže...

Akne po kortikoidech

Dobry den, cca pul roku mam diagnostikovanu Crohnovu chorobu (je mi 25 let)....

Bulka v podpaží.

Dobrý den, dneska jsem si v podpaží nahmatala bulku velkou asi 1cm? Co by to...

Častá bodavá bolest před uchem

Dobrý den, mám trvalé bodavé bolesti v jednom bodě před uchem nad lícním výběžkem....

Escapelle

Dobrý den, chci se zeptat jakou dobu účinnosti ma tento lek? Napr kdyz si ho...

Bulka na stydkém pysku

Dobrý den. Letos v červnu jsem si po sexu všimla, že mám na straně levého velkého...

Mezenteriální lymfadenitida

Dobrý den, syna začalo bolet místo kde je slepé střevo lékař jej poslal na sono...

Nachlazení a očkování proti covidu

Dobrý den, potřebovala bych konzultaci jelikož moje praktická lékařka je na...

Slano v ústech


Reklama