Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Viroza nebo angína ??

Vnitřní lékařství Míša 3.4.2018

Dobrý den chci se zeptat byla jsem u doktorky na krvi na kontrolu štítné žlázy ,čtvrtý den ležím zřejmě s nachlazením mám čep na mandlí a ucpané dutiny doktorka mi napsala korylan po přečtení příbalové ho letáku se jej bojím vzít nevím zda mám funkci štítné žlázy zvýšenou a v ústech mám lichen planus horečku nemám poraďte zda si mám korylan vzít nebo raději jen ležet děkuji. Doplnění informací: Takže myslíte že si jej mám vzít ? Bolesti nemám jen jsem slabá a unavená a mám ucpané dutiny děkuji

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, Korylan je vhodné analgetikum na bolest v krku či hlavy, na funkci štítné žlázy nemá žádný vliv, samozřejmě můžete si vzít třeba Ibalgin na bolesti, vhodná je i kombinace obou léků třeba na noc pokud jsou silné bolesti a léky dobře snášíte, pak je klidně můžete vzít oba naráz, samozřejmě pokud nález na mandlích bude spíše vypadat na angínu, případně půjde o hnisavý zánět dutin, pak bude nutné přidat antibiotika, což by se mělo během pár dnů projevit a rozhodnout, vždy se řiďte pravidlem že při zlepšování stavu antibiotika nepotřebujete, pokud se stav nelepší pak nejspíše nutná budou, se štítnou žlázou si tu moc nemusíte dělat starosti, díky za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, přípravek Korylan se nedoporučuje užívat při hyperthyreóze, tedy zvýšené funkci štítné žlázy, a to zvláště v kombinaci s alkoholem, kvůli vyššímu výskytu nežádoucích účinků léku. Záleží tedy na důvodu, proč se štítná žláza vyšetřovala. Pokud si chcete být jistá, můžete požádat Vaší lékařku, aby Vám sdělila výsledky testů na štítnou žlázu a poradila, jak s Korylanem. Jestliže ale nemáte bolesti, nemáte horečku, potom Korylan podle mého názoru nemusíte užívat. Můžete použít například Ibalgin 200-400g při horečce a bolestech.
Nejvhodnější je ležet, odpočívat, pít dostatek tekutin, mít dost vitamínů. Můžete vyzkoušet nosní kapky či sprej, který Vám pomůže oplasknout nosní sliznici, nejdéle na 5 dní. Dost větrejte, zvhčete si vzduch v místnosti, kde spíte. Používejte výplachy nosu konvičkou nebo spreje s Vincentkou či mořskou vodou. Pokud se Váš stav bude lepšit, nejspíše jde o obyčejnou virózu a nebude třeba další kontrola.
Pokud by se objevily potíže s polykáním, bolesti v krku, viděla jste více čepů, bolela Vás hlava u kořene nosu, nad očima, bolest byla horší v předklonu, přidaly se horečky, či se Váš stav nelepšil, pak bude třeba jít znovu k Vaší lékařce. Možná byste potom potřebovala antibiotika.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Viróza
Dobry den, uz jsem tu psal co mam za problemy a dnes...
Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viróza
Zdravím, potřeboval bych se zeptat. Včera se mi před...
Viróza
Dobry den, uz vic jak 16 dni trpim na neco mezi chripkou,...
Viróza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj zdravotní...
Viroza ?
Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Viróza a práce

Dobry den, Chci se zeptat, jiz delsi dobu mivam pocit na zvraceni a nyni uz...

Viroza a vypadávání vlasů

Dobry den, moje 9ti leta dcera prodelala 2x zanet kycelniho kloubu a trpi na...

Viroza a vypoceni v tehotenstvi

Dobry den,jsem na konci druheho trimestru a chytla jsem virozu skrabani v krku...

Viróza a zahlenění

Dobrý den, mám prý pravou poctivou chřipku. Trápí mě obrovské zahlenění v krku,...

Viroza a zanechání kouření

Dobry den, Posledni tyden me divne skrabe v krku a obcas to boli i kdyz polykam...

Viroza či bakterie?

Pěkný den vážená paní doktorko, prosímvás před 8mi dny mě začalo škrábat v krku,...

Viróza či HIV?

uLékaře.cz Poradit se s lékařemObjednat k lékařiOdpovědi lékařůČlánkyAktuální...

Viroza nebo alergie

Dobry den pani doktorko, uz cca mesic me trapi viroza nebo alergie. Pred mesicem...

Viroza nebo alergie

Dobry den pani doktorko, jiz mesic me trapi viroza nebo alergie. Predchazelo...

Viroza nebo alergie?

Viroza nebo alergie?

Viroza nebo HIV infekce

Dobrý den. Jsem heterosexuál, však před čtyřmi týdny jsem se poprvé nechal zlákat...

Viroza po klíštěti...

Dobrý den chtěl bych se zeptat. Měl jsem klíště bylo malé a zakousnuté cca 2...

Viróza před ovulací

Dobrý den, může viróza v začátku cyyklu, tedy někdy před ovulací (rýma, kašel,...

Viroza při amniocentéze

Vážená paní doktorko, jsem 13+2 a vzhledem k věku (36 let) a výsledku projasnění...

Viroza při gynekologickém zánětu

Dobrý den, před 12 dny jsem podstoupila revizi po zamlklém těhotenství, za 3...

Viróza třetí týden

Prosím Vás o radu. Už třetí týden mám virozu.Teplotu stále přes 37 a hodne mě...

Viroza u malého dítěte

Dobry den, chcela by som sa opýtať mam synceka ma 2 roky, cez Vianoc bol chorý...

Viroza v 1.trimestru

Dobrý den, pane doktore. Jsem v 11.tt (podle UZ 10+2) a od začátku těhotenství...

Viróza v 11 týdnu těhotenství

Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství a trochu mě bolí v krku a mám pořádnou...

Viroza v prvních týdnech těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li nachlazení/viroza bez teplot v prvních...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Motání hlavy

Dobry den. Uz vice jak 2 mesice se mi mota hlava prakticky 24 hodin denne. K...

Problémy s vyprazdňováním

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem lze řešit problémy s vyprazdňováním....

Lék Noretisteron

Dobrý den, beru Norethisteron na srovnání menstruace...Krvácela jsem i jinak,...

Léky v těhotenství

Dobry den, v 8tt jsem krvacela mela jsem hematon asi dva dny byla jsem na luzku...

Vřed na penisu


Bolesti zad a břicha


Hemoroidy

Dobrý den, objevil se mi u řitního otvoru výrustek viz foto. Nesvědí, nebolí...

Zánět ledvin, gynekol. zánět, zánět moč. cest

Dobrý den, léčím se opakovaně na záněty ledvin, močových cest, gynekologické...

Krční páteř

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení lékařského nálezu z MR: Osteochondrosa disců...

Bolesti krční páteře, nevolnost,migrény

Dobry den,trpim bolestmi krcni patere hodne dlouho,vsechna mozna vysetreni(ct,eeg,ekg,rezonance),vse...

Zulbex- vedlejší účinky

Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku. Beru cca 14dní zulbex...

Hlen ve stolici

Dobrý den, asi 10 dní mě trápí škrundání v břiše,po jídle je to už v pohodě,ale...

Motání hlavy

DOBRÝ DEN, UŽ DELŠÍ DOBU MĚ OBTĚŽUJE MOTÁNÍ HLAVY. NĚKDY MÁM POCIT, ŽE SPADNU...

Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce


Bolesti hlavy, brnění končetin

Dobrý den . Trápí mě dlouhodobě menší potíže . Sestra mé matky měla nádor...

Nateklý pysk

Dobrý den, včera, když mi skončila menstruace, mě začal pobolívat stydký...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, už rok a půl mě trápí bolest zubů. Vezmu to opravdu zkrátka. Na pravé...

Bulka před uchem


Křupání v kolenou a bolest po běhu

Donry den, Cetla jsem tu hodne Vasich odpovedi na dotaz krupani v koleni,...

Nakažlivost střevní infekce stolicí


Reklama
Zavřít