Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Viróza

Tomáš V. 22.9.2016 redakce uLékaře

Dobrý den! Od zítra mám ,konečně po dvou letech, 10 dní dovolenou kvůli důležité obrovské rodinné oslavě, kde mám na starosti ,jako kuchař (moje povolání) , obrovský raut a za dva dny potřebuji začít z přípravou. Nicméně jako za trest ,že si beru konečně dovolenou , na mě přichází nachlazení(chřipka? ,nevím přesně co !), nemůžu si to za žádnou cenu dovolit. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak to co nejúčiněji zníčit nebo oddálit? Mám dobré zkušenosti s přípravkem MMS ,který mi před 2 lety, zcela vyléčil dlouhotrvající akné. A někde sem četl že při vhodném dávkování dokáže zlikvidovat nemoci (viry,bakterie) už v příznacích. Tak bych se vás chtěl zeptat na váš názor k tomuto? A naposled bych se vás chtěl zeptat od cesty na otázku ohledně zdravotnictví. Proč nejsou Antibiotika volně prodejným lékem??? Nevidím jediný důvod ,klidně bych si za to připlatil, bez pojišťovny. Děkuji za odpověď, hezký den!

Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová


Tomáši, virózu je těžké nějak léčit nebo oddálit. Léčí se obecně klidem, můžete zkusit něco na zmírnění příznaků (tzv. symptomatickou léčbu). Přípravek MMS neznám a nemám s ním zkušenosti. Vím však, že se nejedná o registrovaný lék, tím pádem nebyly provedeny žádné kontrolované studie a nejsou tedy známy ani přesné účinky přípravku, včetně těch potenciálně nežádoucích. Pokud chcete, na vlastní riziko používat můžete. Osobně ale podobné přípravky nedoporučuji. Co se týče symptomatické léčby, pokud budete mít rýmu nebo suchý/vlhký kašel, kupte si v lékárně léky, k tomu určené, poradí Vám. Na teplotu Paralen, klidně několikrát denně, ne dříve než po 4 hodinách. Pokud se celkově cítíte špatně a potřebujete fungovat, zkuste třeba Modafen. I když se Vám po něm ale uleví, měl byste se šetřit, alespoň v rámci možností. Léky nekombinujte s alkoholem (píšu vzhledem k okolnostem - oslava). K Vašemu druhému dotazu - antibiotika a jejich druh by měl vždy indikovat lékař. Nejen, že pacient laik nepozná, kdy jeho stav antibiotika vyžaduje, ale z široké škály léků by ani nebyl schopen vybrat vhodný přípravek. Velkým problémem je narůstající rezistence bakterií k antibiotikům. Volným prodejem by docházelo k velkému a zbytečnému nadužívání antibiotik, čímž by se rezistence bakteriálních kmenů dále zhoršovala a antibiotika by pak na běžné bakteriální choroby přestala zabírat. To jen zkratce, na toto téma by se dalo psát dlouho. Přeji brzké uzdravení a vydařenou oslavu! S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Související dotazy

Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viróza
Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před...
Viróza
Dobrý den. Asi před 10 dny se mi udělala malá bulka...
Viróza
Dobry den, uz vic jak 16 dni trpim na neco mezi chripkou,...
Viroza ?
Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první...
Viróza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj zdravotní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Virové bradavičky na žaludu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli na zaslané fotce to jsou virové bradavičky....

Virové onemocnění?!

Dobrý den,asi před měsícem mi bylo na gynekologii oznámeno, že ve stěrech nebylo...

Virovy zanet

dobry den,vysetreni cytologie svedci pro virovy zanet cipku,je to poprve a neni...

Virový zánět

Dobry den, pred čtyřmi dny jsem mel chripku (teplota, ryma, bolest v krku) ted...

Virový zánět dýchacích cest

Dva tydny jsem mela rymu a kasel ro mne preslo a tet se mi to po tydnu vratilo...

Virový zánět dýchacích cest a afty

Dobrý den. Mám tyto obtíže: V pátek jsme byly s mamkou na pohotovosti s tím...

Virový zánět horních dýchacíchcest

chronický virový zánět horních dýchacích cest. dobrý den, mám dotaz zda...

Virový zánět krku

Dobrý den, paní doktorko, o víkendu na pohotovosti byl synovi (2 roky) diagnostikován...

Virovy zapal plic

Dobrý den, jsem léčena na zapal plic s atb. Klacid 500, a chci se zeptat jestli...

Virový zápal plic, po 14dnech znovu!

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor nebo radu. Na konci srpna 2015...

Viróza

Dobry den pred 3 tydny jsem prodelala virozu.mela jsem rymu,kasel,chrapot a...

Viróza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj zdravotní stav. Včera se mi udělalo...

Viroza

Dobrý den, od loňského listopadu se mi stále vrací viroza. Vydržím max. týden...

Viróza

Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před ránem začala motat hlava,...

Viroza

Dobrý den naše malá šestiměsíční holčička má od soboty teploty ale jenom v noci...

Viróza

Dobrý, minulý týden ve středu jsem se probudila s velkmi silnými bolestmi v...

Viróza

Dobrý den, pane doktore, již asi týden smrkám - mám rýmu, zelený sopel. Před...

Viróza

Dobrý den, můj 4 letý syn má dle naší doktorky virózu,má horečky kolem 38 st,již...

Viróza

Dobrý den. Asi před 10 dny se mi udělala malá bulka v podpaží, byla bolestivá...

Viroza

Dobrý den! Moje sestra měla virozu, bolest v krku rýma, kašel, je skoro vyléčená,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti po plastice zkrizeneho vazu

Dobrý den, je mi 21 let ( jsem dnes jiz bývalá volejbalistka - treninky 7x tydne)...

Citlivý zub pod korunkou

Dobrý den, mám korunku na dolní stoličce, kovovou. Zub mám umrtvený. Je to 6...

Zvýšená srážlivost menstruační krve

Dobrý den, v srpnu jsem vysadila hormonální antikoncepci z důvodu bolesti dolních...

Kouření marihuany

Dobry den, chtel jsem se zeptat zda pri pasivnim koureni marijuany, napr. kdyz...

Echokardiografické vyšetření srdce

Dobrý den,prosím o vyhodnocení výsledků echokardiografického vyšetření srdce.Je...

Brnění zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už asi 2 týdny mi brní zápěstí, přechází to...

Obrna lícního nervu

Dobrý den, mám již týden obrnu lícního nervu, docela se to zlepšuje. Chtěl bych...

Boulička

Dobrý den cca před 2 týdny se mi udělala malá tvrdá boulička na malém stydkém...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Cefuroxim - Cefuroximum axetili...

MUDr. Helena Sládková

Stomatologická ordinace

Bolesti ramene, antirevmatika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii...

Dobrý den, mám 7-týdenní ...

Dobrý den, mám 7-týdenní miminko, které kojím. Protože bydlíme na vesnici, kde...

Snížený močový měchýř

Dobrý den,píši dotaz za svou mamku,které zjistili snížený močový měchýř,je zatím...

MUDr. Jiří Toman

Ordinace lékaře specialisty - chirurgie

Tinea inguinalis

Dobrý den, již třičtvrtě roku se mě drží tato vyrážka. Kůže je dlouhodobě vysušená...

Dlhodobe problemy psychika?

dobry den prajem chcem sa spytat uz dlhodobo pocitujem akusi uzkost na hrudniku......

"zarudlý flek"

Dobrý den, mému otci se ze dne na den vytvořil zarudlý,zvětšující se flek na...

Chronicka zilni nedostatecnost

Dobry den, prosim lskave o vyjadreni k uzivani leku Detralex. Je mne 62let,trpim...

Bolest špičky jazyka

Dobrý den, před pár dny mě vždy večer začne bolet špička jazyka. Nevíte čím...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×