Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tuhnutí svalů

Borelioza Daniel 16.1.2020

Borelioza

Dobrý den, pro dlouhodobé zdravotní problémy (tuhnutí svalů zad kolem lopatky, levého podžebří, zažívací problémy, pískání v uších, zhoršené zaostřování, půlroční bolest hlavy, každodění bolesti svalových úponů, zkrácené svaly i pres kvalitní soukromou rehabulitaci, časté myogelosy trapézu.... mi PL udělal test ELISA na Borelie s výslednou pozitivitoi IgG 10,52 potvrzovací test WB také pozitivní IgG 8,57 ( VlsE Ba, VlsE Bg, VlsE Bs a p17) nevím co tyto zkratky znamenají. PL Nasadil Doxybene 200mg na 4 týdny. První dva dny antibiotik extrémní zhoršení příznaků + zimnice... a nasledná úleva od zatuhlých svalů, zmírnění bolestí a napětí ve svalovině... myslel jsem že je konečně vše za mnou ale třetí týden antibiotik mě začli bolet klouby. A v té samé době mi na infekčním řekli že Boreliozu nemám protoze nemám celou dobu mých problémů CRP zánět v těle a doporučeno ukončit Doxybene a podstoupit podrobnější testy u revmatologa, pro podezření na nějakou autoimunitní nemoc. ( PL zjistil že HLA B 27 negativní a RF v normě ale dlouhodobě vyšší leukocyty.) Nevím co si o tom mám myslet ? Netrpím na běžné nemoce myslim že mám imunitu silnou za poslední 4 roky jen jedno maličké nachlazení. Je opravdu možná falešná pozitivita Elisa a WB nějaká autoimunitní nemoc ? Popřípadě jaká ? Viděl mě už i neurolog a psycholog a nikdo nic neschledal.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Danieli.
Dle vyšetření opravdu onemocnění nemáte. Jedná se jen o důkaz o tom, že jste se s bakterií, která způsobuje boreliozu, v minulosti setkal. Tyto protilátky budete mít doživotně. Pokud jsou Vaše potíže stále stejné, zvažovala bych biopsii svalu. Pokud bude negativní, tak se pravděpodobně jedná o funkční stav, který si vyžádá intenzivní fyzioterapii. Jinak jste byl kompletně vyšetřen. Nemůžu bohužel vymyslet více než řada specialistů, která Vás vyšetřila a provedla řadu vyšetření. Váš dotaz předávám specialistovi, vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, o Lymeskou borreliozu se ve Vašem případě opravdu nejedná, jak již konstatovala lékařka přede mnou. Protilátky ve třídě IgG budete mít patrně doživotně (hodnoty mohou i kolísat ), ale rozhodně to neznamená, že nyní borreliozou trpíte, spíše to svědčí pro fakt, že jste se s bakterií v minulosti setkal a tělo zareagovalo tvorbou protilátek, což je jedině dobře. Ohledně dotazu na zkratky ve vašich výsledcích-WB-western blot, Osp (z angl. zkratky outher surface protein)-jedná se o hlavní sledované antigeny, které jsou přítomny v buněčné stěně borrelií, laicky řečeno části povrchu borrelií, které jsme schopni laboratorně stanovit. Ve vašem případě by bylo vhodné zopakovat vyšetření na revmatologii -ale s dostatečným odtupem /6měsíců minimálně-nevím, kdy jste ho podstoupil/. Pěkný den.

Související dotazy

Tuhnutí svalů
Dobrý den, již velmi dlouhou dobu mě trápí svalové...
Bolesti zad a tuhnutí svalů
Dobrý den, manžel má již přes dva měsíce velké bolesti...
Bolest a tuhnutí svalů u lopatek
dobrý den chci se zeptat pořád mi uprostřed pod lopatkami...
Záškuby svalů
Dobrý den, Je mi 21let a poslední měsíc mě začali...
Bolesti svalů
Dobrý den, již jsem sem vnesl dotaz na mou bolest svalů...
Tuhnutí obličeje
Dobrý den, prosím o radu - již tři měsíce mám problémy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tuhnutí levé strany krku

Dobrý den obracím se na Vás s dotazem. Minulý týden mi začal pomalu tuhnout...

Tuhnutí lýtek


Tuhnutí lýtek

Dobrý den, trápí mě již nějakou dobu tuhnutí lýtek až křeče v lýtkách při chůzi....

Tuhnutí nohou

Děkuji p.doktorce za odpověd´,ale EMG jsem absolvovala s nálezem,bohužel nevím...

Tuhnutí nohou, křeče

Dobrý den. Již dva měsíce dostávám křeče do nohou, nohy se mi občas třepou -...

Tuhnutí obličeje

Dobrý den, prosím o radu - již tři měsíce mám problémy s tuhnutím obličeje -...

Tuhnuti prstů

Dobrý den, Jela jsem z prace domů a z ničeho nic mi začali tuhnout prsty postupně...

Tuhnutí prstů

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Občas se mi stane,že mi ztuhne ukazováček na...

Tuhnutí prstů

Dobrý den, Tuhnutí prstů na rukou Poslední rok, nebo půl roku mám tuhnutí...

Tuhnutí svalstva

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat již 4 roky mě trápí tuhnutí svalstva hlavně...

Tuhnutí svalů

Dobrý den, již velmi dlouhou dobu mě trápí svalové problémy, se kterými si...

Tuhnutí svalů u nohou při bronchtitdě

Dobrý den, byla mi diagnostikována chřipka s bronchitidou. V současné době už...

Tuhnutí těla

Dobrý den, dnes v noci mě kolem 1 hodiny probudil zvláštní nepříjemný pocit,...

Tuhnutí, třesení končetin.

Dobrý den, měla bych na vás prosím dotaz. Asi přes rok mám pocity nepříjemné...

Tuhnutie achilovej šlachy

Dobrý deň pán lekár. Mám taký problém, že mi tuhne achilova šľacha a obmedzuje...

Tuhý hnis na krčních mandlích

Dobrý den, prosím o radu, asi dva měsíce pozoruji, že se mi na krčních mandlích...

Tuhý útvar pod čelistí

Dobrý den,co prosím znamená tato lékařská zpráva a v ní ten tuhý útvar????Krev...

Tuhý vřed v oblasti kostrče

Dobrý den, už asi dva roky mě trápí tuhý vřed v blízkosti kostrče. Nejde vymáčknout....

Tuk

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda při fistingu, když se používá nějaký tuk...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Permanentní make-up v těhotenství

Dobrý den, moc se omlouvám, že obtěžuji, ale potřebovala bych jen malou radu....

Svěděmí konečníku

Dobrý den, mám problém se svědění konečníku už 4 roky, mám kůži okolo konečníku...

Kolonoskopie

Dobrý den přeji. Mám otázku. Mám jít na kolonoskopii, a mám strach protože nevím...

Hodnocení nálezu protilátek anti SARS-CoV-2

Dobry den, tchyne si zaplatila test na protilatky. Muzete mi prosim vysvetlit...

Papilokarcinom

Dobrý den paní doktorko, před časem jsem psala ohledně multicystického útvaru...

Skřípnutý nerv v třísle

Dobrý den, asi před měsícem jsem šla na hory a vrátila jsem se z nich s bolestí...

Kardiostimulátor a invalidní důchod

Dobrý den,již 6 let mám kardiostimulátor - mám nárok na částečný invalidní důchod?Jaké...

Autoimunitní nemoc

Dobrý den,byla jsem na imunologických odběrech a bylo mi řečeno,že se může jednat...

Tetanie a možnost užívání B6

dobrý den chci se zeptat na neurologii mi pani doktorka řekla že mám tetanii...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Silne svedeni

Dobry den, mam takovy problem ja a ma pritelkyne, jiz asi druhy mesic mame silne...

Sex

Dobrý den . Včera mi kamarádka řekla , že by se mnou chtěla mít první sex ....

Nediferencovanou artritida a chlamydie

Dobrý den, pul roku jsem v pracovní neschopnosti a marodím s otoky rukou (prsty,...

HPV infekce

Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který odjel do ciziny. Teď po...

Příměs krve ve slinách

Dobrý den,měla bych k Vám dotaz: cca před 3 lety se mi začala objevovat krev...

Podrazdeni?

Jak to vše začalo? Zánětem močových cest na které jsem dostala antibiotika....

Kolonoskopie

Dobrý den, je mi 55 let, a při preventivním testu na okultní krvácení mi byl...

Genitální opar


Pocit slabosti na končetinách

Dobrý den, trápí mě svalová slabost v horních i dolních končetinách. Slabost...

Podvrtnutí kolene

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně mého úrazu. Je to už týden co jsem při přeskakovaní...

Reklama