Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výron

Ortopedie Petr 14.4.2014

hraji basketbal. a mam spis na to ted nedoslapovat nebo trosku s berlema muzu?

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Pokud podvrtnutí vzniklo 13.4. a máte končetinu odlehčovat skutečně je vhodno použít berle a určitě končetinu odlehčit, ale přesto stimulačně mírně zatěžovat. Pokud nebudou bolesti zatěžování se postupně zvyšuje.
Odlehčení s berlemi nejméně 10 dní. Potom postupná zátěž. Máte kontrolu stejně dle vašeho popisu od 13.4. za 2 týdny, tedy této kontrole bude doba odlehčení odpovídat. poté dle stavu hlezna. Doporučí váš chirurg podle nálezu na hleznu.

Související dotazy

Výron kotníku
Dobry den,ve ctvrtek se mi sklouzla noha mezi zebra...
"Výron lokte"
Dobrý den, prosím o radu. Mám výron na lokti. Už jsem...
Výron
Dobrý den, mohu Vás požádat o vysvětlení této věty...
Vymknutí kotníku
Dobrý den , mám výron kotníku stalo se mi to před dvoumi...
Krevní výron na patře
Dobrý den, v puse se mi udělaly drobné krevní výronky,...
Výron
Dobrý den, před měsícem jsem si udělala výron a v pátek...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výrobky bez laktózy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na výrobky bez laktózy (www.mlekobezlaktozy).Má...

Výron

Dobrý den, jsem asi měsíc po vyrůnu kotníku, na pohotovosti jsem dostala ortezu...

Výron

Dobrý den chci se zeptat jestli je to normální že po týdnu mám stále velké bolesti...

Výron

Dobrý den, před měsícem jsem si udělala výron a v pátek 9.3. jsem byla na kontrole..před...

Výron

Dobrý den,dne 16.2 jsem špatně došláp a stal se mi výron.Diagnoza Podvrtnutí...

Výron

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém Dne 22.2.1015 jsem spadla na...

Výron

Dobrý den, dnes jsem při basketbale (zápas) špatně šlápl hráčovi na nohu a luplo...

Výron

Dobrý den, je to 14 dní, co mám výron kotníku a lékař řekl, že už mohu začít...

Výron

Dobrý den, mohu Vás požádat o vysvětlení této věty ,, krevní výron pod pouzdrem...

Výron

dobrý den tak jsem dnes byl na chirurgii a paní doktorka mi napsala do nálezu:...

Výron a poškození vazů kotníku

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně hlezna. 1. října loňského roku...

Výron a předešlá bolest v lýtku

Dobrý den, V sobotu se mi stal výron ihned tento den byl otok a neuvěřitelná...

Výron hlezna

Dobrý den, v sobotu 14.11 jsem si při squashi vyvrtla kotník. Ihned po úraze...

Výron hlezna

Dobrý den, během fotbalového tréninku jsem si poranil kotník. Měl jsem to hodně...

Výron hlezna

Dobrý den, 22.12. v úterý se mi podvrknul pravý kotník směrem doprava, když...

Výron kolene

Dobrý den, před dvěma dny jsem si při horolezectví udělal výron kolene, včera...

Výron kontníku, po sundání sádry

Dobrý den, před měsícem jsem si pádem ze schodů způsobila výron kotníku, RTG...

Výron kotníku

Dobrý den, od 20.5. mám zvrknutý kotník, doktor mi dal ortézu a naordinoval...

Výron kotníku

Dobrý den, asi před půl rokem jsou si při běhu vymkla kotník. Nohu jsem měla...

Výron kotníku

Dobrý den,před 5dny jsem si vyvrtl kotník při našlápnutí na tenis.míček... Po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ovlivnění výsledku OGTT?

Dobrý den, nevím, zda jsem ve správné poradně, ale zkusím to:-) Zajímalo...

Škroukání v břiše

Dobrý den, můj dotaz se týká poměrně častého kručeni (nebo tak něco ) v břiše!!!...

Denní množství alkoholu

Dobrý den. Vypije deně asi 2 nebo 3 piva. Jedná se již o zdravý nebezpečí...

Bolest na hrudi po jídle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Po každém jídle nebo pití mě tlačí na hrudi....

Podvrtnuti a natazeni vaz kolena

Dobry den,pred tydnem jsem upadla na sjezdovce,citila jsem trochu loupnuti a...

Hemangiom na játrech

Dobrý den, našli mi na játrech cca 3cm ostře ohraničené ložisko, CT výsledek...

Genitální opar


Otok pravé spodní poloviny obličeje a podčelistní oblasti a pnutí ve svalech na krku

Dobrý den, delší dobu mě trápí otok pravé spodní poloviny obličeje a podčelistní...

Orální sex.

Dobry den, chtel bych se zeptat. Pred tremi tydny jsem mel sex s kondomem s...

Neudrzeni moci

dobry den jemi 28 let a neudrzim moc furt sem mokra cim to muze byt?

Anémie

Dobrý den, před necelým rokem mamince při preventivní kontrole z krevních testů...

Zvýšený vápník

Dobrý den, mou interní léhařkou mi bylo zděleno ,že mam zvětšené hodnoty vápníku...

Mdloby

Dobrý den, cca od puberty jsem citlivější na změnu tlaku v okolí. Např. při...

Bolest a otok dásní

Mám oteklé dásně, dokonce jsem to již konzultoval s lékařem. Nasadil mi antibiotika...

Bolest ve stehně

Dobrý den, asi před dvěma měsíci se mi začalo občas objevovat bolení ve stehně,...

Kručení v břiše

Dobrý den. Již delší dobu mi kručí a "škroundá" v břiše. Nejsilnější je to po...

Změny na děložním čípku


Zánět mandlí


Angína

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda lze nějakým způsobem zjistit, zda nasazena...

Chrapot po infekci

Dobrý den, před týdnem jsem dobrala antibiotika Xorimax 500 mg, které mi předepsal...

Reklama
Zavřít