Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Uvažuji po 3 letech užívání nad vysazením hormonální antikoncepce Yasminelle

Antikoncepce Blanka 29.5.2018

Dobrý den, uvažuji po 3 letech užívání nad vysazením hormonální antikoncepce Yasminelle, protože mám dojem, že mi kvůli ní pokleslo libido. Může mít na to tahle antikoncepce vliv anebo mám hledat příčiny jinde? Zajímalo by mě také, jak často se u vysazení této antikoncepce stává, že by se zhoršila pleť anebo to mělo negativní účinek na vlasy - případně, za jak dlouho můžu tyto negativní účinky a v jaké míře pozorovat a jestli mají pouze přechodný charakter. Jedná se o nízko hormonální antikoncepci, tak jsem doufala, že negativní účinky nejsou po vysazení žádné, když tolik nezatěžuje tělo, ale po přečtení pár diskuzí si tím nejsem tolik jistá. Doplnění informací:A mohla bych předejít zhoršení stavu pleti a vlasů tím, že bych antikoncepci nevysadila ze dne na den, ale snížila bych postupně dávku? Samozřejmě bych nemohla antikoncepci dále vnímat jako ochranu a musela bych se chránit jiným způsobem, ale může si tak tělo lépe zvyknout, když nedojde k náhlému poklesu hormonů, které by muselo tělo vyrovnat? Spočívalo by to v tom, že bych dva měsíce brala 3/4 pilulky, další dva měsíce 1/2 pilulky, dále 1/4 a nakonec vysadila - byl by to proces na půl roku.

Pokud by to nebylo možné a musela bych vysadit ze dne na den a neustála negativní účinky, je možné nasadit jinou variantu jako je antikoncepční tělísko nebo cokoliv s hormony snižuje libido?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, ano, téměr každá hormonální antikoncepce může mít vliv na libido a to obvykle ve smyslu jeho snížení při delším užívání. Libido by se mělo po vysazení opět vrátit. Co se týče kožních změn, horšení akne, kvality vlasů atd., zde je to velice individuální. Pokud jste již před nasazení antikoncepce tyto potíže měla, pak se nejspíše vrátí, v jak intenzivní formě Vám předem nikdo neřekne. Obvykle se toto zhoršení projeví již v prvních měsících po vysazení. Toto zhoršení není dáno tím, že by antikoncepce zatěžovala tělo, ale tím, že se odblokuje ovulace a s tím spojené hormonální změny, které probíhali před jejím nasazením. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
myslím,že si děláte zbytečné obavy,antikoncepce skutečně snižuje libido ale po vysazení se vše vrátí k normálu a většina uživatelek po vysazení nepociťuje žádné negativní dopady. Nápad s postupným snižováním dávek rozhodně není dobrý, klidně dokončete načaté platíčko a vyčkejte menses

Související dotazy

Antikoncepce Yasminelle
Dobry den, chtěla jsem se zeptat na antikoncepci Yasminelle....
Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, Je mi 16 let a nyni sem zacala brat antikoncepci...
Špinění při užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den,beru antikoncepci mywy,kterou jsem nasadila...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, Začala jsem brát antikoncepci Emona, omylem...
Užívání hormonální antikoncepce a pravidelnost v menstruaci
Dobrý den, na konci října jsme vysadila antikoncepci,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Utžená šlacha?

Dobrý den, v první řadě mi je jasné, že mi vynadáte buď rovnou Vy, nebo případně...

Utžené přímé břišní svaly

Dobrý den Před měsícem jsem měl dopravní nehodu, při které se mi urvaly přímé...

UV ozařování krve jako terapie

Existuje v Praze ultrafialové ozařování krve terapi? Kde muzu najit tenhle postup...

UV záření

Dobrý den, mám dotaz. V mém pokoji, kde i spím, chovám agamu vousatou, které...

UV žárovka

Dobrý den. Se známými máme kapelu, a budujeme si klubovnu. Klubovnu máme v plánu...

Uvadání penisu při sexu

Dobrý den, poslední dobou se mi vyskytává problém. Při sexu mi začne jaksi proti...

Úvazek u invalidního důchodu I.stupně

Dobrý den, prosím vás mohu zeptat kolik hodin můžu pracovat když mám invalidní...

Uvažuje i o možné alergii na naší kočku.

Dobrý den, u dvouleteho vnuka se často objevuje suchý dráždivý kašel . Podobné...

Uvažuji o odstranění mandlí

Dobrý den, je mi 24 let a trpím častými a silnými bolestmi v krku. Do 22 let...

Uvažuji o zubních implantátech

Dobrý den, v horní čeliti mám vytrženy tři zuby vedle sebe 4,5,6, a následkem...

Uvízlá kapsle v krku

Dobrý den.... mám takový hloupý dotaz.....zřejmě se mi dostala tobolka probiotik...

Uvízlá rybí kost v krku

Jsem na dovolene v Indonesii a jeste tyden budu. Jedl jsem rybu a nejaka asi...

Uvízlá žvýkačka v krku.

Dobrý den, včera jsem omylem spolkl žvýkačku a ta se mi přilepila v krku. Žvýkačku...

Uvizle cizi telisko v oku

Dobry den, uvizla mi pod vickem s nejvetsi pravdepodobnosyi rasa a jsem si...

Uvízlé těleso v krku, tlaky v oblasti krku

Dobrý den paní doktorko, přečetla jsem si příspěvky čtenářů a i přesto se zeptám...

Uvízlý tampón

Co mám dělat s tamponem, dobrý den, nevím co mám dělat. Chtěla jsem se koupat...

Uvíznutí prášku v krku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné že při polykání prášku se může...

Uvíznutí sousta za ohryzkem

Když se najím, pociťuji jako by mi za ohryzkem něco uvízlo a tlačí to tam. Co...

Uvíznutí v krku

Dobrý den pane doktore,doktorko chtěla bych se zeptat jak odstranit uvízlý...

Uvíznutý kondom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotní. S přítelem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlen ve stolici a nadýmání

Dobrý den, v květnu jsem byl na odstranění hemeroidu. Je to tak měsíc tak mě...

Třes a sucho v ústech po Keppře

Dobry den, pred tremy tydny mi byl nasazen lek keppra z duvodu epileptickeho...

Střevní potíže, neléčené roupi

Dobrý den, můj problém je takový, že mám přes 10 dní průjem a nemohu se ho zbavit....

Odřenina na penisu

Dobrý den, Po velké sexuální zátěži se mi na penisu udělalo toto zranění, zasažená...

Co je předmětem 15ti leté prohlídky

Dobrý den chtěl bych se zeptat co se dělá na 15 leté prohlídce? Děkuji

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Prolaps pochvy

Po hysterektomii mě byl asi špatně zavěšena pochva. Mám proplas pochvy a vykukuje...

Infekce v krku


Flek v podkolenní jamce

Dobrý den, příteli se v podkolení jamce objevil červený flek asi 13 × 7 cm....

Opožděná menstruace

Dobrý den, chci se zeptat, mívám cyklus většinou 28 max 30 dní, menstruaci jsem...

Bolest břicha, svědění těla a při močení

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, už týden mám bolesti břicha, občas hlavy,...

Boule/hrbol na šlaše chodidla


CALTRATE 600mg/400 IU D3 a ledvinové kameny

zdravím. Chci se optat zda mohu brát bez obav lék CALTRATE 600mg/400 IU D3....

Pocení, návaly horka, únava

Dobrý den, chci se zeptat co může znamenat nadměrné pocení, únava a návaly horka....

Bolesti varlete

Dobrý den, Týden cítím na pravém varleťi takový pocit/ lehkou nepatrnou...

Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Černý pruh pod nehtem

Dobry den, uz nekolik let (ted si uplne nemuzu vzpomenout kdy jsem to zaregistrovala,...

Bolest při hlubokém nádechu

Dobrý den, už delší dobu cítím při hlubokém nádechu pichlavou bolest na pravé...

Bolesti žaludku

Posledni dobou mam obcasne bolesti zaludku,mam docela stresove zamestnani. Za...

Vřed v třísle

Dobry den, v trisle se mi objevil vred. Mohl by to byt syfilis?