Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TSH v 11.týdnu těhotenství

Jana . 17.3.2014

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor , příp. radu na můj zdravotní stav. Lečila jsem se s hypertyreozou +G-B choroba. Léky /thyrozol 0.5tbl obden/ mi vysadili v listopadu 2013.Hodnoty byly v norme. Od te doby žádné léky neberu. Hodnotyz posledniho obdobi byly následující: TSH/FT4 1.05/14,9 v 7/2013. Září 2013 - 1,53/13,2 a v prosinci 2013 1,01/15,8. Nyni jsem v 11.TT, hodnoty z unora 2014: S_T3 volny 4,36, TSH 0,94 a S_T4 volný 15,3. Koncem února jsem byla hospitalizovana v nemocnici (v 8.TT) - to bylo TSH 0,194. T4 volný 18, T3 volný 5,3. V nemocnici mi jeden den nasadili Propycil a nasledne hned vysadili. Takze jsem stále bez léků. Při dnešní kontrole mi bylo sděleno, že hodnota TSH prudce klesla na 0,02 a FT4 19. Ve zprávě je napsáno, že hodnoty nejsou zcela uspokojivé,ale stále jsem bez léků. Mám pouze mít dostatečný přísun jódu v potravinach. Mám strach, jestli ten pokles TSH nemůže ublížit miminku. Kontrolu kvůli graviditě bych měla mít za 3 týdny. Mohu se vás zeptat, prosím, na váš názor? Případně jaké léky se mohou v těhotenství na š.žlázu užívat?? Bylo mi doporučeno nechat zkontrolovat po porodu funkci š.ž. i u miminka. Protilátky se prý na miminko přenášejí přes placentu. Nemůže dojít k nějakému závažnému poškození?? Moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokles hodnot TSH v prvním trimestru je zcela běžný. Ve Vašem případě (GB nemoc) je samozřejmě potřeba vyloučit, že se jedná o aktivaci nemoci, k čemu je potřeba stanovit výši TRAK protilátek. Pokud zase stouply, je možné léčit v prvním trimestru Propycilem, další trimestry Thyrozolem, jen v nižších dávkách, než se používají mimo těhotenství, v třetím trimestru je snaha terapii minimalizovat. Samotný pokles TSH miminku nijak neublíží. TRAK protilátky se placentou na plod přenášejí a mohou spůsobit aktivaci nemoci u miminka. Proto se doporučuje jeho sledování ke konci těhotenství a zejména nějakou dobu po porodu - než z něj Vaše protilátky vyprchají. Dochází hlavně k zátěži kardiovaskulárního aparátu dítěte. Mějte se hezky.

Související dotazy

Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Štítná žláza v těhotenství
Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Dobrý den jsem v 11 týdnu...
Dobrý den jsem v 11 týdnu těhotenství a rano jsem začala...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a fT4 při nasazení léčby euthyroxem

Dobrý den, jsem těhotná (aktuálně v 21.tt). Od dětství jsem sledována na endokrinologii....

TSH A LÉČBA

Dobrý den, poPSala bych Vám vývoj mé štítné žlázy od roku 2012, kdy mi byla...

TSH a Tg po TTE a radiojodu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, mám dceru 19 let, v 10/2015 zjištěn...

TSH hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se jen poradit o svém krevním obrazu (hormony). Beru...

TSH hormon 1,49

Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to...

TSH na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční...

TSH nula

Dobrý den, vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...

TSH po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní...

TSH v krvi

dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají krevní testy kvůli tomu...

TSH v normě, ft3 a ft4 zvýšené

Dobrý den, dle dvou vyšetření s odstupem jednoho měsíce (září a říjen 2013)...

TSH v těhotenství

Dobrý den, dle těh.screeningu TSH 7,71 mU/l ve 12 tyd.g.,ostatní v normě. Od...

Tsh v těhotenství

Dobrý den, na imunologii mi byly stanoveny hodnoty hormonů štítné žlázy (nebylo...

TSH v tehotenstvi

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak postupovat. Jsem v 9tt a při kontrolních...

TSH, fT3 a fT4 - vysvětlení nálezu

Dobry den.minuly ctvrtek jsme byla na vysetreni krve,dnes jsem dostala vysledky...

TSS

Dobrý den, v den menstruace jsem náhle omdlela, předcházela tomu menší bolest...

TSS

Dobrý den , včera sem si vzala tampon a po hodině mě začala bolet hlava, bolela...

TST

Zdravím, zaujímalo by ma či pre 22 ročného muža je 12,5 nmol/l TST v poriadku....

TT

Dobrý den, koupila jsem si TT RapiClear, můžu se na něj spolehnout, když si...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí

Erekce obecně nebývá samozřejmostí. Víme, co ji dokáže oslabit a znemožnit tak...

Boulička v ústech

Dobrý den, objevila jsem si uvnitř úst bouličku o průměru asi 1 cm, není zarudlá,...

Zánět močového měchýře a dělohy, těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o radu. S manželem plánujeme potomka, ale v listopadu...

Vyrážka penisu

Dobry den, dnes jsem na zaludu a pod predkozkou objevil bile pupinky, ktere...

Bolestivá boulička

Dobrý den, před 3 dny se mi udělala boule která je veliká asi jako hrášek a...

Piha ??

Dobrý den ,chtela bych se zeptat ,mám jednu pichu na obličeji uz dlouho ,ale...

Pupínky na penisu a bílá látka

Dobrý den, je mi 14 let, už 4 dni se trápím s červenými pupínky na žaludu, dnes...

Zpoždění menstruace

Dobry den. Chtela jsem SE zeptat, UZ 15 den mam zpozdeni Menstruace. Prsa bolestive.......

Předčasná menstruace

Začala sem krvácet asi 14 dní před menstruací, krvácela sem celých 14 dní, a...

Zastavení menstruace

Dobrý den, mám problém se zastavením menstruace, kterou jsem nedostala od...

Rozhýbání ruky po zlomenině

Hezký den, 15.2.2013 sem si při lyžování zlomila levou pažní kost -kousek nad...

Bulka u konečníku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat už týden mám přímo u řitního otvoru bulku velikosti...

Folikulitida na šourku

Dobry den, trapi me boulicka na sourku. Objevila se cca pred mesicem a pri zmacknuti...

Možné těhotenství

Dobrý den, mám strach, že jsem těhotná. Nedávno jsem měla nechráněný sex s přítelem...

Příznak zapadajícího slunce u 3,5 měsíčního kojence

Dobrý den, prosila bych o vysvětlení závěru neurologa a EEG. Příznak zapadajícího...

Marihuana a její detekce

Dobrý den mám mít testy na marihuanu měla sem ji naposled a po prvé před cca...

MUDr. Josef Erben

Ordinace lék. specialisty - gastroenterologie

Vyrážka a svědění stehna a genitálu

Dobrý den. Mám svědění na vnitřní straně levého stehna a zasahuje mi to do genitálií....

Celková infekce organismu?

Dobrý den, moje problémy začaly bolestí hlavy (začala záčátkem ledna, nyní...

Alergie na inkoust z tetování

Dobrý den, rád bych se zeptal, před 5 lety jsem si nechal dělat tetování,...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×