Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

V posledni dobe mam velice zvlastni zdravotni potize s kuzi po celem tele

Kožní obtíže Jan 17.1.2021

Dobry den,
V posledni dobe mam velice zvlastni zdravotni potize s kuzi po celem tele, nejsem schopen urcit co to muze zpusobovat a zda se nejedna o nekjakou vaznejsi chorobu. Po celem tele predevsim na zadech, rukou a nohou mam na kuzi pocit jako po spaleni na slunci (samozrejme zadne opalovani neprobehlo) nebo jako po opareni vodou a obcas me ruzne po tele v kuzi pichne, jak kdyz me pichne nekdo jehlou (nepravidelne na ruznych mistech), kazdym pohybem a dotekem je kuze velmi citliva. Kuze me nesvedi, neni viditelna zadna vyrazka, zadne zarudnuti ani jine zmeny na kuzi (viz foto). Tyto zdravotni potize zacali loni v dubnu a problem pretrvaval vice jak mesic v kuse, proto jsem navstivil lekare v Anglii (kde nyni pracuji), ktery mi rekl, ze je to pravdepodobne nejaka alergie na jidlo, bohuzel i pres ruzne diety a doporuceni, at z jidelnicku vyradim mlecne produkty a potraviny bohate na histamin i tak to nepomaha. Behem lonskeho leta se situace uklidnila, ale cele to zacalo znova v zari a problem pretrvava dodnes, ale nyni je to v intervalech kdy dva tydny mam vyse uvedene zdravotni potize s kuzi, pote jeden tyden je vse v poradku a citim se dobre, ale pak se to znova takhle opakuje a stale dokola uz nekolikaty mesic v rade a nema na to zadny vliv strava ani nepomohla vymena sprchoveho gelu za mydlo pro citlivou pokozku, zmena pracich prostredku a zadnou jinou komsetiku nepouzivam, kdyz je mi nejhur tak nepomahaji ani silnejsi leky na alergii; Fexofenadine 120mg tablets (zadne jine leky neuzivam), proto se domnivam, ze se nejedna o zadnou alergii. Deficit vitaminu D, B nebo vapniku nemam, byli mi provodeny krevni testy bez abnormalnich vysledku, moc v poradku, necitim nevolnost, hlava me neboli ani nezvracim. V poslednich tydnech se k tomuto problemu pridala i nespavost, kdy usinam az kolem 2-3 hodiny ranni a obcas se casto budim behem spanku. Muzete mi prosim poradit co muze zdravotni potize s kuzi zpusobovat a jake vysetreni mi doporucujete podstoupit? Myslite si, ze to muze byt signal nejake vaznejsi choroby? Podle krevnich testu funkce ledvin a jater je v poradku. Dekuji za Vasi radu. Prosim o odpoved emailem.
S pozdravem
Jan S

View Test Result
Clinician viewed 27 May 2020
Result type Pathology
Tests Full blood count
Urea and electrolytes
Thyroid function test
Differential white blood cell count
Serum ferritin level
Haemoglobin A1c level
Liver function tests
EGFR (M) / 1.73M2
Anti-tissue transglutaminase level
Filed by
Result Satisfactory
What you need to do No Further Action

Specimen
Specimen Type: Blood
Specimen Reference#: 1
Collected: 27 May 2020
Received: 27 May 2020
Provider Sample ID:

Pathology Investigations

Full blood count
Haemoglobin concentration 150 g/L [130.0 - 180.0]
Total white blood count 4.79 10*9/L [4.0 - 11.0]
Platelet count - observation 256 10*9/L [150.0 - 450.0]
Red blood cell count 5.01 10*12/L [4.2 - 6.5]
Haematocrit 0.462 1/1 [0.4 - 0.54]
Mean cell volume 92.2 fL [84.0 - 102.0]
Mean cell haemoglobin level 29.9 pg [28.0 - 33.0]
Mean cell haemoglobin concentration 325 g/L [300.0 - 350.0]

Urea and electrolytes
Serum sodium level 141 mmol/L [134.0 - 145.0]
Serum potassium level 3.6 mmol/L [3.5 - 5.3]
Serum urea level 5.4 mmol/L [2.9 - 7.5]
Serum creatinine level 72 umol/L [59.0 - 104.0]

Thyroid function test
Serum TSH level 2.3 mu/L [0.5 - 4.4]

Differential white blood cell count
Neutrophil count 2.29 10*9/L [2.0 - 7.5]
Lymphocyte count 1.61 10*9/L [1.0 - 4.0]
Monocyte count - observation 0.47 10*9/L [0.1 - 1.5]
Eosinophil count - observation 0.38 10*9/L [0.04 - 0.4]
Basophil count 0.04 10*9/L [< 0.15]

Serum ferritin level 261 ug/L [25.0 - 350.0]

Haemoglobin A1c level
Haemoglobin A1c level - IFCC standardised 33.0 mmol/mol [20.0 - 41.0]
This test is awaiting UKAS 15189 accreditation.
Interpretation of HbA1c in screening for Diabetes
42-47 mmol/mol - at high risk of developing T2 DM
consider referral to Diabetes Prevention Program
48 mmol/mol and above - Suggestive of T2 DM.
Interpretation of HbA1c in monitoring Information
on targets is available in local Diabetes
guidelines (nottsapc.nhs.uk).

Liver function tests
Serum alkaline phosphatase level 88 u/L [40.0 - 130.0]
Serum alanine aminotransferase level 32 u/L [0.0 - 45.0]
Serum total bilirubin level 10 umol/L [0.0 - 21.0]
Serum albumin level 44 g/L [35.0 - 52.0]

EGFR (M) / 1.73M2
eGFR using creatinine (CKD-EPI) per 1.73 square metres > 90 mL/min [60.0 - 200.0]
eGFR calculated by CKD-Epi formula (mL/min/1.73m2)
For African-Caribbean multiply by 1.159. Not valid
in acute kidney injury, dialysis and pregnancy.
Please use Cockroft-Gault estimate of creatinine
clearance for drug dosing.

Anti-tissue transglutaminase level
TTG ABS (IGA) < 1.9 CU [0.0 - 20.0]
Interpretation:
Negative or equal to 20 CU
Negative results make Coeliac Disease unlikely if
individuals have been on a diet containing
adequate gluten for 6 weeks prior to test. However
if symptoms persist suggest check immunoglobulins
if not done previously, and discuss/refer to
Gastroenterology team (adult or paediatric).


View Test Result
Clinician viewed 12 Jun 2020
Result type Pathology
Tests VITAMIN B12
CALCIUM AND ALBUMIN
Serum folate level
VITAMIN D
Filed by
Result Normal
What you need to do No Further Action

Specimen
Specimen Type: Blood
Specimen Reference#: 1
Collected: 12 Jun 2020
Received: 12 Jun 2020
Provider Sample ID:

Pathology Investigations

VITAMIN B12
Serum vitamin B12 level 573 ng/L [190.0 - 800.0]

CALCIUM AND ALBUMIN
Serum albumin level 49 g/L [35.0 - 52.0]
Calcium adjusted level 2.42 mmol/L [2.2 - 2.6]
Calcium result adjusted for albumin concentration.

Serum folate level
Serum folate level 15.8 ug/L [3.0 - 17.0]

VITAMIN D
Serum total 25-hydroxy vitamin D level 69 nmol/L [50.0 - 200.0]

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou

Dobrý den, těžko hodnotit a určit přesnou příčinu potíží. Sezónní zlepšení v létě ve mně spíše evokuje vliv zevních faktorů, než že by se jednalo o nějaký zásadnější zdravotní problém. Toto podporuje i zcela normální nález v laboratoři a také na kůži. Co děláte za práci, jste vystaven nějakým rizikovým vlivům jako je teplo, chlad, chemické látky, prach a podobně? Nosíte v práci speciální oblečení, pere se pak hromadně, či provádíte praní doma. Pracujete v jakém režimu (ve vztahu k popisovanému 2 týdny potíže, týden bez potíží a takto dokola)? Věřím, že např. spánková deprivace u nočních směn by jako stresový faktor fungovat mohla a mohla vést k popisovaným potížím. Antihistaminikum by jsem doporučila užívat nepřetržitě, např. Desloratadin 1 tabletu denně, pokožku omývat pouze chladnější vodou, krátké sprchy, žádné koupele, žádné mycí mýdla, gely. I hlavu myjte šampónem samostatně, mimo vanu, aby nedošlo ke kontaktu s kůží. Pokožku po každém sprchování promažte indiferentně, například Ambidermanem, co je masťový základ, či modrou Indulonou. Perte v prášku pro děti, bez aviváže, žehlete. Z potravy vylučte všechny dráždivé potraviny, citrusy, nadměrně slaná, kořeněná jídla. Nekuřte, nepijte alkohol. A uvidíte. Pokud by se stav nelepšil, zkuste navštívit kožního lékaře k dalšímu šetření stavu. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Kozni potize na celem tele
Dobry den, chtela bych se Vas prosim zeptat, zda se...
Vyrážka po celém těle
Dobrý večer, mám problém. Již několik měsíců se mi...
Vyrážka po celém těle
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. mám vyrážky po celém...
Vyrážka po celém těle
Dobry den chtela by sem se vas zeptat mam vyrasky po...
Po těle se mi rozšířili jakési světlé flíčky
Dobrý den, v poslední době se mi po těle rozšířili...
Vyrážky po celém těle
Dobrý den. Mám dotaz ohledně kůže. Už asi 6 let trpím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

V podpaží jsem měl hodně let takovou vystouplou bradavici a chtěl jsem si ji podle babských receptů sám odstranit.

Dobrý de, v podpaží jsem měl hodně let takovou vystouplou bradavici a chtěl...

V podpaží okolo žeber na obou stranách se mi udělaly nějaký červený fleky

Dobrý den rad bych se zeptat : V podpaží okolo žeber na oboch stranách se mi...

V polovině prosince jsem byla na dovolené v exotické zemi, bohužel mě tam v noci zastihly trávicí problémy.

Dobrý den, v polovině prosince jsem byla na dovolené v exotické zemi, bohužel...

V polovině prosince se mi na lokti objevil malý flíček.

Dobrý den, první týden v lednu jsem byl silně nachlazen, nejspíše chřipka, cítil...

V polovině užívání se dostavilo špinění a lehká bolest jako při menstruaci.

Dobrý de, chtěla bych se zeptat. Beru utrogestan od 12 do 26dc. A teď v polovině...

V pondělí jsem si jízdou na kole způsobil pravděpodobně poškození pudendálního nervu

Dobrý den, v pondělí (dnes je čtvrtek) jsem si jízdou na kole způsobil pravděpodobně...

V pondělí ráno se dvouletý syn vzbudil a mel tělíčko (břicho, podpaží, boky a trisla) flekate.

Dobrý den, ráda bych se zeptala. V pondělí ráno se dvouletý syn vzbudil a mel...

V poslednej dobe mam dosť psychické problémy

Prajem pekný deň. Mám 20 rokov a som študentom v 1. ročníku na vysokej škole....

V posledni dobe mam nizky krevni tlak

Dobry den v posledni dobe mam nizky krevni tlak v prumeru 99/75 (nekdy i 88/63),...

V poslední době mám problém, že při ranní kávě a cigaretě se mi dělá na zvracení

dobrý den mám v poslední době problém že při ranní kávě a cigaretě se mi dělá...

V poslední době mě bolí záda

Dobrý den .....prosím vás v poslední době mě bolí záda nejsem schopen práce.......

V posledni dobe nemohu dospet k vyvrcholeni

Moje o 16 let mladsi pritelkyne chce se mnou otehotnet.Muzu se milovat delsi...

V poslední době pozoruji změny na jazyku

Dobrý den, v poslední době pozoruji změny na jazyku, viz fotografie. Co to může...

V poslední době problém s dýcháním při zátěži a velká únava

Je mi 63 let jsem stále ještě aktivní sportovec cyklista .Jezdim skoro po cely...

V poslední době se mi na penisu začaly dělat pupínky, vřídky.

Zdravím, v poslední době se mi na penisu začali dělat pupínky, vřídky, někdy...

V poslední době se mi začaly tvořit malinké petechie různě po těle.

Dobrý den, V poslední době se mi začaly tvořit malinké petechie různě po...

V posledních dnech jsem si všiml, že mi více vypadávají vlasy

Dobrý den, v posledních dnech jsem si všimnul, že mi více vypadávají vlasy...

V posledních měsících mi začalo lupat v páteři

Dobrý den, je mi 54 let, neměla jsem žádný úraz, od dětství mám mírnou skoliózu...

V posledních několika letech trpím bolestmi žaludku po jídle.

Dobrý den, v posledních několika letech trpím bolestmi žaludku po jídle. česká...

V posledním týdnu užívání antikoncepce jsem zapomněla užít tabletu.

Dobrý den, v posledním týdnu užívání antikoncepce jsem zapomněla užít tabletu,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chondropatie, dif.dg.laessio men.med.gen.I.sin. - vysvětlení pojmů

Dobrý den pane doktore. Už přes rok mám problémy s levým kolenem. Původně mi...

Uvíznutý tampon

Dobrý den,mám dotaz ohledně uvíznutého tamponu. Když jsem si šla vyndat tampon,...

Zápach spermatu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může být příznakem nějakého onemocnění...

Kapky do nosu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19tt těhotenství, a 3x/4x denně užívám Olynth. Teď jsem v...

Bolest v podbřišku po laparoskopii

Dobry den, prosím o radu. Jsem 10 den po laparoskopii po mimodeloznim tehotenstvi...

Bolest na poklep po endodontickém ošetření

Dobrý den, před dvěma týdny jsem se podrobil endodontickému ošetření, do zubu...

Pupínky penisu

Zdravím. Na žaludu a vnitřní straně předkožky se mi udělali nějaké pupínky....

Nachlazení a krvácení z nosu

Dobrý den, o víkendu jsem se nastydla začalo to rýmou, bolestí v krku a začal...

Potíže po operaci žlučníku

Dobrý den, je mi 26 let a před 7 lety mi vzali žlučník kvůli žlučovým kamenům....

Červené fleky na kloubech

Dobrý den, trápí mě červené fleky na kůži. Projevilo se mi to poprvé ve čtvrtek...

Nevolnost, mdloby, třes nohou, průjem..

Dobrý večer, v poslední době trpím průjmem, hodně piji čaje a vodu, tudíž nemůže...

Bolesti zubu po ošetření kanálků

Dobrý den, dnes je to zhruba 20 dní, co jsem byl nucen vyhledat svého zubního...

Modrý penis

Dobrý večer , mám už nějakou dobu problém s žaludem u penisu / viz obrázek /...

Bolesti na hrudi

Dobrý den. Chtěl bych se Vás optat na divni tupý tlak na hrudní kosti, někdy...

Bolest zubu po ošetření

Dobry den, zhruba pred 5ti tydny jsem byla na endodontickem osetreni 5 vlevo...

Potíže s erekcí

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem a žádostí o pomoc. Jedná se o následující...

Vzadu na jazyku mě vyskákaly, takový jakoby puchýřky

Dobrý den. Prosím vás vzadu na jazyku mě vyskákaly, takový jakoby puchýřky,...

Výtok z penisu při vzrušení a občasné pálení

Dobrý den již déle než rok nevím přesnou dobu mě trápí při vzrušení takový čirý...

Vysvětlení

Dobrý den,reaguji na Vaši odpověď viz zde:Vysvětlení lékařské zprávyDotaz od:...

Záblesky před očima

Dobrý den už posledních deset dní mě trápí blikání před očima a trochu rozmazané...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.