Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

TSH v 11.týdnu těhotenství

Endokrinologie Jana 17.3.2014

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor , příp. radu na můj zdravotní stav. Lečila jsem se s hypertyreozou +G-B choroba. Léky /thyrozol 0.5tbl obden/ mi vysadili v listopadu 2013.Hodnoty byly v norme.
Od te doby žádné léky neberu. Hodnotyz posledniho obdobi byly následující: TSH/FT4
1.05/14,9 v 7/2013. Září 2013 - 1,53/13,2 a v prosinci 2013 1,01/15,8.
Nyni jsem v 11.TT, hodnoty z unora 2014: S_T3 volny 4,36, TSH 0,94 a S_T4 volný 15,3.
Koncem února jsem byla hospitalizovana v nemocnici (v 8.TT) - to bylo TSH 0,194. T4 volný 18, T3 volný 5,3. V nemocnici mi jeden den nasadili Propycil a nasledne hned vysadili. Takze jsem stále bez léků. Při dnešní kontrole mi bylo sděleno, že hodnota TSH prudce klesla na 0,02 a FT4 19. Ve zprávě je napsáno, že hodnoty nejsou zcela uspokojivé,ale stále jsem bez léků. Mám pouze mít dostatečný přísun jódu v potravinach. Mám strach, jestli ten pokles TSH nemůže ublížit miminku. Kontrolu kvůli graviditě bych měla mít za 3 týdny.
Mohu se vás zeptat, prosím, na váš názor? Případně jaké léky se mohou v těhotenství na š.žlázu užívat?? Bylo mi doporučeno nechat zkontrolovat po porodu funkci š.ž. i u miminka. Protilátky se prý na miminko přenášejí přes placentu. Nemůže dojít k nějakému závažnému poškození??

Moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
pokles hodnot TSH v prvním trimestru je zcela běžný. Ve Vašem případě (GB nemoc) je samozřejmě potřeba vyloučit, že se jedná o aktivaci nemoci, k čemu je potřeba stanovit výši TRAK protilátek. Pokud zase stouply, je možné léčit v prvním trimestru Propycilem, další trimestry Thyrozolem, jen v nižších dávkách, než se používají mimo těhotenství, v třetím trimestru je snaha terapii minimalizovat.
Samotný pokles TSH miminku nijak neublíží. TRAK protilátky se placentou na plod přenášejí a mohou spůsobit aktivaci nemoci u miminka. Proto se doporučuje jeho sledování ke konci těhotenství a zejména nějakou dobu po porodu - než z něj Vaše protilátky vyprchají. Dochází hlavně k zátěži kardiovaskulárního aparátu dítěte.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
Viróza v 11 týdnu těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství a trochu mě...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Štítná žláza v těhotenství
Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Dobrý den jsem v 11 týdnu...
Dobrý den jsem v 11 týdnu těhotenství a rano jsem začala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a fT4 při nasazení léčby euthyroxem

Dobrý den, jsem těhotná (aktuálně v 21.tt). Od dětství jsem sledována na endokrinologii....

TSH A LÉČBA

Dobrý den, poPSala bych Vám vývoj mé štítné žlázy od roku 2012, kdy mi byla...

TSH a Tg po TTE a radiojodu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, mám dceru 19 let, v 10/2015 zjištěn...

TSH hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se jen poradit o svém krevním obrazu (hormony). Beru...

TSH hormon 1,49

Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to...

TSH na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční...

TSH nula

Dobrý den, vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...

TSH po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní...

TSH v krvi

dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají krevní testy kvůli tomu...

TSH v normě, ft3 a ft4 zvýšené

Dobrý den, dle dvou vyšetření s odstupem jednoho měsíce (září a říjen 2013)...

TSH v těhotenství

Dobrý den, dle těh.screeningu TSH 7,71 mU/l ve 12 tyd.g.,ostatní v normě. Od...

Tsh v těhotenství

Dobrý den, na imunologii mi byly stanoveny hodnoty hormonů štítné žlázy (nebylo...

TSH v tehotenstvi

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak postupovat. Jsem v 9tt a při kontrolních...

TSH, fT3 a fT4 - vysvětlení nálezu

Dobry den.minuly ctvrtek jsme byla na vysetreni krve,dnes jsem dostala vysledky...

TSH, možnost otěhotnění, nutnost brát Euthyrox

Dobrý den, Plánuji otěhotnět a při krevních testech mi byla zjištěna vyšší...

TSS

Dobrý den, v den menstruace jsem náhle omdlela, předcházela tomu menší bolest...

TSS

Dobrý den , včera sem si vzala tampon a po hodině mě začala bolet hlava, bolela...

TST

Zdravím, zaujímalo by ma či pre 22 ročného muža je 12,5 nmol/l TST v poriadku....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Únava, bolest kloubů

Dobry den Mam takove obtize ktere uz trvani neco pres rok jde o to ze mivam...

Mladistvý vzhled

Mám kamarádku po 40, která je pořád jako holčička. Co s ní mám dělat. Trápí...

Bolest zápěstí

Chodím do posilovny, zvedám závaží. Jezdím na horském kole. Stalo se mi po těchto...

Marihuana v moči


Psycholog

Mám kamarádku po 40, která je pořád jako holčička. Co s ní mám dělat. Trápí...

Migréna a slinění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nějak spolu souvisí při migréně, kterou...

Bolest břicha vlevo

Moji ženu pobolívá břicho vlevo dole.Byla na gynekologii a nic se nezjistilo,co...

Lékařská zpráva

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouhou dobu má platnost LÉKAŘSKÁ ZPRÁVA...

Glaukom

Dobry den pani doktorko. Mohla by jste mi prelozit tento nalez : FvM : papily...

Penirium


Mykotické onemocnění jícnu

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Měla jsem bolesti jícnu, takže jsem na...

Strava po kolonoskopii

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kolonoskopie. Po kolonoskopickém vyšetření...

Boule na ruce

Dobrý den, od pondělí mám sádrovou dlahu na ruce, mám naštíplé zápěstí. Od...

Pichanie v bradavkách

Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám 19 rokov a už pár dní, asi...

Gynprodyl

Dobrý den, mám 2,5 letého syna a nyní se zhruba 6 měsíců snažíme o druhé dítě....

V zubu se stále tvořil zánět


Zvětšená bránice

Dobrý den!Můj otec 57 let byl u lékaře na vyšetření a sdělili mu že má zvětšenou...

Bolesť v pravom podbrušku

Dobrý deň, neviem, či svoju otázku smerujem správne, dúfam, že áno. Už dlhšie-cca...

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Cévka

Dobrý den, již jsem zde jednou psal dotaz, ale asi byl špatně položen a tak...

Reklama
Zavřít