Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vliv HA na kvalitu vlasů? Vypadávání.

Antikoncepce Eva 17.12.2014

Dobrý den, obracím se na Vás z dotazem, který jsem vložila do této poradny, avšak do sekce: Endokrinologie, a paní doktorka Macková mi doporučila svůj dotaz zkonzultovat ještě v této sekci. Takže dotaz trošku upravuji, aby se sem více tématicky hodil, včetně odpovědi paní doktorky Mackové (pro přehled). Již více jak 10 let beru HA, před 3 lety jsem změnila značku - z Minervy na Belaru. Jelikož jsem vůbec neměla chuť na sex a také jsem byla pořád suchá. Suchost se zlepšila, chuť na sex ne, ale to je vedlejší O:-) Během těchto 10 let jsem si všimla, že mám vlasy mnohem tenčí, ale zvykla jsem si - přisuzuji to třeba nejen HA, ale i barvením vlasů, stresu v práci... Může HA opravdu ovlivnit růst a kvalitu vlasů? Před cca 3 měsíci jsme byla na krevních testech z důvodu časté únavy a kožních vyrážek během posledního 1/2 - 3/4 roku. Z nich mi obvodní lékařka zjistila, že mi sice štítná žláza sama o sobě funguje (že svůj hormon vylučuje správně), ale že Podvěsek mozkový vylučuje hormon, který ovlivňuje ŠŽ, kolísavě.... Píši to laicky, ale takto mi to bylo vysvětleno:-). Takže mi předepsala 25mg Euthyrox 5x do týdne. Všímám si v poslední zvýšeného padání vlasů, a na spodních řasách u pravého oka mi řasy vypadaly tak, že v nich mám 2 mezery, což se mi nikdy nestalo:-( Také se mi zhoršila pleť, se kterou nemívám problém. I proti akné užívám HA Belara. Četla jsem, že prášky na ŠŽ způsobují řídnutí vlasů a vypadávání řas, jelikož ovlivňují dlouhodobě hormony v těle. Zde v Poradně se zase dočítám, že by naopak měly pomoci. Jsem zmatená. Před cca 3 týdny jsem byla na 1. krevní kontrole, a prý mám hodnoty v pořádku a v nasazené medikaci mám pokračovat... Tento stav mě znepokojuje. Mám strach, že se to bude zhoršovat. A netuším, proč se to děje, jestli je to novým práškem na ŠŽ, anebo kombinací prášků? Beru také antihistaminikum - Cezera. Mohou za tyto potíže léky, co užívám??? Pomohla by změna léků na ŠŽ, HA? Popřípadě jaké vyšetření mám u své gynekoložky chtít? Anebo lze doporučit nějakou jinou značku HA? Třeba né HA, ale nějaké tělísko? Jsem bezdětná, nekouřím, nepiju, sportuji, dá se říct, že žiji zdravě. Děti neplánuji. Děkuji moc předem za Vaši odpověď!

Odpověď odborníka:
Milá Evo, padání vlasů a řas může být způsobeno sníženou hladinou hormonů štítné žlázy (v důsledku nedostatečné funkce podvěsku mozkového). I když jste nasadila Euthyrox, aby se poměry upravily, může problém ještě pár měsíců přetrvávat, ale určitě mohu říct, že Euthyrox za výpad nemůže a spíše by měl v blízké budoucnosti pomoci. Se zhoršením kvality vlasů po Cezeře jsem se nesetkala. Vliv hormonální antikoncepce na vlasy nemůžu zhodnotit, protože ji nepředepisuji, na to se ptejte gynekologa, klidně přes tuto poradnu. Když to shrnu, Euthyroxu se určitě nebojte, ptejte se, jaký vliv může mít ta antikoncepce, a pokud se nebude jevit řešení ve výměně antikoncepce, objednejte se ke kožnímu lékaři (a přineste mu zprávu z endokrinologie) - ten zhodnotí možnou příčinu výpadu a nabídne nějaké ošetření, třeba laser.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, milá slečno Evo, může se stát, že antikoncepce přestane vyhovovat a vypadávání vlasů může být nežádoucí reakce těla na daný hormon, který se objeví po určité době a je nutné změnit složení hormonů. Vyzkoušela bych změnu antikoncepce a pokud by se ani po 6 měsících užívání problém neupravil, poté bych volila její úplné vysazení. Vzhledem k tomu, že zatím nemáte děti, bych nitroděložní tělísko nedoporučovala, protože přeci jen se jedná o cizí těleso, které může způsobit srůsty nebo zánět vnitřních pohlavních orgánů a v budoucnu problém s otěhotněním. Domluvte se s Vaším gynekologem na změně tabletek a poté uvidíte. Na podporu růstu vlasů je možné v lékárně zakoupit Methionin. S pozdravem

Související dotazy

Vypadávání vlasů
Dobrý den, před pul rokem me trápily pupínky ve vlasech...
Vypadávání vlasů
Dobrý den, mám dlouhodobý problém s vlasy. Jsou slabé,...
Vypadávání vlasů
Dobry den chci se zeptat ny pripravek ktery muzu pouzit...
Vypadávání vlasů
Dobry den, pred necelymi tremi tydny mi zacaly extremne...
Vypadávání vlasů
Dobry den. Asi pred 3lety mi lekar vysadil antikoncepci...
Vypadávání vlasů
Dobrý den, chci se zeptat, je mi 22 let a začaly mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv diabetu 1.st.na bolesti nohou(zejména pat)


Vliv diety na těhotenský test

Dobry den, rada bych se informovala. V soucasne dobe se stravuji pouze bilkovinami,...


Dobrý den, prosím o radu. Může mit vliv dlouhodobé užívání warfarinu a litaliru...

Vliv doplňků stravy na ostatní léky

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, zda doplňky stravy, jako je Zinek, Ženšen...

Vliv doplňků stravy na stálou medikaci

Dobrý den, i když se řadím mezi sportovce ( dříve kopaná, rekreační sport a...

Vliv drog na opožděnou menstruaci

Nejsem blba test sem si udelala tehotna nejsem :( muzou drogy zpusobyt jeden...

Vliv euthyroxu na kvasinkové infekce pochvy

Dobrý den, četla jsem složení léku euthyrox a chtěla bych vědět, zda si myslíte,...

Vliv genetiky na vznik rakoviny žaludku

Dobrý den, mám už dlouho chronickou atrof.gastritidu s achlorhydrií, injekce...

Vliv glycerinu na metabolismus

Dobrý den,mám dotaz ohledně kouření vaporizéru. Kouřím ho,abych zahnala chuť...

Vliv HA a antibiotik

Dobrý den, beru antikoncepci Regulon a dostala jsem antibiotika Ospen 1500....

Vliv HA při výběru partnera

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor. V poslední době jsem narazila na články,...

Vliv hliníku v antiperspirantech na rakovinu

Dobrý den, zajímalo by mě jaký vliv má obsah sloučenin hliníku v antiperspirantech...

Vliv hormonů na organismus

Dobrý den, ráda bych se optala,jaký negativní vliv mohou mít níže uvedené hormony...

Vliv hormonů na otěhotnění

Dobrý den, před 11 lety mi byla odebrána štítná žláza, nasazeny leky Letroch...

Vliv HPV na vývoj plodu

Pane doktore, mám jedno zdravé dítě. Nyní jsem těhotná a u plodu je zjištěna...

Vliv hudby na lidské zdraví

Dobrý den, četl jsem článek o písni kvuli které mnohé děti spáchali sebevraždu. http://www.paraweb.cz/smrtici-melodie-hry-pokemon-red/ Chci...

Vliv hypotonie na dítě

Děkuji za odpověď. Pane doktore ještě se chci zeptat ohledne mé otázky, že mi...

Vliv chemoterapie na oplodnění

Dobrý den, můj přítel má zhoubný nádor na slinivce a střevě. Lékaři, mu nedávají...

Vliv chladných nohou na rozvoj nachlazení

Dobrý den, zajímal by mě vliv domácí obuvi na případné onemocnění. V pokojích...

Vliv chlamydií na porod

Dobrý den, ve 36. týdnů mi z poševních sekretů gynekolog zjistil chlamydie....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest obou holenních kostí

Dobrý den, již cca 14 mě bolí obě dolní končetiny. Začalo to procházkou po městě...

Světlá stolice


Velikost penisu u dítěte

Dobrý den, mám pětiletého syna a jeho penis je s porovnáním s vrstevníky výrazně...

Možný přenos HIV

Dobrý den, už jsem zde řešila problém ohledně nákazy hiv. Vím, že mám jít...

Bolest a otok ruky

Dobrý den.Ted jsem chodila asi měsíc na rehabilitace a elektroléčbu ruky.Pani...

Očkování a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byla jsem očkována proti tenanusu a černému...

Chiariho síťka

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, při posledním vyšetření na echokardiografu...

Pubicke ochlupeni kojence

Dobry den, pane doktore, Objevila jsemu sveho 5ti mesicniho syna ochlupeni...

Bolí mě body na rukou a nohou

Dobry den, Poslednich par dnu mam problem s tim, ze me na rukou a nohou boli...

Možný přenos HIV při análním styku bez ejakulace

Dobry den, měl jsem nechráněný anální sex (s použitím lubrikantu) s mužem,...

Pálení a svědění okolo rtů

Dobrý de, můj přítel má problém s tím, že ho pálí a svědí rty. Já osobně to...

Krvácení mimo cyklus

Dobrý den, již 3měsíce krvácim mimo cyklus,vždy menstruace,poté 3 dny klid...

HPV virus vs.testy na ureaplasma a mycoplasma

Dobrý den prosím vás mám dotaz. Před půl rokem jsem se léčil s ureaplasma a...

Možný přenos HIV škrábnutím

Dobrý den dnes jsem pomáhal opilému panovi co mi málem spadnul pod kola ale...

Als


Možný přenos pohlavní choroby- jak postupovat

Dobrý den, před týdnem jsem měl pouze chráněný pohlavní styk s kondomem se ženou...

Flek na kůži vypadající jako popálenina

Dobrý den asi 14 dní až 3 týdny zpět se mi udělal flíček na předloktí vypadal...

Bezduvodne vynechání menstruace

Dobrý den, je mi 34 let a vždy jsem měla velmi pravidelnou mentruaci, poslední...

Možný přenos vztekliny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možný přenos vztekliny od kočky. Byl...

Herpes, vyrážka kolem očí


Reklama