Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vedlejší účinky Doxyhexal

Urologie Bohumil 18.10.2012

Dobrý den,

před měsícem po nechráněném styku s partnerkou mě začala svědit/pálit močová trubice. Urolog zjistil ureaplasmu a staphylococcus. Nejdříve jsem bral asi týden Nolicin. Projevily se výrazné bolesti šlach. Lékař mi řekl ať lék vysadím, že týden by mohl na toho stafylokoka stačit. Svědění trvalo. Potom byl nasazen Doxyhexal 1tableta/den 20dnů. Oba léky jsem bral bez probiotik. Nikdo mi neřekl a já nevěděl, že je dobré je brát. Po týdnu svědění ustalo, další týden jsem se cítil mírně unaven ale v pořádku až posléze se pravidelně objevila několikrát denně bolest v okolí pupku. Zbývalo pár dnů, léky jsem dobral. Ke konci opět mírné pálení ve vyústění moč. trubice. Den po dobrání Doxyhexalu se objevilo svědění v okolí přirození, v okolí konečníku i hýždí, dále mírná bolest hlavy, únava, pálení očí, svědění pokožky porůznu na těle. Zjistil jsem že mám výrazně nafouklé břicho. Volal jsem na urologii a bylo mi řečeno ať si koupím Claritine a 3dny beru, že se jedná o alergii. Sám jsem si koupil probiotika APO-Lactobacillus 10+, vařil odvar z kůry lapacho a maté. Svědění po dvou dnech spíše narůstalo a cítil jsem příznaky jakoby chřipky + světlý povlak vzadu na jazyku. 3.den po těchto potížích jsem navštívil praktickou lékařku. Usoudila, že mám díky měsíci braní antibiotik narušenou mikrofloru a nefunguje správně metabolismus. Probiotika ,lapacho, maté schválila. Dál doporučila užívat řasu Chlorella Japan, a homeopatika thuya occidentalis a medorrhinum.Plus držet dietu na cukry, mléčné výrobky, těstoviny, bílé pečivo atd..min 3-6měsíců. Ještě kvůli streptokokovi u partnerky byl proveden výtěr v krku. Zároveň jsem se zastavil u urologa. Ten se divil proč taková změna dieta ve stravování? Je přesvědčen že otok břicha i další příznaky odezní a není třeba žádný zvláštní režim. Na kontrolní stěr a odběr moči mám přijít za týden. K tomu jsem se od kolegy v zaměstnání dověděl, že měl opakovaně (naposledy před 1.5 měsícem) candidozu. Urolog mu prý na ní dal krém Canesten či tak něco. Můj dotaz zní. Komu mám věřit urologovi nebo své praktické lékařce a jak se dál chovat? Mohl jsem onu candidozu/kandidozu dostat od něj např. po použití toalety a ta se projevit takto opožděně? Jakým způsobem by se candidoza dala diagnostikovat a co by to znamenalo pro mě a partnerku a okolí? Podle popisů projevů dostupných na internetu bych ji klidně mohl mít. Mohu tím při běžném kontaktu nakazit někoho dalšího? Pozná se při kontrolním stěru z moč. trubice a odběrem moči? Co prádlo mám ho vyvářet nebo dělat jiná zvláštní opatření? Je pravda 4.den od dobrání antibiotik ty problémy o poznání polevily i když stále občas něco svědí, pobolívá hlava, malátnost stále trvá trvá, ale je to lepší. Děkuji za Váš názor a radu!

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, candida (může se objevit po antibiotické léčbě, šíří se i pohlavním stykem) se dá poznat ze stěru i moči. Vždy je třeba náležitého přeléčení obou (všech) partnerů, aby nedocházelo k ping-pong efektu. Při přetrvávání nadýmání by bylo vhodné příp. gastroenterologické vyšetření cestou praktické lékařky. Nedráždivá strava je vhodná.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Zulbex- vedlejší účinky
Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku....
Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy
Dobrý den, jak dlouho je nutné brát Doxyhexal 200mg...
Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit...
Černý jazyk po Doxyhexalu
Dobrý den, byla mi zjištěna borrolioza a předepsany...
Vedlejší učinky
Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce...
Zánět močové trubice
Dobry den. Kdyz mam paleni pri moceni vytok z penisu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vedlejší učinky

Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce dostaví vedlejší učinky?

Vedlejší účinky AD


Vedlejší účinky antibiotik

Dobrý den, užívám od minulého čtvrtka antibiotika Klacid 500. Lečím se se zánětem...

Vedlejší účinky antidepresiv


Vedlejší účinky antikoncepce


Vedlejší učinky asentry


Vedlejší účinky aurorixu


Vedlejší účinky Cipralex 10mg


Vedlejší učinky čaje:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je normální, když při užívání Čaje Leros Detox...

Vedlejší účinky Detralexu

Dobrý den, na pohotovosti při podezření na trombózu mi byla zjištěna žilní...

Vedlejší účinky DoxyHexalu - nervová porucha?

Dobrý den, před čtyřmi dny mi byla zjistěna infekce do nohy (zřejmě Borelioza)...

Vedlejší účinky hormonální léčby

Dobrý den, po dvou biochemických těhotenství jsem přirozeně otěhotněla. Na první...

Vedlejší účinky injekce při vrtání zubů

Dobrý den, Může injekce na znecitlivění zubů při vrtání způsobit průjem a...

Vedlejší účinky Lamotrixu v kombinaci s Apo paroxem

Dobrý den, paní doktorko. Antidepresivy typu Zoloft, Citalec apod..se léčím...

Vedlejší účinky léků

Dobry den, muj pritel bere od konce rijna antipsychotika. Nyni jeden olanzapin...

Vedlejší účinky léku

Dobrý den.Prosím o odpověď na můj dotaz.Užívám 3 roky lék Controloc 40 mg na...

Vedlejší účinky léku

Dobrý den , už přes tři týdny beru lék DEPREX .. Chtěla bych se zeptat jestli...

Vedlejší účinky léku Doxy Hexal

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na vedlejší účinky léku DoxyHEXAL. Před...

Vedlejší účinky léků na astma

Dobrý den, několik let užívám symbicort a mám velké problémy s hlasivkami. Je...

Vedlejší účinky léků na vysoký tlak

Dobrý den, mám vysoký tlak kolem 150/100, dostal jsem od obvodní lékařky Prestarium...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Strach z přirozeného porodu

Dobrý den,mám problém,který začíná ohrožovat můj-jinak bezproblémový vztah.Je...

Třes rukou a hlavy


Kašel u miminka

Dobrý den, můj 7 měsíční syn chytil kašel a rýmu od staršího sourozence. Teplotu...

Oregano a koření v těhotenství

Dobry den, cetla jsem ze oregano je hodne spatne v tehotenstvi. Jsem v uplnem...

Sucho v ústech - dodatek

Dobrý den, mám od včerejšího dne velmi sucho v ústech, pití mi vůbec nepomáhá,...

Demence

Dobry den chtela bych se zeptat msm maminku 79 let ji je á zapomina kam co dala...

2 týdny mám zduřelé krční uzliny

Dobrý den, již 2 týdny mám zduřelé krční uzliny. Z počátku jsem si myslel,...

Valetol

Dobrý den, celý jsem se osypal a nemohu mluvit a jsem napuchlý po Valetolu....

Střevní chřipka - rizika na konci těhotenství a v případě porodu


Gynekologická operace


Stačí na vaginalní mykozů používat jen Canesten GYN 1 DEN


Pálení při močení

Dobrý den, chci se zeptat. Moje přítelkyně změnila práci a po měsíci a půl ji...

Tlak na hrudi,stazene dychanie,

Dobry deň, už 3 mesiace mám tlak na hrudi, stažené dýchanie, bolesť medzi lopatkami,nikedy...

Bolest svalu kolem kyčelního kloubu

Dobrý den, na konci března mě po delším běhu (28km, sval začal bolet již při...

CHOPN

Dobrý den ,zeptám lečím se na CHOPN s 4 ,brala jsem před 2 měsíci( Seretide)to...

Bolest hlavy

Dobrý den, posledních pár měsíců mě trápí bolest hlavy, která cestuje po různých...

Sucho v ústech, časté močení

Zdravím, mám problém ze když se mě tělo dostane do klidu(lehnu si) tak mě začne...

Pravidelné ranní bolesti břicha


Nadměrné pocení a červenání obličeje

Přeji pěkný Den. Prosím Vás o radu co se týče nadměrného pocení a červenání...

Po operaci štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko před 3 týdny jsem byl na operaci štítné žlázy, cítím...

Zavřít reklamu