Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazení antidepresiv

Psychiatrie Michal 10.7.2017

Hezký den ,

Asetru jsem bral několik let a potom setralin taky nějaký ten rok.Jestli dobře chápu, je to více méně atosamé. Byl jsem u lékaře, to jsem měl snad poslední nebo už jsem den neměl a on tam nebyl.Tak jsem to prostě úplně přestal brát.Bral jsem 100mg denně.

už 3 týdny mě bolí hlava, záda, mžitky před očima, motám se.Motání ustoupilo ale bolesti furt trvají.

myslíte je to z toho.Nemůže se mi něco stát?

když jsem první dny co jsem to přestal brát viděl jaká je to síla, jak jsem žil léta pod vlivem něčeho, řikal jsem že je to síla a že nechci vidět svět barevně podle léků ale v realitě.

vůbec to neustupuje,bolesti, asi se budu muset satavit u lékeře.

můžete mi poradit když to nechci brát ale mám bolesti a je to vůbec správné takto to řešit?

Děkuji s pozdravem Michal

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Michale, ukončení léčby sertralinem (zejména náhlé) vede často k abstinenčním příznakům. Nejčastější příznaky jsou závrať, poruchy smyslového vnímání, poruchy spánku (včetně nespavosti a neobvyklých snů), agitovanost nebo úzkost, nevolnost nebo zvracení, třes a bolest hlavy. Obecně tyto příznaky samy odezní, u některých pacientů ale mohou přetrvávat i déle. Není-li další potřeba léčby sertralinem, doporučuje se postupné snižování dávky ( je nutné dávku snižovat postupně během nejméně 1-2 týdnů, aby se snížilo riziko abstinenčních reakcí). Na váš dotaz bude ještě reagovat psychiatr v konzultační poradně. S pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den,
Máte pravdu, že v podstatě Asentra a sertralin je to samé. to co píše paní doktorka o vysazování sertralinu může být pravda, ale v praxi to nebývá tak dramatické. co se týče příznaků jaké popisuje mohou to být spíše doprovodné tělesné příznaky úzkosti a deprese, v tom případě je to správné takto řešit, nicméně psychiatr musí schválit medikaci.

s pozdravem
MUDr. Miroslav Sekot
psychiatr.

Související dotazy

Vysazení antidepresiva
dobrý den, 1) chci se zeptat, jakým způsobem a jak...
Vysazení antidepresiv
Dobrý den , užívala jsem půl roku Argofan a teď jsem...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazení

Dobrý den, chci se ujistit, jestli jsem chranena i v dobe placeba (24+4) za...

Vysazení a krátké znovunasazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 27 let, od svých 18 let jsem brala antikoncepci Lindynette....

Vysazení a možné otěhotnění?

Dobrý den,20.3. Jsem měla menstruaci ze spádu zhruba po 27 dnech. Nové plato...

Vysazení a nasazení antikoncepce

Dobrý den,20.3. Jsem měla menstruaci ze spádu zhruba po 27 dnech. Nové plato...

Vysazení a změna antikoncepce, vliv na akné

Dobrý den, před 3 lety jsem začala brát antikoncepci Vreya po roce užívání...

Vysazení a znovu nasazení antikoncepce


Vysazení a znovunasazení antikoncepce

Dobrý den, mám otázku a problém zároveň, Dlouhodobě jsem užívala antikoncepci...

Vysazení AD

Dobrý den, moje přítelkyně po roce vysadila AD, protože si uvědomila, že...

Vysazení amisulpridu

dobry den chtel bych se zeptat zmenil jsem psychitra ktery mi predepsal brintellix...

Vysazení Anikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může mít vysazení antikoncepce negativní...

Vysazeni antidepresiv


Vysazení antidepresiv


Vysazení antidepresiv

Dobrý den , užívala jsem půl roku Argofan a teď jsem ho vysadila . Mám ale obavu...

Vysazení antidepresiv

Vážená paní doktorko, můj dotaz směřuje k vysazení antidepresiv. Po třech...

Vysazeni antidepresiv

Dobry den.Vic nez pred mesicem pro deprese,uzkosti,rodinne problamy,nevera manzela,schizofrenie...

Vysazení antidepresiv

Dobrý den, od 6. března tohoto roku beru antidepresiva s názvem Citalopram....

Vysazení antidepresiv

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg...

Vysazení antidepresiv

Dobrý večer, je mi 17let. Za nějakých 5měsíců to budou 2roky co beru antidepresiva...

Vysazení antidepresiv

Chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg . Mohu mít...

Vysazení antidepresiv - Brintellix a amisulprid

dobry den chtel bych se zeptat pred tydnem mi doktorka vysadila brintellix 5...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Problém s menstruací v přechodu

Dobrý den , je mi 52 a místo aby se mi mensruace nedostavovala tak jí mám někdy...

Cukání při usínání

Dobrý den, můj přítel, 19 let, pokaždé, když usíná vedle mě, tak sebou cuká,...

Mravenčení a modrání prstů

Dobrý den,je mi 56 let,před asi 14 dny jsem začala pociťovat mravenčení 3 prstů...

Stav po potratu, revize dělohy

Dobrý den, v pátek 28.6. jsem prodělala spontánní potrat v 8.týdnu těhotenství,...

Fibrom penisu

Dobrý den,na penisu se mi udělala pred cca týdnem taková bulka,velká asi 5mm....

Hypodenzní ložisko


Přeočkování proti tetanu

Dobrý deň mal som sa ist dat zaockovat proti tetanu pred 9 mesiacmi a dnes som...

Očkování v pěti letech (tetanus...)

Vážená paní doktorko, máme pětiletá dvojčata, 5 jim bylo 12.12.2011. Na preventivní...

Prohluběn na hlavě

Dobrý den, u mého 17-ti letého syna byla včera zjištěna prohlubeň na temeni...

Svědění kolem konečníku


Menstruace po Postinoru

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat cca před 2 a půl měsíci jsem si musela vzít...

Interrupce při kojení

Dobrý den, 28.1.17 jsem porodila a plně kojím - stále. Nevím zda jsem již měla...

Žlutá stolice nevadí


Krevní testy na štítnou žlázu

Hezký den, prosím o vysvětlení výsledků krevního rozboru - viz. příloha. Co...

Na podnebi cervene flaky

Dobry den.u dcery 3 roky sa objavili na podnebi cervene flaky a tiahnu sa smerom...

Brnění DK

Necitlivé - brnící prsty u nohou Dobrý den, před týdnem jsem musela celý...

Nepravidelná stolice

Dobrý den, mám prosím dotaz - co je vlastně "pravidelná stolice"? Znamená to,...

Pohlavní nemoci


Délka karantény u koronavirového onemocnění

Dobrý den, prosím o radu ohledně karantény. Vrátila jsem se z rikové oblasti,...

Tachykardie

Dobry den, uz dva roky mam neprimeranu sinosovu tachykardiu ktora ale nie je...

Reklama