Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazeni antidepresiv

Psychiatrie Hela 9.12.2015

Dobry den.Vic nez pred mesicem pro deprese,uzkosti,rodinne problamy,nevera manzela,schizofrenie syna,dluhy dcery.Plactiva,pripadam si zbytecna.Na psychiatrii nasazen Valdoxa.Toto vic jak 3 tydny,toceni hlavy,zavrate,nevolnost.Beru asi 8 let Lexaurin 1/2 rano a vecer.Na spani hypnogen.V tomto mi doporucila psychiatrcka pokracovat,zkusit ubrat Lexaurin.aspon jen 1/2. Pokracuji mi nevolnosti tyto pripisuji Valdoxanu,pani doktorka mi pridala Tritiko postopne,ale po 14 dnech ,kdy mi bylo moc spatne vysazen.Pridalo se huceni,zalehlost usi,jiskreni pred ocima.Pani doktorka mi doporucila brat Valdoxany 2tbl,alejeste vetsi nevolnost,brala jsem j
1 Valdoxan,stale 1- 2 Lexauriny 1,5mg,na spani dale Hypnogen 1tbl,jinak neusnu.Myslim a zkusila jsem d
Vcera vecer antidepresiva Valdoxan nebrat,volala jsem i pani doktorce.Citim se bez tohoto leku lepe,uzivam 20 let leky na hypertenzi,tyto snizeny.,pro spise nizky tlak.muzu zkusit izivat jen Lexaurin a lek na spani.Myslim,ze toto je pro me leosi nez antidepresiva po kterych je mi opravdu moc zle.Pani doktorka mne rekla,zebto zkusit 3 dny a uvidime.Psichicky se snazim vic zabavit,nemyslet na problemy.Mam uz z antidepresiv a vedlejsich ucinku strach.Toto je ted spis mujnproblem.Dekuji za odpoved.Je mi 60 let,od zacatku roku v duchodu,po hysterektomii na jare,proto to asi na mne zacalo vic pusobit.Jeste jednou moc dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den paní Helo.
Vidím, že problémů máte více než dost. Samozřejmě hodně záleží na tom, jak tyto problémy budete řešit, antidepresiva vám mohou toto řešení jen ulehčit. Co se týše Valdoxanu, je to nový lék moderní, který působí jinak než ostatní antidepresiva, to je chemie ale o tom nechci, nicméně je pravda, že ne každému toto sedne. Na druhé straně Lexaurin nic neřeší, jde spíš o to najít pro vás antidepresivum na míru , což může chvilku trvat. Lexaurinu bych se vyhýval, zejména ve vašem věku, vím, že 60 není nic, ale na pamět a psychiku to fakt není dobré.
hodně štěstí
MIroslav Sekot

Související dotazy

Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva a byliny
Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazení a znovu nasazení antikoncepce


Vysazení a znovunasazení antikoncepce

Dobrý den, mám otázku a problém zároveň, Dlouhodobě jsem užívala antikoncepci...

Vysazení AD

Dobrý den, moje přítelkyně po roce vysadila AD, protože si uvědomila, že...

Vysazení amisulpridu

dobry den chtel bych se zeptat zmenil jsem psychitra ktery mi predepsal brintellix...

Vysazení Anikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může mít vysazení antikoncepce negativní...

Vysazení antidepresiv


Vysazeni antidepresiv


Vysazení antidepresiv


Vysazení antidepresiv

Dobrý den , užívala jsem půl roku Argofan a teď jsem ho vysadila . Mám ale obavu...

Vysazení antidepresiv

Vážená paní doktorko, můj dotaz směřuje k vysazení antidepresiv. Po třech...

Vysazení antidepresiv

Dobrý den, od 6. března tohoto roku beru antidepresiva s názvem Citalopram....

Vysazení antidepresiv

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg...

Vysazení antidepresiv

Dobrý večer, je mi 17let. Za nějakých 5měsíců to budou 2roky co beru antidepresiva...

Vysazení antidepresiv

Chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg . Mohu mít...

Vysazení antidepresiv - Brintellix a amisulprid

dobry den chtel bych se zeptat pred tydnem mi doktorka vysadila brintellix 5...

Vysazení antidepresiv a alkohol

Dobry den, Chci se zeptat po jake dobe smim pit v mensi mire alkohol po vysazeni...

Vysazení antidepresiv v těhotenství, zvládnu to?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, léčím se ze záchvatů panických úzkostí již...

Vysazení antidepresiv, alkohol

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, za jak dlouho mohu pít alkohol po úplném vysazení...

Vysazení antidepresiva

Dobrý den. 5 měsíců jsem brala na deprese ráno Sertivan 100 mg a večer Mirtazapin...

Vysazení antidepresiva

dobrý den, 1) chci se zeptat, jakým způsobem a jak dlouho se vysazuje obvykle...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pigmentový smíšený névus

Dobrý den, dnes jsem navštívil dermatologa z důvodu kontroly znaménka na břichu....

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Pásový opar?

Ja by sa chcela informovať čo to je pasovy opar?

Leknutí a vliv na plod

Dobrý den, jsem ve 12.tt a strasne jsem se předevčírem lekla, muže moje leknutí...

Bolest břicha v oblasti pánve


Bolesti v pravé noze

Dobrý den mám jeden důležitý dotaz Potřeboval bych se ujistit zda se nejedná...

Vrozená vada čéšky

Dobrý den, mám prý vrozenou vadu čéšky, je rozdvojená. Ve zprávě mám napsáno:...

Křupání páteře


Vysoký krevní tlak a tepová frekvence

Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od dubna jsem v dlouhém stresu...

Výtok z penisu při vzrušení


Popis magnetické rezonance

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím vysvetliť nález z magnetickej rezonancie?...

Mramorová kůže

Jeste jsem k dotazu #242608 zapomnela dodat, ze po vetsinu dne je kuze na noze...

Skříplý nerv

Chci se zeptat, zda jde o skříplý nerv v žebrech!!! Při nadechnutí žádné problémy...

Ztráta chuti

Dobrý den, potřebuji poradit zničeho nic mi jídlo a pití nechutná jak by mělo...

Krevní skupina Brh+

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svou krevní skupinu, která je skupina typu...

Bolest hrudníku mezi pravým prsem a pravým podpažím

Dobrý den, třetí den se projevuje permanentní bolest v hrudníku mezi pravým...

Hluboká žilní tromboza

Dobrý den přeji. Byla mi diagnostikovaná hluboká žilní trombóza levého...

Útvar na mandlích

Dobrý den, před cca měsícem se mi na levé krční mandli udělal výrůstek, který...

Bolesti kolene

Dobrý den, už druhý den mám problémy s kolenem. Při ohnutí v něm neskutečně...

Nespecifické problémy-pálení, brnění, cukání v končetinách

Dobrý den, moc prosím o radu i pomoc! Než popíši co mi je, napíšu co jsem všechno...

Reklama