Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání léků vzhledem k nynější situací s Covid

Plíce, dýchání Kateřina 16.3.2020

Dobrý den, ráda bych se zeptala na užívání léků vzhledem k nynější situací s Covid. Měla jsem virozu (kašel, teplota, bolest hlavy) a stoupl mi zánět v těle na hodnotu 36. Dostala jsem antibiotika. Dobrala jsem je před 6 ti dny. Stále mám ještě kašel a cítím, že průdušky nejsou v pořádku. Ještě mám brát Erdomed a také mi lékař předepsal Broncho - vaxom. Chci se zeptat, zda je vhodné teď Erdomed a Broncho-vaxom brát vzhledem k epidemii Covid. Nemůže např. Broncho-vaxom teď udělat víc škody než užitku? Předem děkuji za odpověď.

Doplňující dotaz: Můj dotaz byl směrován hlavně na to, zda je vhodné léky brát v současné chvíli, kdy je riziko nakažení Covidem?
Chápu, že ve standartní situaci kašel není nic znepokojujícího a Broncho-vaxom lze doporučit….ale v této nestandartní situaci?
Zároveň rozumím, že je těžké to posoudit, když tu není dosavadní zkušenost….
Jen se obávám, abych po užívání Broncho-vaxomu nebyla naopak náchylnější k tomu chytit Covid?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, postinfekční kašel není v aktuální jarní sezóně nic, co by nás mělo znepokojo...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Souhlasím s dr. Horákovou, Broncho vaxom je vhodný, nemusíte mít obavy ze zvýšení náchylnos...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Užívání léků
Dobrý den, dnes mi byl předepsán lék xeforapid 8mg...
Užívání léků
Dobrý den, můžu současně ráno užívat lék DASSELTA na...
Užívání léku
Dobrý den, mám diagnostikovanou chronickou pankreatitidu,...
Užívání léků
Dobrý den, v užívání léků nemám zkušenosti. V době...
Uživani leku urisan
Dobry den, chtela jsem se Vas zeptat na dlouhodobe...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání léků současně s lékem Helicid

Dobrý den, rádá bych se zeptala na můj problém. Užívám lék Helicid (předběžná...

Užívání léku Tamoxifen, nežádoucí účinky

Dobrý den-jsem v remisi po karcinomu prsu 4 roky(48 let),z léků tedy beru Letrox...

Užívání léku Thyrozol

Dobrý den.Prosila bych o upřesnění,jak se správně užívá lék THYROZOL na hyperfunkci...

Uživani leku urisan

Dobry den, chtela jsem se Vas zeptat na dlouhodobe užívání léku Urisan....je...

Užíváni léku v 1. trimestru

Dobry den, obracim se na Vas s dotazem ohledne uzivani leku v 1. trimestru....

Užívání léků v menopauze

Dobrý den. Prosím Vás o radu,začala jsem užívat lék Ladybon a má obvodní lékařka...

Užívání léků v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 34tt a opět mě přepadla menší viróza (rýma a kašel). U první...

Užívání léků v těhotenství

od února užívám po zánětu dutin analergin a nosní kapky Tinkair,teď jsem otěhotněla,přestala...

Užívání léku v těhotenství

Dobrý den Pane Doktore , jsem v 7 týdnu těhotenství vim to teprve týden . Chci...

Užívání léků v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, může se v těhotenství Spiromax duoresp na astma? Je mi...

Užívání léku Xanax

Dobrý deň.som dlhodobo liečená na psychiatrii pre panicku poruchu,gad a tetaniu..trvá...

Užívání léku Zoloft a tetování

Dobrý den, už tři měsíce beru Zoloft 100. Potřebovala bych vědět, zda se mohu...

Užívání léků/potravních doplňků

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat jak správně postupovat při změně kdy jsem...

Užívání lékuWR

Dobrý den, po dvou letech jsem byl u obvodního lékaře a ten mi naměřil tlak...

Užívání Letrox 50 a Ketonal forte


Užívání letroxu a přibírání

Dobrý den paní doktorko, mám takový dotaz. jsem v 18 tt těhotenství . Na začátku...

Užívání Letroxu u partnera

Dobrý večer, nevím jestli směřuju správně svůj dotaz, chci se jen zeptat. Partner...

Užívání Letroxu v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych si potvrdit, užívaní Letroxu v těhotenství. První...

Užívání Lindynette

Dobrý den, včera jsem začala užívat HA Lindynette 20 (první den menstruace)...

Užívání lindynette 20

Dobrý den,užívala jsem antikoncepci Microgynon ale 14 dní jsem špinila a bolelo...