Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tromboza

Vnitřní lékařství Petr 3.4.2017

Dobry den, je mi 30 let a mam leidenskou mutaci heterozygot a beru preventivne Godasal, minulosti jsem prodelal hlubokou zilni trombozu z duvodu pripoutani na luzko v pooperacnim stavu. Jsem vrcholovy sportovec beru Oxandrolon s vitaminem b6, muzete mi proadit jak tyto leky zkombinovat aby nedoslo nejakemu nezadoucimu ucinku jako je napr prilis vysoke naredeni krve nebo naopak nizke naredeni? Muze zpusobit Oxandrolon trombozu i kdyz je krev dostatecne naredena godasalem, warfarinem nebo jinym lekem? Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Heterozygotní Leidenská mutace nenese velké riziko trombozy. Heterozygotní znamená, že máte vrozenou vadu jen od jednoho rodiče. Vysoké riziko trombosy má homozygoní forma této mutace. Pokud vznikla trombosa z důvodu připoutání na lůžko, tak je to poměrně častá komplikace a vzniká i zcela zdravých jedinců bez této mutace. Pacientů heterozygotně pozitivních znám celou řadu a při dodržování určitých pravidel nikdo neužívá Godasal trvale, není důvod, lék bych vám vysadila. Nevím, proč vám ho lékař dává. Dodržování pravidel znamená, že pacient při úrazu na tuto mutaci upozorní a při sádře se mu preventivně podají léky na ředění krve. Rovněž při dlouhém letu letadlem se Godasal užívá, ale nikoliv trvale. Oxandrolon bych vám ovšem zcela zakázala, není vhodný vůbec a riziko trombozy zvyšuje a tím již pravidla porušujete. Nejsprávnější postup je - ne trvale Godasal, ne Oxandrolon. Ovšem pokud jste vrcholový sportovec a tento preparát chcete brát, tak asi lékař volí nejmenší zlo a pro "jistotu" vám Godasal dává trvale. Sám si musíte vybrat, co vlastně chcete. Podle mého názoru je lépe být bez léků, zdráv a být rekreační sportovec, než vrcholový a na lécích. Vitamín B6 je vitamín, a proto se může užívat s jakýmikoliv léky 1x denně, o nějaké lepší či horší kombinaci nelze hovořit. O Warfarinu ani o jiném léku vůbec neuvažujte, jejich podávání má přesné indikace. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza
Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza

Dobry den, chtela bych se zeptat jak moc je vysoké riziko trombozy s HA. Je...

Tromboza

dobry den už 5 dni mě pobolíva levá noha ze začatku jen od kolene dolu ted už...

Tromboza

Dobrý den.Po prodělané tromboze užívám warfarin, když jsem odcházela z nemocnice...

Tromboza

Dobrý den, 22. 7. mi byla diagnostikována tromboza. Ucpané mám 2 hluboké žíly...

Tromboza

dobrý den,před týdnem a půl mě hospitalizovali s podezřením na trombozu. Začalo...

Trombóza


Trombóza

Dobrý den,jmenuji se Alena a je mi 28let.V listopadu 2008 jsem prodělala po...

TROMBOZA

Hezký den, měla bych dotaz týkající se trombozy. Před deseti lety jsem prodělala...

Tromboza

Dobrý večer. Chci se zeptat ohledně mého problému s nohou. Už asi měsíc mě trápí...

Trombóza

Dobrý den; mám dotaz ohledně tety (77let) ma hlubokou žilní trombozu, nejdříve...

Tromboza

Po déletrvající noční křeči v celé noze (od stehna až po nárt) jsem navštívila...

Tromboza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V pátek jsem protahovala lýtka cca asi půl...

Tromboza

Již jsem dotaz posílala, ale zatím jsem nedostala odpověď, tak nevím zda to...

Trombóza

Dobrý den, před 2 týdny mi byla diagnostikována trombóza nitrolebního cévního...

Tromboza

Dobrý den, nedávno jsem prodělala flebotrombozu. Nyní užívám Varfarin. U lékaře...

Tromboza

Dobrý den. Chci se zeptat na "míru" rizika nitrožilní trombózy při...

Trombóza

Dobrý den. Mám dotaz ohledně hluboké žilní trombózy. Mám zarostlý tromb v jedné...

Tromboza

Dobrý den, před rokem jsem prodělala trombózu nitrolebního žilního systému,...

Tromboza

Dobrý den, v listopadu jsem prodělal flebotrombozu PDK. Noha stále bolí a otéká....

TROMBOZA

DOBRÝ DEN JIŽ NĚKOLIK LET BERU LINDYNETE,VÁŽÍM 85 KG A PROBLÉMY V RODINĚ S TROMBOZOU...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Podráždění slinivky

Dobrý den, 2. 6. jsem byla na pohotovosti s neustávajícími bolestmi vystřelujícími...

Pálení v krku, ústech

Dobrý den. Uz cca měsíc me trápí pálení v krku, ústech a jazyka. Někdy je to...

Nárok na lázně

Dobrý den,mám dotaz,zda mám nárok na lázně.Mám průměrně 4xročně sinusitidu,...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Těhotenství a Duphaston

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 7. týdnu těhotenství. Podle vyšetření u gynekologa...

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu


Duphaston

Dobrý den, lékařem mi byl na úpravu cyklu předepsán duphaston (po vysazení antikoncepce...

Už delší dobu mě svědí jako by v krku

Dobrý den, už delší dobu mě svědí jako by v krku ale ne přímo v krku ale ale...

Bolest vnitřní strany chodidla a paty

Pane doktore, prosím Vás o radu. Asi měsíc mě bolí pata a vnitřní strana chodidla....

Pískot při výdechu

Dobrý den, je mi 20 let a poslední 3 měsíce u sebe pozoruji při výdechu slabý...

Als

Dobrý den, obávám se vážné nemoci - als, myslíte že jsou mé obavy zbytečné?...

Výtok a svědění pochvy


Psychosomatika

Dobrý den, Můj dotaz bude obsáhlejší. Je mi 28 let, poslední rok a půl se...

Placenta na PS 25mm přes pliku od vnitřní branky

Dobrý den, ve 22 týdnu těhotenství jsem absolvovala tzv. 2. velký screening....

Ureaplasma urealyticum


Užívání Paralenu a Nurofenu


Duphaston

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli lék Duphaston může ovlivnit ovulaci?Začala...

Závrať při pohybu očí

Dobrý den, ráda bych se zeptala co může způsobovat silné závratě při pohybu...

Ureaplasma urealyticum

Dobry den.Zistili mi ureaplazma urealitikum.Chcem sa opytat musi sa zacat liecit...

Cytomegalová infekce

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné dostat CMV infekci...

Reklama