Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

TSH, fT3 a fT4 - vysvětlení nálezu

Endokrinologie lucie 21.7.2008

Dobry den.minuly ctvrtek jsme byla na vysetreni krve,dnes jsem dostala vysledky a chtela bych se zeptat co to znamena kdyz mam tyto hodnoty: TSH tyreotropin 5,400 a normalni hodnota je 0d 0,270-4,200 dale mam ale FT3 3,28 a nornmalni nalez je od 1,80-4,60 takze normalni a dale FT4 1,370 a normalni nalez je od 0,900-1,700.Zajimalo by me proc TSH je tak vysoky a cim by to mohlo byt.Na vysetreni krve jsem sla protoze me stale boli hlava.Vysetreni jsem si nechala delat v Italii,proto jsem uvedla take hladiny normy.Dekuji za odpoved.S pozdravem Lucka

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, TSH je pouze mírně zvýšené a v kombinaci s normálním fT3 a fT4 to nejpravděpodbněji znamená velmi mírně sníženou funkci štítné žlázy, která se zatím neprojevuje; množství aktivních hormonů je normální. Stav je potřeba zatím pouze sledovat, tj. ukažte výsledky vyšetření Vašemu lékaři a ten určí, kdy půjdete na kontolní odběr krve. Bolesti hlavy s tímto nálezem s největší pravděpodobností nesouvisejí.

Související dotazy

Hosnoty hromonů tsh ft3 a ft4
Dobrý den, mám dnešní výsledky thyroideálních markerů...
TSH v normě, ft3 a ft4 zvýšené
Dobrý den, dle dvou vyšetření s odstupem jednoho...
Mírně snížená hodnota fT3
Dobry den, me vysledky testu na stitnou zlazu jsou...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Laboratorní hodnoty TSH, fT4
Dobrý den, v gynekologické ordinaci by byla odebrána...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

TSH hormon 1,49

Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to...

TSH na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční...

TSH nula

Dobrý den, vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...

TSH po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní...

TSH v 11.týdnu těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor , příp. radu na můj zdravotní...

TSH v krvi

dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají krevní testy kvůli tomu...

TSH v normě, ft3 a ft4 zvýšené

Dobrý den, dle dvou vyšetření s odstupem jednoho měsíce (září a říjen 2013)...

TSH v těhotenství

Dobrý den, dle těh.screeningu TSH 7,71 mU/l ve 12 tyd.g.,ostatní v normě. Od...

Tsh v těhotenství

Dobrý den, na imunologii mi byly stanoveny hodnoty hormonů štítné žlázy (nebylo...

TSH v tehotenstvi

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak postupovat. Jsem v 9tt a při kontrolních...

TSH, možnost otěhotnění, nutnost brát Euthyrox

Dobrý den, Plánuji otěhotnět a při krevních testech mi byla zjištěna vyšší...

TSS

Dobrý den, v den menstruace jsem náhle omdlela, předcházela tomu menší bolest...

TSS

Dobrý den , včera sem si vzala tampon a po hodině mě začala bolet hlava, bolela...

TST

Zdravím, zaujímalo by ma či pre 22 ročného muža je 12,5 nmol/l TST v poriadku....

TT

Dobrý den, koupila jsem si TT RapiClear, můžu se na něj spolehnout, když si...

TT

Dobrý den, slyšela jsem, že některým ženám vůbec neukázal těhotenský test, že...

TT 36,9stC

Dobrý deň Moje problémy sa začali 3 roky dozadu kedy mi začalo búšiť srdce...

TT negativní, MS nikde

Dobrý den pane doktore. Opět se na vás obracím s prosbou o radu. Brala jsem...

TTE

Dobrý den.Prosila bych o vysvětlení nálezu z vyšetření TTE.LK-EDD43mm,septum11mm,spodní...

TTE štítné žlázy

Dobrý den, prosím o názor-resumé dle výsledku, které mně byly sděleny cca před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání v krku a bolest ucha

Dobrý den, asi 14 dní mě trápí pobolívání lev. ucha a nepříjemného píchání na...

Balanitida

Dobrý den, už delší dobu mám bílé pupínky na žaludu a spiše puchyrky, ktere...

Uzliny

dobry den uz jsem vam psala a mam jeste jeden dotaz!kdyz v krku mam streptokoko...

Bolest břicha po operaci

Dobrý den. Jsem již 10 den po operaci terminálního ilea. Břicho mě nebolí jen...

Zpoždění menstruace o 14 dní

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat uz 14 dní, mám opožděnou menses. Byla jsem...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500

Dobrý den, již 6 dnem užívám antibiotika Fromilid 500 a vždy po užití tablety...

Léky

Vycisteni krve od leku. Dobry den, dva roky jsem brala neurologicky lel isicom-denne...

Zánět palce u nohy

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Na palci u nohy se mi asi před 10-ti lety...

Alkohol u priateľa

Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu s mojím problémom. Mám priateľa asi...

Dotaz na lék

dobrý den, syn se vrátil z Tuniska, kde prodělal kolabs (je diabetik), v nemocnici...

Neschopnost si odříhnout

Dobrý den, mam dotaz, nemohu si říhnout je to nepříjemné, mám to asi půl...

Mravenčení dolních končetin

Dobrý den, už nějaký čas mám problém s pálením ( mravenčením, znecitlivěním...

Vysoké CRP

Dobrý den, prosím je hodnota CRP 374 hodně vysoká a je nutné hospitalizovat...

Boule vzadu na krku

Dobrý den paní doktorko tak před týdnem jsem si všimla že na hraně vlasové kstice...

Poruchy zraku

Dobrý večer, Mám dotaz ohledně zrakových problémů. Již půl roku mám prodlevu...

Sladká chuť v ústech

Dobry den, asi pred mesicem jsem byla u zubaře, klasické vrtání a amalgamova...

Jak dlouho lze brát HA regulon bez pauzy, aniž by to bylo nebezpečné?

Dobrý den, zajímalo by mě, jak dlouho lze brát HA regulon bez pauzy, aniž by...

Píchání v krku

dobrý den 2 dny mě píchá na levé straně v krku, ze začátku jako kdyby natáhlý...

Kombinace léků

Dobry vecer. Muze se bez ujmy na zdravi uzivat zaroven paralen 500 a gujacuran? V...

Poruchy zraku

Dobrý den mám takový dotaz stává se ni občas ze v levém oku vidím tečku ..vždy...

Reklama
Zavřít