Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Uchovávání antikoncepčních přípravků

Gynekologie Natalie 1.5.2015

Vážený pane doktore,
v posledních letech nejvíce používám přípravky Jeanine a/nebo Pharmatex. Obě balení uvádí, že je mám uchovávat při teplotě do 25 stupňů Celsia. Občas se stane, že mám doma balení, odjedu na jeden dva týdny, vrátím se a vidím, že je v bytě teplota zřejmě vyšší (řekneme, pod 30 stupňů). Stane se, že přípravky s sebou nesu v kabelce a je venku opravdu horko.
Co mám v takových případech dělat? Ihned si kupovat nová balení a vyhazovat ta stará? Jaké je nebezpečí snížení ochrany přípravků, které nějakou dobu byly uchovávány za vysoké teploty?
Předem Vám děkuji za odpověď
Natalie

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Při vystavení vyšším teplotám se může účinnost léku snížit, ale nemyslím že by jedn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Opozdeny zacatek HA
Dobry den, zacala jsem brat Regulon 5. den cyklu, 12....
Krvácení po přípravku Jenamazol
Dobrý den pane doktore, po zavedení aplikátoru s přípravkem...
Nuvaring uchovavani
Dobry den,mam dotaz,zda se muze snizit antikoncepcni...
Uchovávání Nuvaringu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je lepší Nuvaring...
100 % prirodniho pripravku na problemy v menopauze
Dobry den, mam dotaz ohledne moznosti uzivani 100 %...
Léčebný efekt přípravku UROVAL FORTE
Pěkný den přeji; prosím o fundovanou informaci stran...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ucho

Dobry den, uz 4 den mam zalehls prave ucho od rymy bych rekla, jsem nastydla,...

Ucho

Dobrý den, mám skoro 6ti letou dceru a špatně slyší na 1ucho. Doktor nám říkal...

Ucho necitelne

Dobry den,asi týden necítím část a okolí ucha na dotek zvenku.Na omak okolo...

Ucho necitelne

Dobry den pani doktorko,děkuji za odpoved.Ještě se zeptám jestli to,jak necítím...

Ucho- bolesti, olupování a praskání kůže

Dobrý den, prosím o radu pro svou maminku- 65let: víc než rok má problémy s...

Ucho-nervy(propíchnutí)

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je možné když jsem si propíchla druhou...

Ucho,bolest,neslyšnost

Nedávno jsem omylem zaječela,nebo-li zapištěla kamarádovi do ucha...Ten tvrdí...

Ucho,resp.celý ušní boltec

Dobrý den, bratrovi zrudlo celé ucho(boltec).oteklo,byla i horečka.Co to může...

Ucho...Zánět?

Mám problém z pravým uchem asi už týden v sobotu mně začlo bolet ale bolelo...

Uchování vakcíny

Dobrý den, vyzvedla jsem v lékárně vakcíny FSME-IMMUN 0,25ml pro děti a zapomněla...

Uchovávání Nuvaringu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je lepší Nuvaring uchovávat v lednici...

Uchylka

Dobrý den, Mám problém, je mi 19 let a od svých 12cti mě vzrušují kalhotky...

Úchylka nebo léčba na sexuologii?

Dobrý den, je mi 24 let, mám své sexuální úchylky, velmi se mi líbí ženy s rukavicemi...

Úchylka?

Dobrý den paní doktorko, Mému manželovi je 44 let a před půl rokem si psal...

Úchylka?

Dobrý den, mám takový hloupý dotaz, ale nikdo mi na něj není schopný dopovědět...

Ujasnění veci

Dobrý den, chci se jen ujistit v některých věcech. Když žena bere antikoncepci,...

UJIZDEJICI OKO

DOBRY DEN NA DOTAZ JSTE MI JIZ IDPOVIDAL ALE PRIKLADAM FOTO HESSOVA PLATNA.DEKUJI....

Uk

Dobrý den, mám ulcerozní kolitidu, beru Medrol a Azaprine... Proč se s Medrolem...

Ukájení dcery

Dorý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat když moje 2letá dcera si dráždí...

Ukakávání u 3,5 letého synka

Dobrý den.Jsem už zoufalá z naší situace.3,5 letý syn trpěl na zácpu,měl bolestivé...