Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vyšetrenie na toxoplazmózu

Infekce Basa . 20.7.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, som v 15 týzdni tehotenstva a o.i. mi bolo robené vysetrenie na toxoplazmózu. V tehotenskej knizke mám uvedené: norma do 0,1, moj výsledok 0,08. Ked som sa pýtala lekárky, len skonstatovala, ze je to v poriadku a zrejme som v minulosti prekonala tooxoplazmózu, mám protilátky a dalsie vysetrenia nie sú nutné, kedze sa riesia len akútne prípady Je to naozaj tak? Nemohla som napr. prekonat toxoplaz. na zaciatku tehotenstva a teraz uz tie hodnoty klesajú? Dakujem za Vasu odpoved

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


U toxoplazmózy je důležité, zda máte pozitivní časné, tzv. IgM protilátky, či pozdní, paměťové, tzn. IgG protilátky. Protilátky IgM svědčí většinou pro akutní onemocnění, IgG protilátky o onemocnění proběhlém někdy v minulosti.

Související dotazy

Pomůže cefzil na toxoplazmozu?
Pomůže cefzil na toxoplazmozu?
Vysetrenie mocu
dobry den.dal som si urobit vysetrenie krvi a mocu,vsetko...
Vyšetrenie urológom
Dobrý deň. Mal by som otázku iného charakteru. Po pretrvávajúcich...
Nález na RTG plic
dobrý den chtela bych se zeptat když my řekne lekař...
Třes hlavy ve spánku
Dobry den, chcela by som sa opýtať na toto,,,, moja...
Subfebrilie a elevace CRP nejasné etiologie
Dobrý deň, už viac ako týždňov má trápi zvýšená teplota...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výše PSA

Dobrý den . Chodím 2 roky na pravidelné půlroční kontroly na výši PSA. Byly...

Výše rizika

Dobrý den, zajímalo by mě jak je vysoké riziko otěhotnění při užívání antikoncepce...

Výše rizika třetího císařského řezu

Dobrý den paní doktorko, ráda bych vás požádala o radu ohledně výše rizika...

Výše tlaku

Dobrý den chci se zeptat měl jsem zkontrolovaný funkci srdce ekg,holterem na...

Výše TSH a gravidita

Manželka před dvěmi lety prodělala terapii radioaktivním jódem. Dlouhodobě užívá...

Vyšeření malé bulky na varleti

Dobrý večer,ráda bych se zeptala jak se postupuje u vyšetření malé bulky a občas...

Vyšetrenie ciev áno či nie??

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať na istý problém, ktorý sa mi už dlhšiu...

Vyšetrenie mozgu MR

Dobrý deň. Po vyšetrení mozgu na magnetickej rezonancií sa chcem spýtať, čo...

Vyšetrenie mozgu MR

Po vyšetrení mozgu na magnetickej rezonancií sa chcem spýtať, čo znamená v náleze...

Vyšetrenie na celiakiu

Dobrý deň, som endokrinologickou pacientkou s miernou hypothyreozou bez pozitívnych...

Vyšetrenie na toxoplazmu

dobry den ,chcel by som sa spytať,či je dobry vysledok ,ked ma manželka v tehotenskom...

Vyšetrenie u alergológa

Dobrý deň, prednedávnom som bola na alergologickom vyšetrení, nakoľko sa u...

Vyšetrenie urológom

Dobrý deň. Mal by som otázku iného charakteru. Po pretrvávajúcich bolestiach...

Vyšetření

Dobrý den, potřebuji vyšetření tlustého střeva,ale nemohu teleskopii,mám problémy...

Vyšetření

Dobrý den,pani doktorko prosím o radu.Mám se nechat vyšetřit analyzátorem AMP?Nebo...

Vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možnost jít na vyšetření. Už více...

Vyšetření

Dobrý den, Chtěla bych se Vás zeptat,je mi 18, mám tak 3x do měsíce silné bolesti...

Vyšetření

Dobrý den, dnes mi lékař naměřil jaterní testy GMT 2,51 Alt 2,32 AST 1,07 Je...

Vyšetření

Dobrý den, měla by jsem takový malý dotaz. Nedávno jsem byla u lékařky na preventivní...

Vyšetření

Dobrý den,kdyz jsem si nahmatala bulku v prsu,mam se s tim obrátit ke svemu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×