Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Viróza a jiné

Jiný problém Vladimíra 17.2.2020

Dobrý den,
Před týdnem v NE mi manžel ulehnul s chřipkou 38-39 horečky 3 dny klasický průběh(zimnice, slabost, únava)pak kasel a ústup, syn(5) ji chytnul o 4 dny déle než manžel(též zimnice pak hicoval, bolest zad a únava a schvácenost)v tomto týdnu obě chřipky potvrzeny dr... manžel klasický průběh, syn měl horečku od prvního dne (ČT), vysoké horečky, noc o strach, nejvyšší 39,7 po odečtu, těžko se dala srazit, takto jsme válčili celou noc, museli přijít na řadu i zábaly, teploty mu zůstaly ale jen do druhého dne do odpoledne(PÁ), do večera byl bez teplot a posledni dostal večer(PÁ)38.5 ale ta už se srazila a léky okamžitě zaúčinkovali a už teplotu neměl celou noc a až do teď,maximálně zvýšené, teď přišel na řadu suchý kašel který zvládáme Stoptusinem a Dithiadenem jinak by se nevyspal...
Chci se zeptat, zda je možné když syn užívá dlohodobě IMUNOR, že právě proto měl kratší dobu horeček a celkově se mi zdá, že i průběh samotné chřipky je slabší oproti manželovi(až na ty hodnoty na teploměru) v porovnání s průběhem u manžela a do kdy je pravděpodobnost nákazy u mne, když jsem je oba měla v přímém kontaktu doma? Mohou mne ještě nakazit? A když ano, do kdy zůstávají infekční. Po předchozí mé nemoci mám sama nasazený léky na podporu imunity(užívám 19 dnem)viz foto? Děkuji za odpověd a přeji hezký večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Imunor je lék na podporu imunity. Pomáhá tam, kde je imunitní systém oslaben dědičně anebo získaně. Nelze jej používat obecně na zmírnění průběhu viróz u zdravých jedinců. Inkubační doba u chřipky bývá krátká, 12-24 hod, max. pět dní. Pokud by Vás členové rodiny nakazili, měla by jste již nějaké projevy. Pokud se u Vás nějaké příznaky projeví nyní, šlo by o jinou virózu. Luivac je preparát na obranu proti bakteriální zánětům, viz příbalový leták. Pokud je ale zlepšení obranyschopnosti sliznic dýchacích cest, může i celkově být lepší obrana proti virovým infekcí. Ale taktéž platí, že nelze Luivac užívat jako prevenci proti chřipce nebo na její léčbu či jiných viróz.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viróza
Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před...
Viróza
Dobrý den. Asi před 10 dny se mi udělala malá bulka...
Viróza
Dobry den, uz vic jak 16 dni trpim na neco mezi chripkou,...
IVF a viroza
Dobrý den,17.5. Jsem absolvovala v rámci IVF KET 1...
Viroza ?
Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Viróza

Dobrý den, již jsem se sem obracela s otázkou virózy bylo mi velice podrobně...

Viróza

Dobrý den, už pár dní trpím strachem ze je to něco horšího. Ve čtvrtek na mě...

Viróza

Dobry den, uz jsem tu psal co mam za problemy a dnes jsem si nechal udelat...

Viroza - II.

Dobrý den, děkuji za odpověď. Nazvala jsem můj problém virozou, jinak bych to...

Viroza ?

Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první dva dny vysoké horečky přes...

Viroza ??

Dobrý den, Uz třetí den mam bolesti zad zacalo to spíš vrchní čast zad a pak...

Viróza (nachlazení) před operací

Dobrý den, prosím moc o odpověď na mou otázku. Příští týden mám nastoupit na...

Viróza 2 x ročně

Dobrý den, rád bych se zeptal.. Už asi patnáct let mívám, jednou dvakrát ročně,...

Viróza a antibiotika

Dobrý den, 6.9.2019 mě začalo bolet v krku, bolest hlavy a zvýšená teplota...

Viróza a bolest kloubu

Dobrý den , jeden den horečka bolest svalů a kloubů jako při chřipce , druhý...

Viroza a nález na jazyku

Dobrý den, již jsem zde přidával několik dotazů ohledně žlutého povlaku na jazyku....

Viróza a petechie?

Dobrý den, asi před týdnem mě náhle přepadla bolest svalů a kloubů, trvala asi...

Viróza a plánování těhotenství

Dobrý den, s přítelem se snažíme od začátku dubna o miminko, ale musím říct,...

Viróza a práce

Dobry den, Chci se zeptat, jiz delsi dobu mivam pocit na zvraceni a nyni uz...

Viroza a vypadávání vlasů

Dobry den, moje 9ti leta dcera prodelala 2x zanet kycelniho kloubu a trpi na...

Viroza a vypoceni v tehotenstvi

Dobry den,jsem na konci druheho trimestru a chytla jsem virozu skrabani v krku...

Viróza a zahlenění

Dobrý den, mám prý pravou poctivou chřipku. Trápí mě obrovské zahlenění v krku,...

Viroza a zanechání kouření

Dobry den, Posledni tyden me divne skrabe v krku a obcas to boli i kdyz polykam...

Viroza či bakterie?

Pěkný den vážená paní doktorko, prosímvás před 8mi dny mě začalo škrábat v krku,...

Viróza či HIV?

uLékaře.cz Poradit se s lékařemObjednat k lékařiOdpovědi lékařůČlánkyAktuální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění malíčku a části prsteníčku


Brnění dásní a rtů

Dobrý den, už nějaký čas mě trápí nepříjemný pocit dásní a rtů (asi brnění),...

BUlka na konečníku


Bolestivé vjemy při sexuálním styku

Dobrý den, skoro pokaždé mě pohlavní styk bolí. S přítelem jsem 3 roky, nikdy...

Boulička nad poštěváčkem

Dobrý den, objevila jsem si bouličku vpravo nad poštěváčkem. tam kde končí...

Dávkování antibiotik


Křupání páteře


Bolest třísla a varlete

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s dotazem. Už několik měsíců mě nepravidelně...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Pupínky na penisu

Dobrý den, v posledních týdnech se mi na penisu objevilo několik takovýchto...

Otěhotnění po Postinoru

Dobrý večer, s přítelkyní jsem měl sexualní styk a praskla nám ochrana, sedm...

Psychika

Dobry den.uz dlho ma trapi bolest na lavej strane hrudnika..je to tlakovs bolest...

Gynekologie


Bolest klitorisu


Pásový opar, bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, V pátek se mi objevili pupínky na zádech a začal mě pálit pravý...

Štípnutí hmyzem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Po štípnutí nějakým hmyzem, nejspíš komárem,...

Boulička v pochvě

Dobrý den, právě jsem si nahmatala bouličku "tam dole" a dost mě to vyděsilo. Prosím,...

Bolest kolenou, kyčlí a zad

Dobrý den.... trápí mě bolest kolenou a zad a v poslední době i kyčlí. Nemohu...

Bolest pod žebry pro prodělaném zápalu plic

Dobrý den, před třemi týdny u mě propukl bakteriální zápal plic (pravá plíce,...

Fleky na nartu a suchá kůže a tmavnutí kotníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co může znamenat tmavnutí kotníku na mé...

Reklama