Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání Nidrazidu a případné těhotenství

Léky AAA 20.4.2016

Dobrý den,
s přítelem se chystáme založit rodinu. On však přišel v práci do styku s tuberkulózou a vzhledem k velké reakci na tuberkulinový kožní test mu byl předepsán lék Nidrazit, který bude brát cca půl roku. Je možné, že by tento lék mohl nějakým způsobem poškodit plod? Máme radši počkat, než lék dobere, nebo žádný vliv na případné těhotenství tento lék nemá? Předem děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, žádné účinky v tomto směru SPC neuvádí, dokonce se může užívat i v těhotent...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Případné těhotenství
Dobrý den, jsou nějaká rizika pro vyvíjející se embryo...
Těhotenství?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné i při...
Jaké jsou příznaky těhotenství při užívání antikoncepce?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou případné...
Případné těhotenství
Dobrý večer, dnes jsem si vzala první pilulku HA po...
Případné těhotenství
Dobrý den jsem 7měsíců po císařském řezu vždy sem to...
Užívání Nimesilu
Revmatoidni artritida - pri bolestech uzivam Nimesil,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání Nasonexu u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká užívání nosního spreje Nasonexu u čtyřletého syna....

Užívání několika léků

Pro dg.Raynaydův syndrom a susp.vaskulitida užívám Enelbin 100 Retard 1-0-1,Medrol...

Užívání několika léků najednou k léčbě psychiky

dobrý den, dotaz se týká mé matky 84 let. Matka byla vždy rázná, rozhodná a...

Užívání Neurolu

Dobrý den, moje babička (72) dlouhodobě užívá Neurol, který jí předepisuje její...

Užívání Neurolu

Rano beru asentru 50 ...můžu k tomu brát neurol 0.25

Užívání neurolu

Dobrý den, ve středu jdu na operaci s cistou na vaječníku... Bojím se krevních...

Užívání Neurolu

Dobry den chtela jsem se zeptat prosim vas uzivam neurol 0.25 slaby uzivam ho...

Užívání neurolu

Dobrý den, Je mi teprve 17 ale mám značné psychické problémy...za ani ne...

Užívání neurolu a alkohol

Dobrý den, potřebuju vědět zda na neurol si můžu dát jedno dvě piva ( desítky),...

Užívání Neurotop retard 300

Prosím o radu: Již 2 měsíce užívám Neurotop retard 300 na zánět trojklanného...

Užívání Nimesilu

Revmatoidni artritida - pri bolestech uzivam Nimesil, v prumeru pul sacku 1-2x...

Užívání Nitroflurantoin - ratiopharm a mléčné výrobky

Dobrý den paní doktorko, dle rozboru moči mi lékař napsal antibiotika Nitroflurantion,...

Užívání Nitrofurantoin-ratiopherm 100mg a Aescin-Teva


Užívání Nolpazy

Dobry den, Je mozne uzivat lek Nolpaza 40 (ucinna latka pantoprazolum) pri...

Užívání Nootropilu

Dobrý den.Mám dceru,která chodí do 6 třídy,rok měla odklad.ve škole špatně navazuje...

Užívání Norethisteronu

Dobrý den, je mi 16 let. V období menses mám naplánovaný lipofilling levého...

Užívání norethisteronu

Dobrý den, chci si odsunout menstruaci pomocí norethisteronu, beru pravidelně...

Užívání Norethisteronu

Pět dní užívám Norethisteron 2 x denně. Mám užívat 15 dní. Šestý den se mi...

Užívání Normixu a alkohol

Dobrý den, lékař mi zjistil zánět v tlustém střevě a dostala jsem předepsaná...

Užívání nové antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat, co se stane, pokud mám dostat menstruaci a začnu...