Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vodnatá stolice

Trávení Jakub 18.12.2019

Dobrý den,

prosím o radu. V roce 2016 jsem prodělal Kolonoskopii, lékař uvedl, že je zde podezření na Crohna (ve střevech zánět) nicméně jej nelze diagnostikovat určitě. Nasadil mi Pentasu, a uvedl, že dle potíží mám sledovat svůj stav. Do roku 2019, tj. říjen jsem měl klid, tzn. bez průjmu. V říjnu 2019 jsem dostal průjem. Bolesti břicha, místo stolice voda, maximálně menší bobečky. Na wc vždy ráno, někdy v průběhu dne 2x cca. Užíván Enterol, Smecta po O, Hylac Forte + dieta. První týden velké bolesti břicha v dolní části, křeče po jídle. Po týdnu odezněli křeče, nicméně stav stolice stejný (voda, bobečky). Obvodní lékař konstatoval, že s tím nic neudělá, že se nejedná o průjem, pokud nechodím na záchod alespoň 5x za den. Udělal krevní testy, stěr z pusy, v pořádku. Objednán na Gastroskopii a Kolonoskopii. Řekl, že mám normálně jíst. Po hlavním teplém jídle průjem, křeče. Problémy odezněly tak po měsíci.

V prosinci proběhla Gastroskopie. Lékař konstatoval, že oblast žaludku je v pořádku, objednal mě na sono břicha. Dále uvedl, že v žaludku našel větší množství žluče, předepsal Omeprazol, beru na lačno vždy ráno jednu tabletu.

Nyní od 14.12.2019 znovu průjem. Stejný průběh jako v říjnu. Voda ve stolici, maximálně nějaký menší bobeček, bolest břicha. Od soboty dieta (pouze pečivo, piškoty, rýže apod.) Užíván pro změnu Endiaron a Hylac. Prášky ovšem nezabírají, dieta je bez jakéhokoliv účinku (kromě toho, že mám hlad a šilhám po mase). Kolonoskopie mě čeká 20 ledna. Endiaron jsem užíval čtyři dny 3x denně, Hylac stejně. Nyní už Endiaron raději neberu, Hylak používám nadále.

Prosím o radu, jestli je ještě nějaká možnost jak si pomoci, jak obtíže zmírnit nebo úplně zastavit, protože já již si opravdu nevím rady. Obvodní lékař mi nepomůže, pro něj to není průjem, protože nechodím 5x denně a více na záchod. Nicméně mi nepřipadá normální, že při vyprazdňování ze mě vychází voda, i když 1x případně 2x denně. A za další, má smysl držet dietu i nadále (jen pečivo, rýže, banán, piškoty,..) nebo bych měl začít normálně jíst?

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Jakube.
Vzhledem k tomu, že se nejedná o akutní problém, tak doporučuji začít jí...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Anna Prchlíková


Vážený pane Jakube, nelze nasadit léčbu M. Crohn bez kolonoskopie. Pokud máte řídkou stolici...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Možný nežádoucí účinek antikoncepce?
Dobrý den, od února jsem začla brát antikoncepci Jeanine....
Nejasný průjem
Od návratu z dovolené trpím průjmy ale vždy jen dopoledne...
Trávicí potíže po požití sýru
Dobrý den, v pátek jsme snědla sýr camembert, po kterém...
Porucha trávení po infekci bakterií
Dobrý den, nedávno jsem měl jakousi střevní bakterii...
Tmavě zelená vodnatá stolice
Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila o mém problému,...
Průjem
Dobrý den, chtěla bych vás požádat o názor. Zhruba...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Voda z filtrační konvice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat koupili jsme filtrační konvici bude ta voda...

Voda z kohoutku v těhotenství

Dobrý den, dočetla jsem se, že pro těhotnou ženu je nebezpečné pít vodu z...

Voda z kyselých okurek při mononukleóze

Dobrý den, mohu když mam mononukleozu, ale uz krk skoro dobrej. Tak proste jestli...

Vodičsky preukaz

Dobrý deň mam dioptrie do diaľky 0,5 a 0,75. Aka je to zrakova ostrosť? Idem...

Vodka

Dobrý den, dnes se mi již po několikáté stala tato příhoda. Po vypití míchaného...

Vodná fajka

Dobrý deň, mám 15 rokov a chcel by som sa spýtať na vplyv vodnej fajky. Prvý...

Vodnatá nažloutlá stolice, dívka 7 měsíců

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé 7měsíční dcery. Už 5.den má vodnatou nažloutlou...

Vodnatá rýma

Dobrý den, jsem ve 13tt těhotenství, a začala mě trápit vodnatá rýma, svědí...

Vodnatá rýma trvající 6 měsíců

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat , už přibližně 6 měsíců mě trápí rýma je spíše...

Vodnata stolica

Vazeny pan doktor, uz treti den mam vodnatu, velmi svetlu stolicu (bez krvi)....

Vodnatá stolice po jídle

Dobrý den, již delší dobu (cca rok) mám problémy se stolicí. Střídá se mi zácpovitá...

Vodnate bolaky

Dobrý den Včera a v noci jsem měl teplotu a po tele mi naskakaly bolaky nalít...

Vodnaté boláky

Dobrý den, můj problém se projevuje nejdřív jako zanícený vlasový kořínek, ale...

Vodnaté nohy

Dobrý den, moji tetě (85let) hodně natekly nohy vodou ,pak se ji udělala malá...

Vodnate puchyrky

Dobry den, pritelkyni se par dni zpatky udelali v oblasti trisel a vnitrni strany...

Vodnate puchyrky

Dobry den, cca pred 7 dny, se mi na prstech ruky - po stranach, na konci dlane...

Vodnate puchýře

Dobrý den cca před týdnem se mi v jamkách loktů udělali svedive puchýře. Ma...

Vodnaté puchýřky

Dobrý den, na dovolené jsem měla na bradě jen boláčky ale po navštívení koupaliště,...

Vodnaté puchýřky

Dobrý den, jsem žena, mám 20 let a po cardio cvičení mi náhle naskákaly vodnaté...

Vodnate puchýřky

Dobrý den, nedávno se mi objevil vodnaty puchýřek na trupu, nasledne jeden na...