Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Viditelné změny na děložním čípku

jarka . 5.4.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, v únoru jsem byla na běžné gynekologické prohlídce, po níž mi lékař volal, že výsledky nejsou dobré. Napsal mi žádanku na biopsii, na které byla diagnóza HSIL. Bohužel jsem žádné bližší vysvětlení nedostala. Nechala jsem si udělat onkologické markery, které vyšly negativní. Trochu jsem se uklidnila. Včera jsem byla na biopsii, výsledky budou až za tři týdny. Lékař (specialista), mi ale řekl, že změny jsou na čípku již vyditelné a že minimálně čípek bude muset být odstraněn. Nicméně čekáme na výsledky. Do toho se necítím dobře, mám pocit tlaku v podbřišku, problémy při močení. Připomíná mi to zánět močových cest. Neustálé nutkání k močení. Jsem úplně zoufalá. Trpím generalizovanou úzkostnou poruchou a situaci nezvládám. Myslíte, že mám už rakovinu? Mám tři malé děti, je mi 35. Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.


Dobrý večer Jarko, chápu Vaší úzkost při sdělení této diagnosy, obzvláště pokud jste k ní nedostala žádné bližší vysvětlení. HSIL znamená závažný přednádorový stav, proto je nutné nález na čípku podrobně došetřit biopsií. V případě, že bude diagnosa závažnější léze potvrzena, řeší se to operačním zákrokem tzv. konizací. Principem metody je odstranit tyto změny z děložního hrdla a také tímto došetřit okolní tkáň. Následovat budou pravidelné kontroly u specialisty. Diagnosa HSIL je přednádorový stav, který se nachází právě mezi normálním stavem tkáně a zhoubným nádorem. Vývoj je postupný (většinou roky), proto je důležité chodit na pravidlené gynekologické prevence, aby se tento stav včas zachytil a odstranil a nepřešel do zhoubného nádoru. Vaše potíže při močení budou pravděpodobně souviset se zánětem močových cest, který mohl vzniknout v souvislosti s tím, že prožíváte stresovou situaci. Zajděte si k praktickému lékaři, at Vám udělá vyšetření moči a případně nasadí antibiotika, hodně pijte a v lékárně si kupte přípravek obsahující D-manozu a brusinky, které výborně pomohou při léčbě zánětu močových cest. Pokud budete chtít více informací o Vaší diagnose mrkněte na http://www.konizace.info/prekancerozy. Přeji hezký večer.

Související dotazy

Změny na čípku
Dobrý den , chodím na pravidelné gynekologické...
Změny na čípku
Dobrý den, před měsícem jsem byla na běžném vyšetření...
Boulička na děložním čípku
Chtela bych se zeptat dnes jsem si nahmatala na deloznim...
Změny na děložním čípku
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Jsem...
Změny na čípku...
Dobrý den, na cytologickém stěru, který byl proveden...
Lehké nespecifické změny na čípku
Dobrý den , chtěla jsem se zeptat jsem rok po porodu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Viditelná hrtanová záklopka

Dobrý den, je mi 15 let. Včera jsem si byl zaběhat do lesa kde bylo chladno...

Viditelná klíční kost

Dobrý den, je mi 15 let, vážím 51.5 kg a měřim 173cm a mám takový problém. Je...

Viditelné a bolestivé žíly

Dobrý den, je to asi rok, co mě začaly bolet viditelné žíly. Po celém těle...

Viditelné bradavky před oblečení

Ahoj, nejen chladem, ale i například studijní nervozitou a strachem se mi topoří...

Viditelne buseni srdce

Dobry den, jiz cca mesic pozoruji viditelne buseni srdce v oblasti solaru, v...

Viditelne buseni srdce

Pane doktore, je normalni, kdyz vidim buseni sveho srdce? Myslim napriklad kdyz...

Viditelné cévy

Dobrý den. Co prosím Vás způsobuje, že mi jdou někdy vidět silně modře cévy...

Viditelne mandle z vonkajsej strany

Dobry den chcela by som sa spytat uz dlhu dobu ma trapia otekle mandle ktore...

Viditelné pulsace v srdeční krajině

Dobrý den, již několik měsíců pozoruji pulsování hrudníku v oblasti srdce (dále...

Viditelné tepání krčních tepen (krkavic)

Dobrý den je mi 27 let a již půl roku pozoruji na mém krku, jak mi viditelně...

Viditelné žilky

Dobrý den, nedávno jsem zjistil že jsem jaksi nadměrně posetý žilami. Dřív...

Viditelné žilky okolo bradavek

Dobrý den, mám takový problém. Kolem prsů (bradavek) mám moc viditelné žilky....

Viditelné žilky v oku


Viditelné žíly

Dobry den, dekuji za Vas cas. Jelikoz jsem na Novem Zelandu, kde je celkove...

Viditelné žíly na varleti

Dobrý den, měl bych takový neobvyklý dotaz. Je úplně normální, když po časté...

Viditelné žíly na varleti

Dobrý den. Chtěl bych se prosím zeptat: už 2roky mam na varleti 2viditelnější...

Viditelný tep na břiše

Dobrý den, asi tak před 3 měsíci jsem si všimla výrazného tepání na břiše, vlevo...

Viditelný tep na břiše

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, už třetí den pozoruji tep/tik bricha ve středu...

Viditelný tep na břiše

dobry den,chtel bych vas poprosit o vasi radu.Pred dvouma dny jsem si vsiml...

Víe krve u cytologie

Dobrý den, v prosinci jsem byla na preventivní prohlídce a odběru vzorku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Časté zvracení, bolesti břicha, průjmy, bolesti hlavy a zad

Dobrý den, vážený pane doktore, moc Vás prosím o radu. Manžel 39 let má obrovské...

Bolest pod pravym rebrom po operacii zlcnika

Dobry den, pred14-timi mesiacmi mi vybrali zlcnik kvoli zlcnikovym kamenom...

MUDr. Alena Cyrusová-Vlasáková

Anesteziologie a léčba bolesti

Kolonoskopie se nemusíte bát

Poslal Vás lékař na kolonoskopické vyšetření a vy nevíte, co od něj můžete očekávat?...

Velikost penisu

Dobrý den, můj otec i starší bratr mají velký penis ale u mě to tak není, chci...

Antikoncepce a Nimesil

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli přípravek na bolest Nimesil ovlivňuje...

Kožní obtíže


Panické ataky

Dobry den, od 18 let se u me projevuje panicka uzkost. Postupne se ataky zintenzovaly...

MUDr. Jan Hoždora

Praktický lékař gynekolog

Prdění vagíny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat je prdění vagíny normální nebo dá se to nák...

MUDr. Jana Klofáčová

Praktický lékař pro dospělé

Diabetes mellitus – problém civilizovaného světa: co zmůže jednotlivec?

Cukrovka neboli diabetes mellitus je metabolická porucha, o které jsou známy...

Opakující se zelená rýma

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám nejpší alergickou rýmu po celý rok vincentka...

Zvýšená teplota před menstruací

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Po vysazení antikoncepce tj. před deseti...

Zavrate a motani hlavy, tlak na oci

Dobry den , chtela bych se zeptat. Pred tydnem jsem se vzbudila silnym motanim...

Kožní projevy na penisu

Zdravíčko, chtěl bych se optat na kožní projevy co se mi objevili na mém penisu....

Cystické léze v bílé hmotě

Dobrý den na MR mi byly diagnostikovány cystické léze v bílé hmotě na levé straně....

Ložisko v prsu

Dobrý den, ráda bych konzultovala postup v následující situaci. Před dvěma měsíci...

Bolest paty a spodního chodidla

Dobrý den, již čtvrtý den mě z ničeho nic bolí pata při došlapu, tahavá bolest...

Bolest při ošetření zubu

Dobrý den, dnes jsem byla se synem 9 let na ošetření zubu, je to šestka vlevo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×