Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tromboza

Srdce a cévy karel 20.2.2009

Dobrý den, v listopadu jsem prodělal flebotrombozu PDK. Noha stále bolí a otéká. Žíla je pořád ucpaná. Chtěl jsem se zeptat,jestli ještě nyní hrozí riziko embolie (INR 2,1) třeba při sportu? Také mi byl zjištěn diabetes II. typu-užívám siofor. Může cukrovka ovlivnit to,že se žíla nezprůchodňuje? Dále jsem se chtěl zeptat, proč mi neustále klesá INR,přestože příjem vitaminu K se snažím mít konstantí. V prosinci při propuštění z nemocnice jsem měl INR 2,76 při 2,5 mg warfarinu/den. Potom už mi INR pořád klesá-dokonce jsem měl jen 1,6, 1,7 po týdnu 1,9 atd. Teď střídám ob den 7,5 a 5 mg a INR naposledy 2,1. Navíc jsem zhubl 19 kg-dieta. Nemělo by tedy INR být naopak vyšší?Je možné užívat nějaká probiotika k warfarinu? Na genetice mi zjistili mutace: Leiden-heterozygot, protrombinová-heterozygot a mutace v genu MTHFR-A1298C-homozygot. 5ekli,že je to vzácné mít všechny tyto mutace najednou.Násobí se mi tedy riziko výskytu tromboz(např. Leiden 7x vyšší a protrombin 3x vyšší-mám tedy riziko 21x vyšší než ostatní). Je nutné při těchto stavech užívat warfarin trvale? A je podle vás dobré užívat při vrozené dispozici ke zvýšené hladině homocysteinu např. Kardioprotektin a v jaké dávce? A jak často byste doporučil chodit na přeměření? Velice děkuji za odpovědi, můj PL mi příliš neporadí

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Karle!
Bohužel rozsah mé odpovědi je limitován a na Váš složitý dotaz tak nebu...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza
Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trombóza

Dobrý den; mám dotaz ohledně tety (77let) ma hlubokou žilní trombozu, nejdříve...

Tromboza

Dobry den, je mi 30 let a mam leidenskou mutaci heterozygot a beru preventivne...

Tromboza

Po déletrvající noční křeči v celé noze (od stehna až po nárt) jsem navštívila...

Tromboza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V pátek jsem protahovala lýtka cca asi půl...

Tromboza

Již jsem dotaz posílala, ale zatím jsem nedostala odpověď, tak nevím zda to...

Trombóza

Dobrý den, před 2 týdny mi byla diagnostikována trombóza nitrolebního cévního...

Tromboza

Dobrý den, nedávno jsem prodělala flebotrombozu. Nyní užívám Varfarin. U lékaře...

Tromboza

Dobrý den. Chci se zeptat na "míru" rizika nitrožilní trombózy při...

Trombóza

Dobrý den. Mám dotaz ohledně hluboké žilní trombózy. Mám zarostlý tromb v jedné...

Tromboza

Dobrý den, před rokem jsem prodělala trombózu nitrolebního žilního systému,...

TROMBOZA

DOBRÝ DEN JIŽ NĚKOLIK LET BERU LINDYNETE,VÁŽÍM 85 KG A PROBLÉMY V RODINĚ S TROMBOZOU...

Trombóza

Dobrý den, je to 2 měsíce, co jsem byla v nemocnici s trombózou v pravém lýtku....

Tromboza

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat,jestli je možné,abych se úplně uzdravila...

Tromboza

Dobrý den, moje mamka (53) se léčí na trombozu, píchala si heparin, nyní bere...

Trombóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jakých situací mohu dostat hlubokou žilní...

Trombóza

Dobrý den, je mi 21 let, nekuřačka, neberu HA. Jsem obézní (174 cm/ 135 kg),...

Trombóza

Dobrý den, v Říjnu minulého roku mi byla oběvena trombóza, píchal jsem si Clexane...

Trombóza

Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování pro doléčení...

Tromboza

Dobry den, zajimalo by me jeztlu priznakem trombozy dolnich koncetin muze byt...

Trombóza

Dobrý den, byla mi v říjnu 2013 po zlomenině kotníku zjištěna trombóza v noze,...