Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazení warfarinu

Srdce a cévy Jana 27.5.2014

Dobrý den, je mi 24 a 2,5 roku užívám warfarin,. Před 2,5 rokem jsem prodělala oboustranou PE s tím, že jsem ji měla z antikoncepce a při gen.testech mi zjistili heterozygotní LM. Bylo mi řečeno, že to znamená, že mám zvýšené riziko tvorby krevních sraženin a že bych HA neměla brát, tudíž ji již přes dva roky neberu. Paní doktorka na hematologii mi po dvou kontrolách sdělila, že mi doporučuje vysazení warfarinu ( po celou dobu jsem brala 10mg a i přes to, jsem měla INR kolem 1,5) a rozepsala mi dávky, kdy jsem během 10 dní vysadila a nyní lék tři dny zcela neberu. Chtěla bych se zeptat, zda je opravdu vhodné antikoagulant vysazovat při mé gen, mutaci, zda nehrozí po vysazení výskyt dalších krevních sraženin. Protože v okolí se mi takové případy vyskytují, kdy po vysazení se objevila znovu tromboza DK či PE. A jestli musím být přivysazování, nebo těsně po něm nějak sledována.
DěkujI

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den,
vysazení Warfarinu ve vašem případě je dle posledních doporučení. Při prvním výskytu trombembolické nemoci a při heterozygotní formě mutace se Warfarin vysazuje. Pokud budete mít recidivu trombózy nebo embólie budete muset brát Warfarin trvale. Užívání Warfarinu má svá rizika, proto se doporučuje ho vysadit při splnění kritérií. Při vysazování Warfarinu není potřeba speciální sledování. Ve vašem případě nepodceňovat žádné příznaky- otok dolní končetiny, dušnost, bolesti na hrudi.

Související dotazy

Vysazení warfarinu
Dobrý den, prodělala jsem po operaci drobnou plicní...
Otěhotnění po užívání warfarinu
Dobrý den, kvůli tromboze užívám Warfarin. jak dlouho...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den. Brala jsem 4 roky HA (tablety) na měsíc...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, je mi 44let a od 18let užívám HA s menšími...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Brala jsem v kuse antikoncepce...
Fyzické změny po vysazení HAC
Dobrý den, již po druhé (po roce) se mi vrátila v.mykóza,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazení rivotrilu nespavost

Zdravím , užival jsem rivotril 1-1-2 0,5mg tablety 3 týdny a pak jsem to vysadil...

Vysazení tabletek

Dobrý den. Beru antikoncepci Lyndinette 20 a při dobrání posledního platíčka...

Vysazeni tritica a nespavost

Dobrý den, prosím o radu jak dál. . Delší čas se potýkám s nespavosti. Dodržuji...

Vysazení Triticca

Dobrý den, po narození syna jsem měla velký problém se spánkem. Částečně vinou...

Vysazení Trittica

Dobrý večer,chtela bych se zeptat jesltli mužu vysadit lék po 5 dni Trittico...

Vysazení Trittica

V roce 2006 jsem začal trpět depresemi. Měl jsem za sebou náročně několikaměsíční...

Vysazeni Trittico

Dobry den. Asi 2 nebo 3 tydny beru vecer pred spanim 1 tabletu leku Trittico....

Vysazení trombexu po roce od disekce RIA

Dobrý den, jsem rok po spontánní disekci RIA,spontánně zahojeno, téměř bez...

Vysazení utrogestanu ve 3. trimestru

Dobrý den, mám za sebou již jeden předčasný porod (34+5 dle PM, 34+0 dle...

Vysazení warfarinu

Dobrý den, prodělala jsem po operaci drobnou plicní embolii, po 7 měsících léčby...

Vysazení warfarinu

Dobry den,dnes mi sundali sadru z nohy po vyvrknuti kotniku brala jsem Warfarin...

Vysazení yasminelle

Dobrý den, je mi 23 let a 5 let užívám antikoncepci yasminelle, kterou bych...

Vysazení YAZ

Dobrý den mám prosbu. V únoru jsem vysadila antikoncepci YAZ. MS jsem dostala...

Vysazení Zaldiaru, depresivní stavy

Dobrý den,brala jsem zaldiar asi rok na bolesti zad a ruky.Brala jsem 3 pak...

Vysazování antidepresiv

Dobrý den pane doktore. Beru již rok a půl antidepresiva Citalon a tak 3-4 roku...

Vysazování antidepresiv

Dobry den, jiz nekolik let beru Escitalopram Orion 15mg, na jare mi byl lek...

Vysazování antidepresiv

Dobry den, chtel bych se zeptat, jak dlouho ustupuje účinek antidepresiv. Nastup...

Vysazování antidepresiva

Dobrý deň chcela by som sa opýtať , začala som užívať citalec 10 pred tromi...

Vysazování antidepresiva

Dobrý den, čtrnáctý měsíc beru Valdoxan 25 mg 1x denně na dg GAD + panické ataky....

Vysazování antidepresiva

Dobrý deň , beriem citalex od Januara 20 a teraz som si to zacala znizovat na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rehabilitace po zlomenině krčku stehenní kosti

Dobrý den,maminka (76 let)je sedmý týden v nemocnici(Thomajerova nemocnice v...

Uzlina na tvái a pod čelistí

Dobrý den. Nedávno jsem si našel na levé straně tváře těsně nad dolní čelistí...

Trávicí potíže po požití sýru

Dobrý den, v pátek jsme snědla sýr camembert, po kterém mi bylo chvíli trošku...

Bolest pod levým žeberním obloukem

Dobry den, uz nekolik mesicu me boli na leve strane pod zebry. Mela jsem pred...

Rakovina plic

Dobrý den. Otec zemřel ve 48 letech na rakovinu plic (silný kuřák). Nedávno...

Špinění v menopauze

dobrý den,je mi 52 let a jsem v přechodu.Někdy se stane že začnu špinit a to...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den, dnes po čištění zubů jsem si všiml záhadných útvarů / výrůstků na...

Bledý obličej

Dobrý den, již delší dobu mi okolí říká že mám čímdál bledší obličej... není...

Bulka na chodidle

Objevila se mi na chodidle pravé nohy bulka. Na omak je bolestivá, ale není...

Bolest a tlak pod žebry, problémy se srdcem a plícemi

Můj první problém je nepravidelné bušení srdce, které začalo před necelým rokem...

Gastroskopie při zvýšené teplotě

Dobrý den, nvadí u gastroenterologického vyšetření zvýšená teplota? Děkuji

Bolest hlavy


Tvrdá levá část břicha

Dobrý den. Je mi 21 let, poslední cca rok se mi po každém jídle nafoukne a zvětší...

Alergie na chmel?

Dobrý den, často se mi stává (cca 3x z 10), že i po požití třetinky 10° piva...

Biliární reflux

Dobrý den, Mé problémy začaly po štědrovečerní večeři, kdy mě asi dvě hodiny...

Lehce ucpané levé raménko z k srdci

Dobrý den.Prosím o odpověď na otázku. Byla jsem na běžném vyšetření se srdcem...

Bolí mně hlava vzadu - v místech, kde končí lebka

Dobrý den, posílala jsem dotaz č. #288431 (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-288431)....

Krvácení mimo menstruační cyklus

Dobrý den, v půlce března mi byl odebrán vejcovod po mimodeložním těhotenství....

Vytržení osmiček


Zánět dutin

Dobry den, pred 10 dny jsem dobrala atd klacid na zanet dutin, lecila jsem se...

Reklama