Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Průjem

Onkologie Karolína 25.6.2017

Dobrý den,
obracím se na vás s lehce nepříjemným problémem.
Poslední tři týdny trpím lehkými průjmy, nejdříve klasickými bez hlenu či krve. Po dvou týdnech byla stolice již s příměsí hlenu. Jedla jsem pouze suché potraviny, jako rohlíky, rýži, zeleninové polévky, apod. Užívala jsem i probiotika. Poté se na cca týden můj stav zlepšil, ale i tak jsem se snažila ještě vydržet na sušší a lehké stravě. I přesto se problémy vrátily.
Tentokrát je ale stolice velmi hlenovitá. Jeden den jsem měla časté nucení na stolici, ale vycházelo ze mne pouze něco jako hlen, když to tak řeknu. Prostě cosi slizkého, lehce nažloutlého, bez zápachu. Stolice žádná. Při tom mě trápí také velká plynatost, v břiše mi tak nepříjemně "bublá", cítím se nafouknutě. Čas od času se mi zvedne žaludek a je mi na zvracení, nikdy ze mě ale nic nevyjde. Často je mi na zvracení po sklenici obyčejné čisté vody - což mi působí značné potíže, jsem na pití obyčejné vody zvyklá.
Co ale musíte vědět - od prosince 2016 jsem se léčila s Hodgkinovým lymfomem, chemoterapie eskalovaný BEACOPP, šest cyklů.
Medikace během léčby: Prednison, Natulan, Nolpaza, Kinito, Biseptol, Mycomax, Milurit, Zofran, Dexamed. Většinu z těchto léků už ale neužívám (pouze Biseptol a Mycomax, Nolpazu pouze při nevolnosti, pálení žáhy, apod.)
Léčbu jsem ukončila přesně před měsícem a nyní čekám na CT. Hned po ukončení léčby jsem dostala jedny antibiotika (Amoksiklav a Entizol, které jsem užívala týden), právě z toho důvodu, že jsem měla nepříjemné bolesti v oblasti žaludku a občas v levém podžebří, průjem, zvýšené teploty, CRP 90. Bolesti zmizely, průjem na dva/tři dny také, pak se zase objevil, popsáno výše.
Co mne zajímá je, jestli je možné, že se mé tělo pouze nějakým způsobem čistí? Nebo zda se může jednat o nějaký zánět či něco jiného?
Vím, že takhle na dálku a bez dalšího vyšetření je těžké odpovídat. Taky vím, že bych dotaz měla směřovat svému lékaři na hematoonkologii, ale tam se chystám až za dva týdny, pro výsledky CT. Mimo jiné je mi taky samozřejmě trapně, když musím takové věci s doktorem probírat z očí do očí...
Tak mě zajímá, zda je vůbec třeba plašit a volat na ambulanci, konzultovat to, či se objednat na dříve.
Děkuji! K.M.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Vaše diagnoza Hodgkinův lymfom patří mezi vážné diagnozy, kdy se nesmí nic podce...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Průjem
Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny...
Průjem
Dobrý den je mi 23 let a uz asi cca tyden mam úplně...
Průjem
Dobrý den. Už delší dobu mám problém s bolestmi břicha....
Průjem
Dobrý den chtěl bych se zeptat. Po užití 15te pilulky...
Průjem
dobrý den pane/paní doktore/doktorko mám dotaz,už...
Průjem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat už asi rok mě trápí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Průjem

Dobrý den ,chtěla bch se zeptat mám bolesti v pravém podžebří,poslední žebro...

Prujem

Dobry den,mám zavažny problem a potřebovala bych poradit.Před dvěma dny jsem...

Průjem

Dobrý den, v červnu jsem měla průjem, poté stolice řidší s příměsí hlenu a žilek...

Průjem

Dobrý den, Je mi 26let měřím 170cm a vážím 60kg a již zhruba 5 let mám obtíže...

Průjem

Dobrý den, chtěl bych se poradit. Cca 10 dni nazpátek (předposlední víkend,...

Průjem

Vážení, jsem diabetik a už tři dny mám úporný průjem ,spíš neovladané neudržitelné...

Průjem

Dobrý den, již déle mě trápí že se ráno vzbudím, jdu na velkou, vše je v pohodě...

Průjem

Dobrý den, praktik mi předepsal na přetrvávající průjem Xorimax 500. Vedlejší...

Průjem

dobry den pred nekolika dny jsem psala,ze me zacal trapit prujem dost zapachajici,tak...

Průjem

Dobrý den, jdu si k vám pro radu. Od září mám střevní problémy. Začalo to akutním...

Průjem

Trpím 3. den průjmem. Četnost je více jak 20x/den. Často jen hlenovitá tekutina...

Prujem

Dobry den, muzu povazovat za prujem ridkou stolici, ale s tim ze na zachod jdu...

Průjem

Dobrý večer, mám dceru 4 měsíce. Od miminka měla velmi časté stolice a nakonec...

Prujem

Dobry den, muzu povazovat za prujem ridkou stolici, ale s tim ze na zachod jdu...

Průjem

Dobrý den, chtěl bych se poradit. Minulý víkend v sobotu jsem pocítil mírné...

Prujem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,v pondělí jsem začala brát první prášek z platíčka(Jeanine)a...

Průjem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat: V sobotu jsem měla cca po 14ti hodinách od...

Průjem

Mám často průjem a chodím několik kråt denně na velkou co s tím?

Průjem

Dobrý den, Je mi 51 let, již téměř 2 měsíce mě trápí nadýmání, plynatost,...

Průjem

Dobrý den, posledních pár dní mám divnou stolici (viz příloha). Bolesti břicha...