Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Výše rizika třetího císařského řezu

Porod dita 29.4.2011

Dobrý den paní doktorko, ráda bych vás požádala o radu ohledně výše rizika třetího císařského řezu. Je mi 33 let. Mám za sebou dva pokusy o vaginální porod, oba byly vyvolávány a oba byly z důvodu nepostupujícího porodu ukončeny císařským řezem. Rádi bychom si s mužem pořídili ještě jedno dítě, ale nevím zda to vzhledem k mé situaci není příliš velké riziko.
Hojení po prvním císařském řezu (v roce 2006-dvojčata) nebylo ideální, rána trochu hnisala, horečky kolem 38°C.
Druhý císařský řez (v roce 2010) trval přes hodinu. Lékaři se prý potýkali s četnými srůsty a děložní stěna byla tenká (tloušťka stěny před vyvoláním byla 3,6mm), proto mi další těhotenství operující lékařka nedoporučila. Hojení u druhého řezu probíhalo naprosto bez problémů. Obě těhotenství byla bez komplikací. Zajímalo by mě, zda by třetí těhotenství a porod (je mi jasné, že opět sc) byl risk nebo by se dalo v pohodě zvládnout? Moc děkuji za odpověď,

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, nelze vyloučit průběh bez komplikací, ovšem je to vskutku risk. Děložní stěna n...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Modrofialove fleky u cisarskeho rezu
Dobry den,u císařského rezu se mi udelaly modrofialove...
Indikace císařského řezu
Dobrý den. Jsem po plánovaném císařském řezu (září...
Spontánní porod po císařkém řezu
Moc zdravim. Chtela bych se zeptat na vas nazor. Muj...
Porod
Dobrý den jsem ve 36 týdnu těhotenství mám hrozný strach...
Krvácení po císařském řezu
Dobrý večer. Jsem po císařským řezu 28dní a už tolik...
Péče o jizvu po císařském řezu
Dobrý den, 12.5.2017 jsem porodila císařským řezem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysypání vitamínů z kapsle

Dobrý den,mám dotaz ohledně vitamínů a minerálu v želatinové kapsli..lze obsah...

Vyš.EKG

Dobrý den můžete mi prosím vysvětlit co znamená u vyšetření srdce termín-srdce-akce...

Vyš.krve

Prosím poraďte,kde a za kolik Kč v Praze je možné na vlastní žádost si nechat...

Vyš.oč.pozadí

Dobrý den,měl bych dotaz na případnou závažnost postižení zraku dle dnešního...

Výše homocystejnu

Je mi 63 let a chtěla bych znát svou výši homocystejnu.Obvodní lékařka mi toto...

Výše krevního tlaku při léčbě

Dobrý den,,paní doktorko můj věk 72let,trpím Diabetes II.stupně jsem mírně obézní,nekuřák,alkohol...

Výše odškodného za ztrátu zubu z důvodu špatného ošetření

Dobrý den, moji dceři (13 let )byla ošetřena dolní pravá šestka. Pod zubem...

Výše protilátek po očkování proti encefalitidě

Dobrý den, zajímalo by mne, pokud jsem 2.dávku očkování proti encefalitidě...

Výše PSA

Dobrý den . Chodím 2 roky na pravidelné půlroční kontroly na výši PSA. Byly...

Výše rizika

Dobrý den, zajímalo by mě jak je vysoké riziko otěhotnění při užívání antikoncepce...

Výše tlaku

Dobrý den chci se zeptat měl jsem zkontrolovaný funkci srdce ekg,holterem na...

Výše TSH a gravidita

Manželka před dvěmi lety prodělala terapii radioaktivním jódem. Dlouhodobě užívá...

Výše uložení varlat

Dobry den,je mi 23 a pondeli jsem si vsiml ze mam leve varle nahore a prave...

Vyšeření malé bulky na varleti

Dobrý večer,ráda bych se zeptala jak se postupuje u vyšetření malé bulky a občas...

Vyšetrenie ciev áno či nie??

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať na istý problém, ktorý sa mi už dlhšiu...

Vyšetrenie mozgu MR

Po vyšetrení mozgu na magnetickej rezonancií sa chcem spýtať, čo znamená v náleze...

Vyšetrenie mozgu MR

Dobrý deň. Po vyšetrení mozgu na magnetickej rezonancií sa chcem spýtať, čo...

Vyšetrenie na celiakiu

Dobrý deň, som endokrinologickou pacientkou s miernou hypothyreozou bez pozitívnych...

Vyšetrenie na toxoplazmózu

Dobrý den, som v 15 týzdni tehotenstva a o.i. mi bolo robené vysetrenie na toxoplazmózu....

Vyšetrenie na toxoplazmu

dobry den ,chcel by som sa spytať,či je dobry vysledok ,ked ma manželka v tehotenskom...