Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Trhání mandlí

Infekce Jaroslav . 25.10.2012

Dobrý den, po zvětšení uzlin v krku a následném výtěru krku mi zjistili streptokoka, beta hemolyt. sk. F. Léčeno antibiotiky a pendeponem streptokok je stále na mandlích. Doporučeno od lékaře vyjmutí mandlí. Já osobně nevím, během posledních dvou let bez angíny bez bolesti v krku ani jiné projevy bolesti nemám. Je streptokok přenosný orálně? A mám si nechat vzít mandle? Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Nevidím jako nutné hned trhat mandle při nálezu streptokoka na mandlích, když nemáte obtíže ani žádné příznaky nemoci. Doporučuji vyšetřit ASLO z krve a při jeho zvýšení dlouhodobou aplikaci Pendeponu každé 3 týdny (třeba i po dobu 3 měsíců). Zkuste poradu ještě s jiným lékařem ORL ohledně nálezu na mandlích.

Související dotazy

Trhání mandlí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda po operaci (trhání...
Trhání krčních mandlí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu brát antikoncepci...
Kouření po trhání mandlí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem týden po trhání...
Trhání zubu
Trhání zubu, před týdnem jsem byl na trhání zubu...
Bonviva a trhání zubů
Dobrý den. Před několika lety jsem užívala cca č roky...
Trhání zubů
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před týdnem jsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trhané pohyby

brý deň.Mám 16 a už dlhšiu dobu pozorujem na sebe zvláštne mimovolné pohyby....

Trhání

Dobry vecer. 11.8 jsem byla na trhani zubu, p.doktorka mi zub bez problemu vytrhla....

Trhání šestky dole se zánětem a váčkem

Dobrý den pane doktore v pátek jsem byla na trhání šestky dole na levé straně.Podle...

Trhání - dodatek

Dekuji za odpoved, jen jeste nevim jestli si to mohu vytahnout sama? Radsi se...

Trhani a kazivost

Dobry vecer mam dotaz. Mam nekolik zubu na vytrzeni protoze se mi zkazily v...

Trhání a škubání se při spánku v noci

Dobrý den přeji, mám problém, když spím. Tato skutečnost mi byla sdělena mou...

Trhání krčních mandlí

Dobrý den, je mi 22 let, trpěla jsem na angíny tak jednou do roka. V roce 2010...

Trhání krčních mandlí

Dobrý den, od září jsem měla cca 6-7 angín, pokoždé antibiotika.Po skončení...

Trhání krčních mandlí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu brát antikoncepci před celkovou narkózou...

Trhání kůže na údu po sexu

Po většině časově náročnějším milováních mi popraská kůžička na penisu. Stává...

Trhání mandlí

Dobrý den náš malý byl v pátek na vytrhnutí nosní mandle a včera nám začal kašlat...

Trhání mandlí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda po operaci (trhání mandlí) je vhodné...

Trhání mandlí a nemoc

Dobrý den, 26.3. má dcera (3 roky), nástup na trhání mandlí. Bude se to konat...

Trhání mandličky kvůli eustachově trubici

Dobrý den paní doktorko, mé 2,25 roční dceři bylo na ORL doporučeno vyndání...

Trhání moudráků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je lepší jít na trhání spodních moudráků...

Trhání moudráků

Dobrý den měla bych takový dotaz.Asi 8 let nosím rovnátka na noc na horní i...

Trhání moudrého zubu v 7 týdnu

Dobrý den, jsem objednaná na trhání moudrého zubu, který mi roste do tváře a...

Trhání nosních mandlí a kašel

Dobrý den chci se zeptat máme mít v pátek operaci trhání mandlí a začal nám...

Trhání nosních mandlí a zmenšení krčních mandlí u dítěte

Dobrý den, mám 3 a půl letého syna. V noci hodně chrápe a při mluvení huhňá....

Trhání nosních mandlí v dospělosti

Dobrý den, Včera jsem byla na ORL, kde se léčím pro podezření z Wegenerovy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přenosnost psích nemocí na člověka

Dobrý den, měl bych dotaz na přenosnost psích onemocnění na lidi s oslabenou...

Skříplý nerv ??

Dobry den, rada bych se zeptala, zdali existuje nejaka zobrazovaci metoda,...

Bolesti oka

Dobrý den, asi čtvrtým rokem se potýkám s občasnou mírnou bolestí levého oka....

Vakcína ve spreji

Mezinárodně platná doporučení pro očkování proti chřipce zmiňují, že by každé...

Měsíčky

Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci asi před rokem a od ty doby mám měsíčky...

Menstruace po revizi

Dobrý den, asi před 6 týdny jsem prodělala revizi v osmém týdnu těhotenství...

Dýchání pusou

Dobrý den,já už od malička dýchám pusouůuž jednou jsem byla na vytržení mandlí...

Odvykat i hubnout zároveň je možné. A efektivní!

Mnoho žen se nemůže odhodlat skončit s kouřením při pomyšlení na škody, jaké...

AIDS-HIV

Dobrý den, mám dotaz, kdyby jste mi mohl odpovědět. Mám stejně starího přítele...

Skluzná hiátová hernie

Dobrý den. Na CT potvrzena skluzná hiatová hernie. Mám problém při chůzi , při...

Bolesti břicha

Dobrý den,chci se zeptat asi dva týdny mě trápí bolesti v podbřišku,není to...

Očkování dítě

Dobrý den,mam otázky ohledně ockovani.Moje dcera byla ve 3 měsících naockovana...

Úzkostná panická porucha-zvláštní příznaky

Vážená koncem srpna jsem přišel o práci a postupně se u mě začali projevovat...

Hnědé skvrny

Dobrý den, mám suchou kůži na předlktích i na holeních. Zničeho nic jsem si...

Bolest v krku


Bolesti a otoky nohou

Mám toho dost trpim již druhym rokem bolestmi které se stupňují.bez pomoci francouzských...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×