Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Tinnitus

Uši, nos, krk IvanaJ . 11.8.2010 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 44 let a od června 2008 mám problémy s pískáním a hučením v uších (resp. v pravém uchu stále, levé ucho "nárazově"). Mimo neustálé pískání, na které jsem si již bohužel zvykla, se mi stává, že mi ucho "zalehne" a změní se frekvence pískání na několik hodin. V tuto dobu slyším úplně jinak, některé zvuky neslyším vůbec, což na mne psychicky velice špatně doléhá. Jsem léčena u ušní lékařky, pravidelně mi měří audio, přes 2 roky užívám Betahistin 16 (dříve Betaserc), a to 2x denně, jednou za rok (právě nyní) chodím na infuze (Agapurin). Byla jsem na Bera vyšetření, na magnetické rezonanci, u neurologa (neboť trpím mj. i migrenami), nikdo mi nic nenašel a také mi nikdo nepomohl. Záchvaty (jak říkám návalům několikahodinového zalehnutí ucha a hrozného pískání) se mi však nyní opakují stále častěji. Dříve to bylo třeba jednou za 2-3 měsíce, nyní se mi to stává 3x do týdne. Včera dokonce při infuzi. Mám pocit, že i změna počasí s mými stavy souvisí. Na to "obyčejné pískání" jsem si již zvykla, ale opakující se tak časté "záchvaty" mne psychicky velice obtěžují. Ztrácím naději na zlepšení mého stavu. Mohli byste mi prosím nějak pomoci či poradit Vy? Děkuji za Váš čas a odpověď na můj problém Ivana Jindová

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, postup léčení je správný, tinnitus je nemoc velmi úporná a obtěžující, já chápu, že máte psychické potíže (zkuste se obráti na psychistra ve vašem okolí), ale bohužel v některých případech účinná léčba neexistuje. Někdy tinnitus dobře reaguje na preparáty s obsahem gingo biloba /jinan dvoulaločný/, protože ten má velmi dobrý vliv na prokrvení ve velmi malých cévkách, které právě v uchu jsou. Gingo biloba je u nás k dostání i ve formě potravních doplnků, ale jsou i léky s jeho obsahem (Tanakan, Tebokan, Gingium atd), které vám může zkusit váš ORL lékař předepsat. Zkuste si také ještě získat názor na váš stav na nějakém "vyšším" pracovišti - třeba ve velkém městě, mívají tam i spec. poradny pro toto onemocnění, a nebo se spojte se organizací takto nemocných, třeba od nich získáte nějaké tipy. Svaz šelestářů http://www.gong.cz/tinnitus/

Související dotazy

Tinnitus
dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný...
Tinnitus
Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinitus

Tinitus mi znepříjemňuje život od 35 let. V dole mám odpracováno 27 let. První...

Tinitus

Dobrý den, před nedávnem moje maminka začal trpět nesnesitelným zvoněním v...

Tinitus

Dobry den, Chtel jsem se zeptat, pred 2 měsíci mi začalo slabě pískat v levém...

Tinitus

Dobrý den, tinitus mě trápí od 34. let. Nepomohl Betaserc 16, Bioaktivní biloba....

Tinitus

Dobrý den, tinitus mě trápí od 34. let. Nepomohl Betaserc 16, Bioaktivní biloba....

Tinitus

Dobrý den.Jmenuji se Ivana,je mi 61 let.Od 14 let po zánětech středního ucha...

Tinitus

Dobrý den.Již cca 6 let mi píská v uších.Nejdříve v levém a později i v pravém...

Tinitus v obou uších

Mám již delší dobu problémy s krční páteří-hlavně od levého ramene směrem k...

Tinitus způsobený krční páteří

Dobrý den, již půl roku trpím tinitem v levém uchu. Po různých vyšetřeních je...

Tinitus, zalehlé bolestivé uši

Již 10 let mám tinitus v pravém uchu, ale zdaleka více mi vadí, že mám obě uši...

Tinnitus

Dobrý den, měl bych prosím dotaz týkající se šelestu v uších. Před necelými...

Tinnitus

Před třemi týdny jsem měl poměrně nahlas sluchátka, ve kterých jsem poslouchal...

Tinnitus

Dobrý den, okolo Vánoc jsem sem dávala dotaz ohledně pískání v levém uchu, doufala...

Tinnitus

dobrý den trpím tnitusem kdy po prodělámém stresu mě nikdo z lékařů nevěřil...

Tinnitus

Dobry den,trpim pres rok tinnitem.Pri magn.rezonanci mam v zaveru zpravy napsano-prukaz...

Tinnitus

Dobrý den, je mi 44 let a již přes 2 roky mám problém s hučením a pískáním...

Tinnitus

Dobrý den. Před rokem jsem po postupné osmileté ztrátě ztratila sluch úplně....

Tinnitus

Dobrý den, Mám tinnitus v prvém uchu způsobený výbuchem, můj ušní lékař mi...

Tinnitus

Dobrý den, je mi 24 let a po Silvestru (nejspíše vlivem hluku + stres v práci...

Tinnitus

Dobrý dej, Je mi 15 let.Už asi třičtvrtě roku trpím tinnitusem na obě uši.Ze...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolena z vnější strany


Bolesti hlavy


TTE


Bolest rameního kloubu a klíční kosti


Tlak pod palcem


Chronický zánět žaludku a nedomykavost jícnu


Průjem a horečka


MUDr. Eva Klimešová

European Dental Health

Zvětšená játra která jsou zdravá


MUDr. Alexander Marossy

Ordinace PL pro dospělé

Prosím o vysvětlení nálezu na rtg


Sudeckův syndrom


Menstruace po vysazení antikoncepce


Revma a běhání


MUDr. Mojmír Dolejší

Interna - gastroenterologie

Bolest


Kašel


Odpovídám na odpověď lékařky


Herpesin ve 33. tt těhotenství

Dobry den, jsemve 33tt a udelal se mi opar na rty. Velikostne prumerny. Mohu...

Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×