Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vertebrogenní algický syndrom, bolesti nohy v podkolenní

Ortopedie Kateřina 13.5.2019

Dobrý den,
obracím se na vás s problémem, který pravděpodobně započal letos v dubnu. Navštívila jsem místní pohotovost se zablokovanou bederní páteří. Zpávu přikládám. Od té doby se zadá uklidnila, bohužel před pár dny mě začala velmi bolet levá kyčel. Bolela mě kyčel a koleno. Včera jsem opět byla na pohotovosti a opět dostala inijekci na uvolnění svalů. Bolest v kyčli je pryč, ale bolest kolene je stále horší.
Přesněji řečeno cítím ostrou bolest na zadní straně lýtka těsně pod kolenem. Připomíná to svalovou křeč a chvílemi je to dost intenzivní. Chtěla jsem se zeptat, zda by se mohlo jednat ještě o problém zad nebo třeba nejaké mikrofraktury svalu, kterou jsem si mohla způsobit kulhavou chůzí při bolesti zad nebo zvedáním malé dcery. Popřípadě co jiného by to mohlo být a jaký postup byste mi doporučovali. Analgetika na nezabírají.

Po první vlně bolesti bederní páteře jsem se objednala prostřednictvím Vaší služby k rehabilitačnímu doktorovi, který mi provedl podrobné vyšetření. Zprávu z tohoto vyšetření také přikládám. Na základě tohoto vyšetření jsem objednána na různou formu rehabilitací a fyzioterapie. Ta však začíná až příští týden a byla indikována v době kdy mě nebolela ani kyčel ani horní část zadního lýtka.

Předem děkuji za radu.

Doplnění informací: moc děkuji za rady a informace. Chtěla jsem se Vás ještě zeptat, zda se potenciálně nemůže jednat o krevní sraženinu, která se pohybuje a způsobuje bolest? Tedy nejdříve v oblasti beder, poté kyčel a aktuálně koleno. Bolest se vždycky o něco zmenší poté co si stoupnu a naopak zhorší ve chvíli kdy ležím.

Určitě tedy vyhledám neurologa a ortopeda. Myslíte, že mohu přijít do nemocniční ambulance bez objednání? Předpokládám, že běžné objednání je v rámci týdnů až měsíců. Případně na kterou odbornost bych se měla objednat nejdříve?

Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Kateřino, domnívám se, podle toho, co se píše v přiložených zprávách, že se Vaše potíže nejspíše odvíjejí od popisovaných nálezů v oblasti zad a křížokyčelních skloubení. Lékař z rehablitace doporučuje dovyšetření u neurologa, dále provedení rentgenů, vyšetření na vitamin D, dále bych doporučovala hladiny minerálů, ukazatele zánětu, krevní obfraz, vyšetření štítné žlázy a také odběry na možnou revamtologickou příčinu potíží, tedy revmatoidní faktor a další. Vše Vám udělá Váš praktický lékař. Nemyslím si, že byste si mohla něco v koleni zlomit zvedáním dcerky. Někdy se po porodu, císařském řezu, nošením dítěte atd. tělo "rozhodí" a bude třeba cílené rehablitace, každodenního domácího cvičení podle toho, jak Vás to naučili nebo naučí. Bude třeba se zamyslet, jak nosíte dceru, nezvedat ji z předklonu, ale pomocí nohou, nenosit na jedné ruce, polohy na hraní a péči volit s ohledem na Vaše potíže atd.. To vše je třeba prozkoumat s Vaším fyzioterapeutem. Možná by byly vhodné ortopedické vložky do bot. Bude nutné osvojit si správné techniky dýchání, správný stoj a chůzi a další. Zatím, protože po internetu se bez vyšetření nedá zjistti, zda s kolenem skutečně něco nemáte (například výpotek, cystu v podkolení apod.) navštivte ortopeda. Naše setřičky Vám mohou pomoci lékaře vyhledat. Noste koleno zafačované, namažte si jej Voltarenem mastí dvakrát denně. U ortopeda se poradíte stran bolestí v noze, ale také Vám tam mohou předepsat zmíněné vložky. S pozdravem MUDr. Sońa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Potíže zřejmě vystřelující z bederní pateře, kde mohou být počínající degenerativní změny a to jak na kostech tak na meziobratlových ploténkách.
Bolest se šíří dolů
Jistě jste dobře vyšetřena, ale pokud by bylo podezření na postižení žil, a lékař by takto diagnostikoval je na místě vyšetření žil dolních končetin sonografické a to bez větších odkladů.
Jinak jak popisováno medikační léčení, pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci s kontrolou rehabilitačního lékaře a ortopeda. Dále dle stavu.

Související dotazy

Bolest v podkolenní jamce, otok DK
Dobrý den, je mi 40 let a posledního půl roku pociťuji...
Vertebrogenní algický syndrom, radikulopatie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na další postup. Byl...
Abdominállní algický syndrom
Dobrý den na Gastroskopii mi doktor diagnostikoval...
Algický vertebrogenní syndrom
Dobrý den, bolela mě pravá noha, rentgen páteře a...
Akutní vertebrogenní algický syndrom
Dobrý den, ráda bych se zeptala na potíže mého partnera...
Bakerova cysta
Bolest v podkolenní jamce. Manžel má již skoro týden...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Veronika

Dobrý den chtěla bych se zeptat už 5 dní mám takový divní tlak na srdci je mi...

Verruca vulgaris

Dobry den.kolem konečníku se mi udělaly nejake bradavice . Chtěl bych se zeptat...

Verruca vulgaris v oblasti konečníku

Dobrý den, nedávno jsem byla u lékaře s tím, že mě trápí hemoroidy. Po vyšetření...

Verrumal a kojení

Dobrý den, kožní lékařka mi předepsala na léčbu bradavic na plosce nohy přípravek...

Verrumal v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22. týdnu těhotenství a na chodidle se mi udělala bradavice....

Verrumal v těhotenství

Dobrý den jsem v 15 tt. Včera večer jsem použila Verrumal na bradavici, která...

Versan - povzbuzení obnovy kloubní chrupavky

Dobrý den, na ortopedii mi bylo doporučeno užívat Versan na chrupavku kolen....

Vertebrodenní etiologie


Vertebrogenní algický syndrom, bederní páteř

Dobrý den, mám asi 3 měsíce problém se zády.-kříže. Navštívila jsem fyzioterapeutku,...

Vertebrogenní algický syndrom, bederní páteř

Dobrý den, jsem z Pardubic a v roce 2013 mi na magnetické rezonanci byla diagnostikována...

Vertebrogenní algický syndrom, radikulopatie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na další postup. Byl jsem hospitalizován po...

Vertebrogenní obtíže

Dobrý den,jsem více jak dva roky po operaci ploténky (Mikroexkochleace a extirpace...

Vertebrogenní problém

Dobrý den je mi 20 let m skoliózu páteře často mě bolí krční páteř mám na krku...

Vertebropat

Dobrý den, prosím Vás o radu pro mého otce. Dle přiložených zpráv od lékařů,...

Vertebroplastika

Dobrý den, Chci se zeptat, jestli mi vysvětlíte co je to vlastně vertebroplastika,...

Vertiginózní stav

Dobrý den, snažila jsem se tu najít odpověď na podobný dotaz, ale bohužel...

Vertigo

Dobrý den, v současné době mě trápí občasné závratě (bez rotace, spíš směr...

Vertigo

Velmi se mi točí hlava. Chodil jsem na masáže krku, pak jsem dostal léky a 2...

Vertigo

jmenuji se Anna a je mi 60 let jsem tři čtvrtě roku v důchodu a mám problém...

Vertigo

Dobrý den mám poslední tok problém s motanim hlavy , pískání ucha a tlaky do...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bušení srdce


Bolest okolo srdce, třes v noci


Nežádoucí účinky léčby Trittico AC

Dobrý den,asi 2měsíce užívám na noc čtvrt triticcotu,je pravda že po něm spím,ale...

Nízký tlak a nepravidelný srdeční tep

Dobrý den. Za poslední půl rok jsem zhubla 12 kg (nyní vážím 72 kg, výška 164,...

Lehce zvýšená teplota


Klíční kost (odskočená od lopatkové kosti)

Dobrý den, je mi 40 let, snad začínám druhou půlku svého života a rád bych jí...

Mirtazapin Sandoz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno jsou tabletky MIRTAZAPIN SANDOZ...

Suchá kůže čela a obočí

Dobrý den, v oblasti kořene nosu obočí a čela se mi "drolí" kůže. Pochopila...

Boule u kotníku

Dobry den.pred 3 lety jsem pri volejbale spatne doslapla.Na pohotovosti mi udelali...

Užívání azithromycinu


Erotická masáž

Dobry den, chtěl bych se zeptat, poradit s Vámi ohledně jisté věci. Nejspíše...

Rivotril

Dobrý den, mohu řídit motorové vozidlo když užívám Rivotril? Je to bezpečné? Co...

Zdravotní průkaz

Dobrý den, kvůli práci v potravinářství (výroba potravin), potřebuji vyřídit...

Existuje nějaká alternativa Bioparoxu?


Vynechání antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jake je riziko otěhotnění. Když jsem měla...

Antidepresiva - escitalopram teva

Dobrý den, poprosil bych Vás o radu. Praktická lékařka mi předepsala na celkové...

Utržený zadní zkřížený vaz.

Dobrý den. Při lyž. závodech před 2 dny jsem si utrhnul zadní zkřížený vaz....

Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Modřina pod nehtem

Dobrý den, už delší dobu při zmáčknutí prstu u nohy (nehtu) pocituji bolest,...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Reklama
Zavřít