Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazení hormonální antikoncepce

Antikoncepce Anonymka 29.8.2016

Dobrý den,
chtěla bych vysadit hormonální antikoncepci Katya, ale obávám se toho co by následovalo. Můžete mi prosím poradit, zda je to vhodné?
Beru ji pět let a je mi 22 let. Mám astma. Před antikoncepcí jsem měl nepravidelnou a silnou menstruaci od 13ti let (2 × hospitalizace, brala jsem Proveru, chodila na injekce pro zástavu nebo vyvolání). Když jsem ji začala brát, cyklus se upravil a ustaly mi migrény. Zvětšilo se mi také poprsí.
K nápadu přestat antikoncepci brát mě přivedlo to, že mi z ničeho nic začaly otékat kotníky (cca dva měsíce) a mám svědivý pupínkový ekzém na nohách, na který nezabraly kortikoidy ani prášky proti alergii. Také jsem zaznamenala nárůst váhy a celulitidu. Odběry krve (KO) i jaterní testy mám prý v pořádku. Tak nevím.
Děkuji moc za radu a přeji hezký den

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, vysadit hormonální antikoncepci můžete. V první řadě nastane vymizení antikoncepčního účinku, je tedy nutno myslet na jinou ochranu proti početí (kondom apod.). Pokud nemáte ze zdravotních závažných důvodů nařízeno antikoncepci trvale užívat, nemělo by po jejím vysazení nic dramatického nastat. Co se týká otoků kolem kotníků a ekzému, je vhodné tento problém řešit s Vaším praktickým lékařem, může se kromě ekzému/alergie jednat o první projevy žilní nedostatečnosti nebo (velmi obecně, nebojte) například problémů se srdcem či ledvinami. Zvažte také (po domluvě s Vaším gynekologem) eventuálně změnu hormonální antikoncepce.

Související dotazy

Poruchy nálady po vysazení HAC
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně vysazení...
Hormonální antikoncepce
Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po...
Vysazení antikoncepce, poruchy cyklu
Dobry den, Cca 2 mesice neberu antikoncepci. Asi...
Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Vysazení hormonální antikoncepce
Dobrý den, brala jsem antikoncepci Balera 4 roky. Je...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazení HAC

Dobrý den, již od svých přibližně 17ti let užívám HA. Byla mi nasazena mou lékařkou...

Vysazení HAK

Dobrý den, 8 let jsem v kuse brala HA Logest, ted je mi 26 let a rozhodla jsem...

Vysazení HAK

Dobrý Den pokud po vysazení HAK dostanu menses .Znamená to , že nejsem těhotná?Děkuji.Menses...

Vysazení HAK

Dobry den, chci se zeptat. Po 12 letech jsem se rozhodla uplne vysadit antikoncepci...

Vysazení HAK a neplodnost

Dobrý den , můžu se zeptat na jednu věc prosím.. 7 let jsem brala antikoncepci...

Vysazení HAK před operací

Dobrý den, je mi 17 let a jdu na operaci slzných cest a její zprůchodnění....

Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, měla bych otázku. Může se během braní prášků vysadit třeba po roce...

Vysazení hormonální antikoncepce

Vážená paní doktorko, je mi 23, šest let pravidelně užívám HA Lindynette 20,...

Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, brala jsem antikoncepci Balera 4 roky. Je to měsíc co jsem vysadila...

Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám v plánu vysadit antikoncepci Mirelle,...

Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, HA beru momentálně druhý měsíc a ráda bych ji vysadila. Do konce...

Vysazení hormonální antikoncepce a plánované těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak to je s HA a následným otěhotněním, jestli...

Vysazení hormonální antikoncepce Jeanine

Dobrý den, v průběhu měsíce května jsem po šesti letech vysadila antikoncepci...

Vysazení hořčíku v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, všude čtu, že se hořčík vysazuje od 34 - 36+0, dále...

Vysazení kortikoidů

Dobrý den, po dohodě s revmatologem jsem postupně vysazovala medrol. Nyní mám...

Vysazení léků

Dobrý den rád bych se Vás zeptal jak vysadit lék Brintellix 10mg který beru...

Vysazení léku

Dobrý den, užívám BUSPIRON EGIS, který mi předepsala moje neuroložka. Užívám...

Vysazení léků


Vysazeni léku alergie

dobrý den před 36 dny jsem musela vsadit lék gabapenktin alergi vyrážka zvraceni...

Vysazení léku duomox 1000 a alkohol

Dobrý den,dnes jsem dostala léky duomox 1000 na anginu.Užívám ráno a večer.V...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky v souvislosti s užíváním Prednisonu

Dobrý den, mám na vás speciální dotaz, na který jsem na internetu nenašla odpověď....

Roztoušená skleroza?

Dobrý den pane doktore,prosím Vás o radu.Mojí dcerce bude za měsíc 8let. Nedávno...

Roztoušená skléróza trojklaného nervu

Dobrý večer, můj bratr -40 let,onemocněl roztroušenou sklérózou trojklaného...

Elicea

Dobrý den, již týden beru 5 mg přípravku Elicea kvůli zažívacím potížím. Už...

Nově HAC a hnědý výtok s troškou krve

Dobrý den mám takový problém před měsícem jsem začala brát antikoncepci a po...

Motání hlavy z brýlí

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, před třemi lety...

Roztoušená skleróza a horečnaté onemocnění

Dobry den, mam dotaz... dcerce (13) byla vloni diagnostikovana RS... picham...

Pozitivní IgG lymeské boreliózy a antibiotická léčba

Dobrý den mám čerstvě naměřenou poměrně vysokou hodnotu na lymskou boreliozu:...

Prasklý kondom?

Dobrý den, dnes 23.6 jsme s partnerkou souložily a já jsem poprvé po několika...

Tromboza dolní končetiny


Porucha erekce a ejakulace při užívání psychiatrické medikace

Dobrý den, mám již sedmým rokem schizofrenii a beru na to tyto léky: Invega...

Roztoušená skleroza

Dobrý den, chtěl bych vědět , jaké jsou příznaky roztroušené sklerozi a z čeho...

Elicea

Dobry den, chcem sa opytat, ci je to tak u kazdeho pacienta, ze priberie pri...

Píská mi v nose

Dobry den jen jsem se chtěla zeptat jestli nevadí mému tělu že mi píská v nose...

Roztok na vypadávání vlasů

Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat, je to již 2 měsíce, co užívám minoxidil...

Bolest žaludku při pohybu

Dobrý den. Při dlouhodobé chůzi,práci,cvičení a podobně,mě bolí žaludek. Stáva...

Névus

Dobrý den. Během jednoho dne se mne podlilo červené znaminko. Je potřeba to...

Roztok na kontaktní čočky

Dobrý den. Používám čočky Biofinity, roztok Opti Free Pure Moist, očařka mě...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den .Minulý rok v únoru chřipka po podání naordinovaných 3denních antibiotik...

Skvrny mezi hýžděmi

Dobrý den, předem se omlouvám za tento příspěvek, ale mám takový choulostivý...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.