Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vyšetření NT+ celkově negativní, ale HCG zvýšené

Porod A 1.6.2013

Dobrý den, byla jsem na vyšetření NT+ (plod odpovídal 12+3, dle poslední menstruace 12+1). Ultrazvuk dopadl dle paní doktorky velmi dobře (nosní kost přítomna, NT: 1,3 MM, morfologické anomálie nenalezeny atd.), screenint byl celkově negativní, kombinované riziko T21 je 1:4700, ale byla jsem upozorněna na vysoké FBhCG (94,29 ng/ml a 3,09 MoM). Papp-A mělo hodnotu 6,48 ng/ml a 2,15 MoM. Doporučují mně právě kvůli zvýšené hodnotě HCG provést TT v 16. týdnu gravidity a integrovat oba testy. Je mně 33 let, v devátém týdnu jsem byla v nemocnici kvůli hematomu, do 12 týdne jsem špinila.
Prosím, co může způsobovat vysoké HCG? Doporučili byste mně odběr plodové vody nebo nějaké jiné vyšetření (např. genetický ultazvuk atd.)? Velmi Vám děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Vejběrová


Dobrý den, riziko 1:4700 je absolutně nízké na VV. Pokud je vysoké HCG, může se jednat o poruchu placenty. Vyšetřila bych podrobně placentu, vaječníky. Určitě genet.UZ ve 20.týdnu.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Je možné, že hCG je negativní I v těhotenství?
Dobrý den, mám dojem, že jsem lehce paranoidní :D,...
Nt screening
Dobry den, vcera jsem dostala vysledky z NT screeningu....
Můj jazyk se celkově zhoršoval, bolel, nebo spíše pálil.
Dobrý den. Prosím o radu jak dál pokračovat, protože...
Výsledky screeningu NT+
Dobrý den, jsem 12+4 -právě teď jsem absolvovala...
Vyšší Nt
Dobrý den,prosím o radu,je mi 27 let a čekáme druhé...
NT
Dobrý den, můj gynekolog mi pře 13-ti dny zavedl NT...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšetření na rakovinu v těhotenství

Dobrý den.Je mi 31 let a jsem těhotná...Poslední dobou mám časté problémy v...

Vyšetření na STD

Dobrý večer, ještě bych se ráda zeptala, šla jsem na preventivní testy na STD,...

Vyšetření na urologii

Dobrý den, trpím opakovanými záněty močového měchýře. Vím, že ženy jsou na...

Vyšetření na urologii

Dobrý den, před více jak půl rokem jsem začala spát se svým novým přítelem....

Vyšetření na urologii - zánět

Dobrý den, moje bývalá přítelkyně se mi ozvala, že byla na gynekologii a doktor...

Vyšetření na venerologii/urologii

Dobrý den, před 3 měsíci jsem měl vaginální styk s ochranou a pak orální bez...

Vyšetření na vlastní žádost

Dobry den, chcel by som sa prosim spytat, ci je mozne spravit si test na drogy...

Vyšetření nadledvin

Dobrý den paní doktorko, byla jsem před 2 měsíci vyšetřena na nadledviny, doktorka...

Vyšetření nesnášenlivosti na lepek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat , jestli lze vyšetřením krve (nebo jinak)...

Vyšetření NT screening

Dobry den, Zeptala jsem se me gynekolozky: "Našla jsem vyšetření NT screening...

VYšetření OAE

Dobrý den, mám dotaz ohledně screeningového vyšetření OAE u novorozenců. Synovi...

Vyšetření OCT

Dobrý den, prosím o vysvětlení, jak probíhá vyšetření na OCT, zda se přitom...

Vyšetření oči

Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat co znamená: V OD 0,9 +0,75 1,0...

Vyšetření oči

Dobrý den pane doktore moc Vám děkují za rychlou odpověď na mou otázku ze dne:11.3.2013.Ještě...

Vyšetření očí

Dobrý den, již mnoho let nosím kontaktní čočky. Bohužel již také velmi dlouho...

Vyšetření odbor.lékařem

Prosím poradte,kde lze se dát v Praze vyšetřit na kardiologii bez doporučení...

Vyšetření ohledně klíšťové encefalitidy

Dobrý den ráda bych se Vás zeptala, kdy je nejvhodnější zajít na vyšetření...

Vyšetření oka

Dobrý den pane doktore.Již jsem Vám psal,nicméně přikládám kvalitnější fotku....

Vyšetření oka

Dobrý den, chci se prosím zeptat, na dignostiku zánětu zrakového nervu. V posledních...

Vyšetření oka

Dobrý den pane doktore. Vidím špatně na dálku,nosím brýle a mam zjištěn astigmatismus.Připadá...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Břišní kýla a fyzická aktivita

Dobrý den Jsem po operaci bříšní kýly 1 měsíc. Mohu hrabat listí na zahradě?...

Antikoncepce a Augmentin

Dobrý den. Byly mi nasazeny antibiotika Augmentin na zánět ledvin. Antibiotika...

Vysoký tón hlasu u muže

Dobrý den Měl bych na vás dotaz. Je mi 35 let a prakticky od puberty bojuji...

Loupání kůže na žaludu a předkožce

Dobrý den, S přítelkyní provozujeme sex bez kondomů asi 4 týdny, až do teď...

Krevní testy - vysoké CRP...

Dobrý den, prosím o pomoc. Syn (6 let) je už 5 dní hospitalizovaný v nemocnici...

Koronografie

Dobrý den, interní lékařka mně po domluvě s kardiologem sdělila, že je u mě...

Gynekologická operace adnex

Dobrý den,můj lékař mi doporučil operaci - pracovní diagnosa:adnextu inflamm.-sactosalpingy...

Spinální stenoza

Posim o radu,jak podle vas nejlepe postupovat s timto nalezem-CT vyš.LS patere.Jde...

Přerušovaná soulož+ HA

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jak spolehlivé je užívání hormonální antikoncepce...

Necitlivost části prstu na noze


Rýma s příměsí krve

Dobrý den, prosím vás mám zaraženou rýmu a teď se mi občas stane že vysmrkam...

Spirometrie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně manžela. Byl na plicním oddělení kvůli...

Brnění rukou v noci


Stafylokok

Dobrý den, moje babička je po operaci plic. Bohužel ji momentalně diagnistikovali...

Tuhnutí svalů

Dobrý den, již velmi dlouhou dobu mě trápí svalové problémy, se kterými si...

Stilnox a antikoncepce


Zalehnuté ucho

Dobrý den, před 2 lety jsem na dovolené prodělala chřipku (horečka, zalehnuté...

Vyrážka na těle

Dobrý den, na rukou se mi udělali něco jako ekzém sama nevím .. A když to skrabu...

Tříselná kýla

Dobrý den, vážený pane doktore/paní doktorko, mám dotaz. Před několika týdny,tj....

Otok a bolest kolene

Dobry den, posledni cca 2-3 roky mi cas od casu otece prave koleno tak ze nohu...