Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Viroza a nález na jazyku

Uši, nos, krk Marek 3.10.2018

Dobrý den, již jsem zde přidával několik dotazů ohledně žlutého povlaku na jazyku. Bohužel se mi v ústech stále vyskytuje ale někdy je to lepší a někdy horsi. Ale chci se zeptat na jinou věc. Před dvěmi tydny jsem začal pociťovat na jazyku nepříjemně zvětšenou papilu na zadní straně jazyka ale nevěnoval jsem tomu pozornost, po několika dnech jsem dostal virozu , papily se začaly zvětšovat až do takového stavu co mám teď (viz foto), celkem mě to na tom jazyku dráždí, štípe , záleží i jestli si do toho nějak vědomě šahám a co sním. Byl jsem u obvodní doktorky ohledně virózy jelikož me dost bolelo v krku a zároveň jsem se ji zeptal i na tyto vyrustky na jazyku, sdělila mi ze tam nic nevidí, že mám jazyk úplně vporadku , takže se vas chci zeptat zda vy tam něco vidíte ,(myslím ze je to zřetelně jasné ,zvětšené ,bílé vyrustky) o co se jedná? Používám už dlouhodobě probiotika , kloktam florsalminem, Joxem, teď jsem si koupil i “dračí krev” , každý den zobu vítámín B obohacený různými přísadami ,už fakt nevím , jsem celkem zoufalý , viróza tedy ustupuje ale myslím si ze jazyk je horsi a horsi. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Marku, díky za dotaz s přiloženou fotodokumentací. Máte pravdu, vidím zvětšenou papilu na jazyku, ale jestli máte ještě doznívající virózu, bude to podráždění sliznice jazyka právě tím virem. Chválím Vás za medikamenty, které užíváte, já bych Vám zkusila doporučit Tantum verde, jako vynikající desinficiens pro dutinu ústní. Můžete užít ústní vodu i pastilky na cucání po dobu 5 dnů a uvidíte, že se poté nález na jazyku změní k lepšímu. Ty ostatní léky krom vitaminu B bych nyní společně s \tantum verde neužívala. Přeji Vám brzké uzdravení, s pozdravem, KJ:

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

Jedná se o zhruibění povrchu papil, tzv. leukoplakie, pokud by nenastal ústup, obratte se na stomatochirurugickou ambulanci

Související dotazy

Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viróza
Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před...
Viróza
Dobry den, uz vic jak 16 dni trpim na neco mezi chripkou,...
Nález na jazyku
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně podezřelostí...
Viróza
Dobrý den. Asi před 10 dny se mi udělala malá bulka...
Viróza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj zdravotní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Viroza

Byl jsem u svého nového pr.lékaře s akutními potížemi -rýma, dušnost, dráždění...

Viróza

Dobrý den, již jsem se sem obracela s otázkou virózy bylo mi velice podrobně...

Viróza

Dobrý den, už pár dní trpím strachem ze je to něco horšího. Ve čtvrtek na mě...

Viróza

Dobry den, uz jsem tu psal co mam za problemy a dnes jsem si nechal udelat...

Viroza - II.

Dobrý den, děkuji za odpověď. Nazvala jsem můj problém virozou, jinak bych to...

Viroza ?

Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první dva dny vysoké horečky přes...

Viroza ??

Dobrý den, Uz třetí den mam bolesti zad zacalo to spíš vrchní čast zad a pak...

Viróza (nachlazení) před operací

Dobrý den, prosím moc o odpověď na mou otázku. Příští týden mám nastoupit na...

Viróza 2 x ročně

Dobrý den, rád bych se zeptal.. Už asi patnáct let mívám, jednou dvakrát ročně,...

Viróza a bolest kloubu

Dobrý den , jeden den horečka bolest svalů a kloubů jako při chřipce , druhý...

Viróza a petechie?

Dobrý den, asi před týdnem mě náhle přepadla bolest svalů a kloubů, trvala asi...

Viróza a plánování těhotenství

Dobrý den, s přítelem se snažíme od začátku dubna o miminko, ale musím říct,...

Viróza a práce

Dobry den, Chci se zeptat, jiz delsi dobu mivam pocit na zvraceni a nyni uz...

Viroza a vypadávání vlasů

Dobry den, moje 9ti leta dcera prodelala 2x zanet kycelniho kloubu a trpi na...

Viroza a vypoceni v tehotenstvi

Dobry den,jsem na konci druheho trimestru a chytla jsem virozu skrabani v krku...

Viróza a zahlenění

Dobrý den, mám prý pravou poctivou chřipku. Trápí mě obrovské zahlenění v krku,...

Viroza a zanechání kouření

Dobry den, Posledni tyden me divne skrabe v krku a obcas to boli i kdyz polykam...

Viroza či bakterie?

Pěkný den vážená paní doktorko, prosímvás před 8mi dny mě začalo škrábat v krku,...

Viróza či HIV?

uLékaře.cz Poradit se s lékařemObjednat k lékařiOdpovědi lékařůČlánkyAktuální...

Viroza nebo alergie

Dobry den pani doktorko, uz cca mesic me trapi viroza nebo alergie. Pred mesicem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Panenská blána

Strkala jsem si tam poprvé prsty a to natvrdo. Je mi 15 a vím že na to mám...

Autoimunní thyreotoxikóza (hyperthyreóza)

Dobrý den, již asi 4 roky se léčím na toto onemocnění thyrozolem bez úspěchu...

Píchání u srdce až vystřelení do lopatky

Dobrý večer, chtela bych se zeptat, pícha me u srdce a vystreluje do lopatky...

Yersinie-bolest kloubů

Dobrý den, před rokem a půl mi byly zjištěny yersinie. Dvakrát přeléčené. Ted...

Oteklé kotníky


Antibiotiká a alkohol


Na penise ,konkrétne na zaludi, mám taký červený fľak, niečo ako suchsiu kožu

Dobrý deň, ak sa spytam niečo ,čo tu už bolo tak sa dopredu ospravedlnujem....

Afty

Dobrý den, před dvěma dny se mi v puse pod jazykem objevily 2 malé pupínky,...

Černé pupínky na šourku

Dobry den prosim mam jeden problem ktery se mi vyskytl na varlatech.Jedna se...

B komplex a žlutá moč


Zvýšené jaterní testy


BOULE NA HOLENI

Dobrý den, cca před půl rokem se mi na holeni udělala boule. Při doskoku (hlavně),...

Trombóza

Dobrý den, je mi 21 let, nekuřačka, neberu HA. Jsem obézní (174 cm/ 135 kg),...

ASK kolene a omezená hybnost

Dobrý den, 5.8. jsem prodělala ASK kolene. Po 10 dnech od úrazu (fixace ortézou...

Bolest zubu a lymf. uzliny

Dobrý den, asi před třemi tydny jsem prodělala hnisavou angínu, když už mi pak...

Mirena

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli je vhodná mirena i když trpím silnými...

Ureaplasma


Zvýšené hodnoty krve

Dobrý den,osledně jsem byla na celkovým vyšetření a našli mi zvýšené hodnoty...

Pálivé červené fleky na kůži

Dobrý den, mám na nohou břichu a čele červené fleky a pálí mě. Je to podobné...

Nucení na močení

Dobrý den. Již pět dní mě trápí neustálý pocit nucení na močení. Před začátkem...

Reklama
Zavřít