Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Trombocyty & hemeroidy

J. . 18.11.2013 redakce uLékaře

Pred 7 lety jsem byl operovan pro Grawitz. Vse v pocatecni fazi, takze jsem v poradku. Chodim na kontrolu 1x rocne - dostavam zpravu, kde je i vysetreni krve. Nyni jsem si vsiml, ze mam trombocyty na hodnote 135, coz je na hranici, nicmene toto uz trva 3 roky. Predtim jsem mival hodnotu cca 200. Dale me zaujalo, ze prave pred 3 roky jsem zacal mit problemy s hemeroidy - krev ve stolici - dle kolonoskopie jsou to skutecne jen hemeroidy, takze 2x za rok chodim na kontrolu. Cili troufam si dovodit, ze mezi hemeroidy a trombocyty je u me nejaka souvislost. Jenze jaka? Chtel bych se zeptat, zda-li hranicni trombocyty (ostatni krevni hodnoty jsou za tech 7 let vice mene porad stejne) mohou byt dusledkem hemeroidu (krev se mi vyskytne cca 1-2 krat za kvartal) a nebo naopak krev ve stolici muze byt dusledkem hranicnich trombocytu - hodnota cca 140-130 po 3 roky? Pokud trombocyty neklesaji kvuli hemeroidum - je duvod k vysetreni proc jsou hranicni - kdyz drive nebyvaly? Dekuji

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Zakolísání hladiny trombocytů někdy záleží na celkovém stavu nemocného, akutních chorobách, viroza a stav se většinou opětně vrací ke zvyklým hodnotám, každy ony zvyklé hodnoty má poněkud jiné, pohybují se v rozmezí. Nicméně jistý vliv na vyšší krvácivost při hemorhoidech a jejich komplikacích nelze vyloučit. Obráceně, hemorhoidy tanto vliv nemají. Lékař, který vám vyšetření krevníhoi obrazu ordinuje by měl hodnoty jistě posoudit a srovnat s dřívějšími, zda výkyv v hodnotách nebyl již dříve. Výkyv ale není nijak výrazný. Poraďte se se svým lékařem. Jinak by bylo potřeba provést hematologické vyšetření.

Související dotazy

Hemeroidy ?
Dobrý den mám delší dobu problém pokaždé když vykonám...
Hemeroidy
Dobrý den,dnes při koupání jsem objevil divnou bulku,mám...
Zvýšené trombocyty u těhotné
Dobrý den,som tehotná 17týžden.Brali mi krv a mám zvýšené...
Hemeroidy
Dobry den. Chtěla bych se zeptat. Mám hemeroidy druhého...
Hemeroidy
Co jsou to hemeroidy?
Hemeroidy
Dobrý den, před pár dny jsem úplnou náhodou zpozorovala...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trombex

Dobrý den, chtěla bych se poradit zjistili mi leidenskou mutaci heterozygot....

Trombex v kombinaci s Lecitinem, Ocuteinem, Condrosulfem

Dobrý den. Po slabé mozk. příhodě mi byl předepsán preventivne Trombex po půl...

Trombex versus Omega 3

Dobrý den, prosím mám dotaz na vedlejší účinky rybího oleje. Oba moji rodiče...

Trombinový čas

Dobrý den, byla jsem na odběrech na kardiologii. Z výsledků nejsem moc moudrá....

Trombocity

Moja neterka má 3 rôčky trombocity má zvýšene 478 je chuda ma akoby modriny...

Trombocytóza

Dobrý deň, Chcela by som sa spýtať na Vás názor. V decembri som bola na odberoch...

Trombocytóza při menstruaci

Dobrý večer, Chcela by som sa spýtať, či odber krvi na krvný obraz môže ovplyvniť...

Trombocytóza u kojence


Trombocyty

Dobrý den ráda bych se zeptala co znamená zvýšena hodnota trombocytů ( 425),...

Trombocyty

Dobrý den, jsem nyní ve 34.tt, před 2 týdny mi byla opětovně odebrána krev na...

Trombocyty, destičky

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na problém s trombocyty. Jsem 3 týdny...

Trombofilie

Dobrý den. S partnerem plánuji dítě (je mi 38let). Byla u mne zjištěna Leidenská...

Trombofilie

Dorby den, Mam leiden v heterozygotu a MTHFR taky v heterozygotu. Antiko jsem...

Trombofilie

Dobry den, pan doktor. Chtela bych se zeptat jaky vliv ma mit mutaci MTHFR ck77t...

Trombofilie

Dobrý den! Trpím trombofilií MTHFR C677T(heterozygot) a chtěla bych se zeptat,...

Trombofilie

Dobrý den, je mi 19 a nedávno mi na gynekologii delali krevni testy a byla mi...

Trombofílie

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,prodělala jsem trombosu LDK. Dále byla následně...

Trombofilie

dobrý den, byl mi zjištěn FV Leiden Heterozygot faktor VIII 160. nikdo mi pořádně...

Trombofilie

Dobrý den. Mám vrozený defekt hemostázy - mutace FV - Leiden (1691 G-A) (G...

Trombofilie

Dobrý den, po porodu jsem prodělala plicní embolii a následně mi byla zjištěna...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poslední cigareta? Až po hypnóze


Vdechnutí jídla, kašel


Hnědý až krvavý výtok mimo ms


Lze Zibor brát současně s Detrelex tabletami


Tinitus


MUDr. David Macharáček

GM ordinace s.r.o.

Kožní výrůstek


Vyrazky zo dna na den


Jak si biologická léčba dokáže poradit s rakovinou prsu


Proktologie


Jste po operaci srdce? Nezvedejte ruce nad hlavu


Dočasná tetováž není bez rizika


Neštovice


Zažloutnutí zubů


Unikání vzduchu z plic


Poruchy spánku


Vyrážka


Vleklé problémy s močovým měchýřem


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×