Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Virosa

Infekce Tereza 13.1.2019

Dobry den,
pred tydnem jsem si myslela, ze se o me pokousi chripka (unava, teplota),druhy den mi bylo jiz lepe a treti den mi bylo uz dobre. Po tydnu jsem si vsimla, ze mam vyrazku na nohou, dalsi den jiz na rukou, treti den byla vyrazka po celem tele, krome obliceje. Vecer se pridaly bolesti kloubu (kotniky, kolena, prsty, zaprsti, krk). Ctvrty den vyrazka zmizela, bolesti kloubu pretrvavaji, vecer se pridala zeplota 38,3. Dnes rano bez teploty, bolesti kloubu, ruce mi prijdou mirne otekle. Bolesti hlavy nemam, v krku me neboli, rymu nemam. Co by to mohlo byt? Dekuji za odpoved. TK

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Jedná se o jasné příznaky virové infekce. Virů je velmi mnoho typů. Nezpůsobují jen nachlazení, rýmu, kašel a chřipku, ale i kloubní potíže, průjmy a řada z nich vyrážky. S jistotou se jedná o virovou infekci. Pokud jste užila nějaký lék nebo nevhodnou stravu, je možné, že se tím vyrážka ještě prohloubila. Vy píšete, že již zmizela, ovšem kdyby začala znovu (a to může), tak doporučuji užívat antihistaminikum, např. Zodac, Zyrtec. Léčba těchto infekcí je naprostým klidem na lůžku, aby se s potížemi váš imunitní systém vyrovnal. Zdravotní stav se bude zlepšovat pomalu, postupně, během 7 až 14 dní. Na teplotu a na bolest můžete užít buď Paralen, Ibalgin nebo Nalgesin. Teprve, pokud po infekci zůstanou trvalé následky v podobě bolestí kloubů, nebo bude v nějaké podobě vyrážka přetrvávat déle než 7 dní, je vhodné použít injekční léčbu a v tomto případě byste musela navštívit vašeho praktického lékaře, kterého asi stejně navštívíte kvůli vystavení pracovní neschopnosti. Až do odeznění bolestí kloubu dodržujte opravdu klidový režim. Přeji rychlé uzdravení, s pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

EBV virosa + gyn. problém
Dobrý den, před dvěma roky mi byla zjištěna EBV virosa...
Virosa
Dobrý den, prosím o Váš názor ohledně zdravotního...
Virosa
Dobrý den, v září jsem onemocněla virozou s velkou...
Virosa
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...
Virosa
Dobrý den, již měsíc se potýkám s rýmou (pouze plný...
Virosa
Dobrý večer . Chtěla bych se prosím zeptat. Ráno beru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Virosa

dobry vecer pane doktore muj syn 6 let mel vysoke teploty ma natekly krk a krcni...

Virosa

Dobry den Je mi hrozná zima co to znamená Teplota 36 ,Má rodima spí v...

Virosa

Dobrý den, prodělal jsem nemoc na které jsem bral antibiotika Augmentin 1 g...

Virosa

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, je mi 32 let, donedávna jsem poměrně...

Virosa

Dobrý den, Zhruba v září se mi začalo hůře dýchat, občas mě píchlo v zádech...

Virosa

Dobrý den, už asi 14 dní cítím na plicích v oblasti hrudníku pocit jako bych...

Virosa

Bolesti pod hrudním košem a tři nadýchnutí pálení a slabá bolest pod levým...

Virosa

Chtěla bych se zeptat mám teplotu 36,7 bolí mě hlava cejtim tělesnou slabost...

Virosa


Virosa

Dobrý den, již měsíc se potýkám s rýmou (pouze plný nos a smrkání žlutozelených...

Virosa

Dobry den, Pred dvema mesici jsem dorazila ke sve lekarce s rudym hrdlem a...

Virosa

Dobrý den, cca 2 dny mám již silnější rýmu a nyní už i spolu s rýmou odkašlávám...

Virosa

Dobrý večer, jsem nemocná už 3 den a byla jsem u doktora s tím že mě škrábe...

Virosa


Virosa

Zdravím, bolí mně hlava a mám zároveň bolest v krku, beru ibalgin a vcelku...

Virosa

Dobry den, uz asi 4 dny me trapi neco jako viroza ci nachlazeni. Mam pocit...

Virosa

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí tyto příznaky: nateklé krční uzliny,...

Virosa

Dobrý den, v září jsem onemocněla virozou s velkou bolesti v krku (angina neprokazana,...

Virosa

Dobrý den, je to cca 2 měsíce,co jsme venku našli kotě a vzali si ho domů, stáří...

Virosa nebo duševní porucha ??

Dobrý den , koncem minulého roku se u mě projevily symptomy chřipky které trvaly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Naražená žebra


Cukání svalů uvnitř břicha


Penicilin a imunoglukan


Bolestivá bulka za uchem (o uzlinu se nejdná)

Dobrý den, za levým uchem mám bulku (asi v těch místech, kde končí nožička např....

Kousnutí muchničkou

Dobrý den, ve čtvrtek ráno jsem se probudil s lehce rudým, na dotek dosti citlivým...

Pocit hladu

Dobrý den, cca tři týdny jsem měl problém, že jsem vůbec neměl hlad, přesto...

DALACIN C - pouziva se na spalovyho streptokoka ci ne?


Následky poranění vazu v kotníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problémy s pravým kotníkem, 13.3 jsem si...

Afty v puse a bolest v krku

Dobrý den, už asi 4. den mám pusu plnou aftů a v krku mě bolí tak, že ani polykat...

Odstranování fibromů

Dobrý den, nedávno jsem se obrátil na jednu kožní ordinaci, abych si z estetických...

Ovlivňuje v pubertě růst penisu těsně spodní prádlo?

Dobry den chtěl bych se zeptat jestli ovlivňuje v pubertě rust penisu těsně...

Hnisavé mandle, červené hrdlo

Dobrý deň, už dlhšiu dobu mám problem s castými anginámi (hnisavymi) pravidelne...

Penicilin a kojení


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Koxitida


Bolest zubu

Dobrý den, Před týden jsem podstoupila extrakci pravé dolní osmičky. Po...

Šupiny na penisu

Mám na penisu šupiny když si přejedu prstem tak tam cítím šupiny .doufám že...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, Přibližně 6 dní po pohlavním styku jsem začal mít problémy s pálením...

Antibiotika a slunce


Únava a bušení srdce

Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas buseni srdce ...dekuji...

Reklama