Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Valsavův manévr

Jan N. 17.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, dlouhodobě mám zalehlé 1 ucho a dr. mi poradila, že mám dělat tzv. Valsalvův manévr(profouknutí uší). Chtěl bych se zeptat, jestli dlouhodobé profukování má vliv na nitrooční tlak . Zdá se mi, že posledních pár dnů mám tlak v očích. Děkuji za odpověd

Odpovídá:

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Dobrý den, toto nemá žádný vliv na hodnotu nitroočního tlaku. Nicméně tlak za očima nebývá způsoben zvýšením nitroočního tlaku, ale např. nadměrnou oční námahou, třeba i přemáhanou dioptrickou vadou, někdy doprovází i syndrom suchého oka, objevuje se i při blokádě v oblasti krční páteře, při podráždění trojklaného nervu atd.

Související dotazy

Polohová závrať BPPV - doléčba
Dobrý den, po doskoku na zem jsem druhý den v posteli...
Zalehlé uši
Dobrý den, již od mládí mám problém s chronickou rýmou...
Zaléhání uší
Dobrý den, chci se zeptat mám častý problém se zaléháním...
Problémy s páteří
Dobrý den, mohli by jste mi vysvětlit nebo blíže popsat...
Zalehlé uši
Dobrý den, bude mi za týden 17 let, a někdy před 4...
Křivý prst
Dobrý den, dne 29.8.2012 se mi nalomila kost v prostředním...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Valgozita kolenního kloubu

Dobrý den, Dceři, 2 roky, ortoped diagnostikoval valgozitu kolenního kloubu...

Valgozita kyčlí

Dobrý den již v pubertě jsem začal mít problémy s bolestí v kyčelním kloubu...

Valgózní deformita

Můj 9letý syn má z ortopedie tento nález: paty valgosní, přednoží rovněž,podélná...

Valproát

Dobrý den,steatoza jater"poučena při dietě NASH,HDL 2,2 LDL 2,85 glykemie...

Valproat

Dobrý den jsem epileptik a doktorka mě předepsala Valproat už ho beru 2 roky...

Valproat Chrono přibírání

Dobrý den,mám dotaz. Byl mne předepsan Valproat 300mg, ale četl jsem c pribalove...

Valproat chrono sandoz

DObrý den,chtel bych se zeptat,je mi 20 let a jiz nekolik cca 7 mam bolesti...

Valproat chrono sandoz

dobry den . byl jsem u psychologa... jsem , nervni , nevrlej , zena mi odesla,...

VALPROAT CHRONO SANDOZ

Dobrý den, beru VALPROAT CHRONO SANDOZ každý den jako prevenci migreny, zajímalo...

Valproát/Depakine

Je lék s obchodním názvem Valproát chrono sandron totožný s lékem Depakine?

Valzap, zvracení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat beru valzap 80mg pokud to beru ráno na lačno...

Van Neckova choroba

Dobrý den, syn 6 let má zánět levé kyčle. Zvýšená náplň 4,8mm. Na této kyčli...

Vápená usazenina v prostatě.

Dobrý den, je mi 45 let, asi před půl rokem mě byla diagnostikována ultrazvukem...

Vápenaté usazeniny v patě

Dobrý den, prosím o radu, z čeho se tvoří vápenaté usazeniny v patě a jak to...

Vápenatění aorty

Prosím o vysvětlení pojmu vápenatění aorty, jaká jsou rizika tohoto onemocnění...

Vápník

Dobrý den, bylo mi doporučeno brát chelát vápníku, ale nevím, co je to chelát....

Vápník po operaci ŠZ

Dobrý den paní doktorko, je mi 39 let, jsem od 4.6. t.r. cca 3 měsíce po operaci...

Vápník v krvi

Dobrý den bylo mi zjištěno málo vápníku v krvi 1,9.Dostala jsem kombi kalc ale...

Vápník v krvi

Dobrý den paní doktorko,jsem po celkové TTE v roce 2007 teď beru Letrox 4x v...

Vápník v krvi

Dobrý den, mám zvýšené hodnoty vápníku v krvi 2,75 mmol/l - co to znamená a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přenos HIV


Bolestivé šlachy dolních končetin

Mám problém začalo mě včera tahat na zadních částích dolních končetin v ohybu...

MUDr. Marcela Houštecká

Alergologická a imunologická ordinace

Nechutenství, nevolnost, strach z jídla, nutkání sledovat jídelníček


Šestý den cítím bolest na hrudníku


Pálení při močení

Dobrý den, mám takový problém, že mám jakoby pocit pálení, při močení někdy...

MUDr. Lidia Pauleová

Stomatologická ordinace

Erytrasma

Dobry den. Asi pred pul rokem se mi objevil v trisle cerveny flek, ktery me...

MUDr. Miroslav Šťovíček

Ordinace PL pro dospělé

Potřebují miminka očkování proti pneumokokům?

Když se u miminka započne s očkováním, je na rodičích, aby rozhodli, zda kromě...

Plicní embolie


Pupinky na předkožce

Dobrý den, mám puppínky na předkožce nebolí nesvědí. moch bych poprosit o inforfaci...

Poranění víčka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mohlo dojít k poranění oka? Dnes jsem omylem...

Praskání v uších


Bolest pod kolenem


MUDr. Hana Vašátová

Odborný pneumolog

Zápach těla


Prasklý meniskus a přetržený přední křížový vaz


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×