Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyhodnocení celkového vlivu léků

Endokrinologie Ladislav 24.1.2017

Dobrý den. Je mi 62 roků.
Při léčbě po odstranení metastáz melanomu - lékem INTERFERON..v injekcích, byl zjištěn problém se štítnou žlázou. Léčba INTERFERONEM..na základě tohoto zjištění byla přerušena. Onkologické kontroly jsou v této době jen dvakrát do roka.
Léčba štítné žlázy probíhá standartně již dvanáct roků, kdy je na pravé straně jedno příštítné tělísko
zvětšené, neroste a dle bipsie a MIBI PT je tzv. ČistéUžívám Euthyrox 88mg. Hodnoty vápníku v krvi se drží v rozmezí2,6 až 2,9. Tedy v horní hodnotě. Vápníku v moči je spíše méně.Nedávno mi byl přidán lék Vigantol. Hrozí mi opět operace. Na základě omylu při první operaci mi bylo odstraněno zdravé místo toho zvětšeného. Stav hned po operaci mi ještě dnes vyvolává husí kůži. Proto Vás prosím o vyhodnocení celkového vlivu léků ve vztahu jednak k léčbě štítné žlázy, tak navzájem mezi sebou - kontraindikace. Lze vápník... ovlivnit zásadně i stravou?
Další diagnoz
-Zažívání - APO OME (Helicit)
-Prostata - Taflosin 40mg
-Kys. močová - Milurit 300
-Cholesterol - Sortis 40mg, Lipanthyl 160mg
-Degenerat.změny páteře-bolest-Transtec 70ug/h
-Psychiatrie - Lamotrix100mg,Mitrazapin30mg,Citalon 20
S pozdravem a díky předem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, Váš dotaz přepošlu k zodpovězení endokrinologovi v naší konzultační ambulanci, vyhodnotí komplexně všechny vlivy na metabolizmus vápníku u Vás ve vztahu k nemoci štítně žlázy, zvětšeného prištítného tělíska, komplexní medikace, s pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Magdaléna Škovranová
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

Zřejme se jedna o zvětšene přištitne tělisko /primarni hyperparathyreozu/- je nutne dosubstivat vitamin D- (Vigantolem) ke stanoveni skutočne hladiny parathormonu. Hladiny vapniku mate na horni hranici-do operačniho řešeni můžete jeho hladinu ovlivnit i nižšším přijmem z potravy (nejvíc ho napr. mají tvrdé syry, ryby, mořské řasy..). Při zvýšene hladině ho lze medikametózně snížit napr. diuretikem.

Související dotazy

Vliv antidepresivním léků na mozek
Má dlouhodobé užívání antidepresivních léků (např....
Vliv léků
Paní doktorko, chci se zeptat, jestli mají léky na...
Vliv a přetrvávání léků
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o informaci...
Příliš mnoho nemocí a léků
Dobrý den. Je mi 62 roků. Léčím se s těmito nemocemi...
Vliv léku na vznik osteoporózy
Dobrý den, již téměř 20 let mě trápí chronický kašel,...
Náhrada léku
Beru lék Coriol 25....tento lék potporuje obezitu a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyhledání ortopeda

Dobrý den, dne 5.6.2021 jsem si zvrtla kotník na výletě, ošetření na pohotovosti...

Vyhledání pomoci

Jedná se o problém 7-měsíčního nemocného dítěte mého synovce. Pro velké zahleňování...

Vyhledání pracoviště - gastroskopie

Pacientka problémy s žaludkem, začínají být poměrně akutní (patrně reflux jícnu). Má...

Vyhledání praktického lékaře

Dobrý den, bydlím v Psárech (a mám kartu Mastercard) a nebyl jsem spokojený...

Vyhledání praktického lékaře

Dobrý den, přestěhoval jsem se do Prahy a rád bych si zařídil komplexní...

Vyhledání urologie

Dobrý den, patřím do vojenské nemocnice Praha,ale ta ted neprijima na urologii....

Vyhledání zubního lékaře

Dobrý den, chtěla bych objednat syna (věk necelé 3 roky) na preventivní prohlídku...

Vyhledání zubního lékaře

Dobrý den, potřebovala bych pro manžela zajistit zubaře, ulomil se mu zub...

Vyhledání zubního lékaře - ošetření v narkóze

Dobrý den. Mám mentálně postiženého syna (je mu 30 let). Bohužel se nenechá...

Vyhodil jsem si koleno

dobrý den, stalo se mi při dřepech, že jsem si vyhodil koleno. Již se mi to...

Vyhodnocení CT

Vážená paní doktorko, po úrazu krční páteře se stále nemohu zbavit bolestí...

Vyhodnocení EKG

Mám jít na odběr vajíčka pro IVF a byla jsem na EKG.Zde mi bylo nalezeno : inkompl....

Vyhodnocení EKG Holtera

Dobry den, rad by som sa spytal na vyhodnotenie 24 hod. HOLTERA, tu je sprava: Nejdelsi...

Vyhodnocení krevního obrazu

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat máš strach jestli se nejedná o leukémii...

Vyhodnocení laboratorních testů

Dobrý den,dnes jsem byl na jaterních testech.Podle lékařské zprávy jsem pochopil...

Vyhodnocení MR, bolesti zad

Dobrý den.Od října jsem doma na neschopence zatím bez diagnozy.Nedávno jsem...

Vyhodnocení nálezu na EEG

Mám dotaz co znamená výsledek na eeg :stac -nízkovoltažní rychlý záznam s malou...

Vyhodnocení těhotenského testu

Dobrý den, 2.12. jsem si dělala těhotenský test protože mi bylo přes týden zle...

Vyhodnocení,doporučení- lékařské zprávy

Krční lordosa vyhlazená.Postavení obratlů dobré.Signál zobrazeného skeletu přiměřený.Meziobratlové...

Výhody

Dobrý den, před rokem jsem užívala antikoncepci Lindinete 20 a teď se rozhoduji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Polypy v děloze

Dobrý den chci se zeptat při prohlíde a na sono mě zjistily před 5 měsíci děložní...

Špinění před menstruací

Dobrý den, již delší dobu (cca dva roky) mám problémy se špiněním před menstruací,...

Pohlavní infekce

Dobrý den, partnerce našli při stěrech bakterii Ureaplasma Urealyticum. Po...

Boule ve vlasech

Dobrý den.Před 2 dny se mi ve vlasech udělala malá boule.Bolí jenom když na...

BUlka na řitním otvoru

Dobrý den, udělal se mi u řitního otvoru bulka, na omak není nikterak tvrdá....

Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Zánět trojklanného nervu a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká KONKRÉTNÍ antibiotika mi může lékař předepsat...

Zarudlá předkožka s puchýřky

Dobrý den, už několik týdnů se neúspěšně potýkám se zarudlou předkožkou penisu...

Tetanovka - reakce

Po přeočkování tetanovkou se mi zvýšil cukr v krvi na 8.4 na lačno a 9.9 po...

Lymeská borelióza

Dobrý den, po testech z krve (potvrzenko testem Western blot) mi byla diagnostikována...

Motání hlavy, bolest hlavy


Výrůstek v oblasti konečníku

Dobrý den mám výrůstek na konečníku ale už hodně dlouho nevím je mi 17 let ale...

Tlak v krku

Dobrý den pane doktore, mám již druhý měsíc z ničeho nic tlačení (ne bolest)...

Změny na kůži

Dobrý den, mám dotaz. Již po druhé se mi udělal na krku červený flek. Vypadá...

Tetanovka


Je bezpečné používat vakuovou pumpu?


Bolest břicha na pravé straně pod žebry

Dobrý den, poslední dobou, při fyzické zátěži (běhu, jízdě na kole) se mi stává,...

Pálení rtů

Dobrý den, Před 3 týdny mě večer začaly pálit rty, zhruba ¾ rtů byly lehce...

Krátká předkožka

Je mi 15 a mám nyní problém s tím že když je můj penis v klidu tak část žaludu...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, prosím o radu. Mám několik let problémy se zády, které se stále...

Reklama