Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysledky imunologickych testov

Gynekologie Mia 5.8.2012

Dobry den,pisem ohladom mojho gynekolog.problemu, mam typicky biely vytok,vyzera to klasicky ako mykoza az na to ze mi robili opakovane stery a kvasinky nikde, testy na pohlavne choroby su v poriadku, usg maternice, vajickovod, vajecnikov je v poriadku, kvasinky to niesu,ale neviem ci to nebude premnozeny laktobacil.( som po dlhej antymykotickej zbytocnej liecbe) presla som x testami, imunolog, urolog, obvodak, krcny.... imunolog. vysledky ukazali ze mam zvysele ASLO 600 (0-200) a CRP 7 (0,55-5).

dalej bunkova imunita: LY:3,4 (1,2-3,4)

CD3+ : 2,604 (1,1-1-7)

CD19+ : 0,588 (0,2-0,4)

CD4+ : 1,44 (0,7-1,1)

CD8+ 1,04 (0,5-0,9)

CD3-CD16+56+N: 5,2% (6-25)

potom vo vysledkoch imuno. pise (vypisem len zvysene alebo znizene hodnoty, ja neviem co tie skratky znamenaju:

MCV:93,3 (82-92)

MCHC: 318 (330-360)

MO: 0,81 (0,11-0,59)

PDW: 12 (15,5-17,1)

EOS% 1 (2-4)

BASO: 0,01 (0,018-0,05)

Imunoglobulin: -G4: 0,31 (0,4-0,81)

DAO 12 U/ml (0-11)

nevite co znamenaju tieto skratky? ja som zufala, lekarka s ak tomu nejak extra nevyjadrila len mi predpisal Imunor, ze mam imunitu celkom fajn. ale pochybujem ze mi to pomoze ked mam skryty zapal v telel a ten gynekologcky vytok,ktory trva uz pol roka :( zuby mam ok, mandle nemam ani nosne ani krcne, v hrlde alfaheloliticke nieco... :( poradte

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pakliže výsledky stěrů dopadly negativně, není vůbec třeba výtok léčit. Poševní výtok je přirozená věc, pokud není doprovázen svěděním, pálením, bolestivostí apod. V případě, že by se mělo jednat o přemnoženého laktobacila, postačily by 2x týdně výplachy jedlou sodou. Jako doplněk hygieny můžete také použít roztoky k výplachům pochvy, které jsou volně dostupné v lékárně. Zkratky, které vypisujete, se týkají krevních buněk, výsledky nejsou nijak extrémně mimo normu, bližší informace by Vám měl podat Váš imunolog či hematolog. Pokud nemáte potíže, netrapte se těmito hodnotami. Je třeba léčit vždy člověka jako celek a ne drobné odchylky v laboratorních výsledcích. I zvýšené CRP a ASLO mohou značit již dříve proběhlou infekci a ne aktuální problém.

Související dotazy

Výsledky imunologických testů
Dobrý den, dostala jsem výsledky imunologických testů...
Výsledky testov
Dobrý deň, bol som dnes na krvných testoch a chcem...
Vysledky EEG
Dobry vecer, mala som robene EEG, kde mi moj lekar...
Imunologické výsledky testů
V krevních imunologických testech mám mimo jiné také...
Nákaza HIV
Dobrý den v polovině listopadu roku 2010 jsem měla...
Výsledky
Dobrý večer,prosím o vysvětlení co znamenají tyto výsledky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky histologie žaludku

Prosím o vysvětlení bioptického nálezu a zda je na místě vážná hrozba z rakoviny...

Výsledky hodnot TSH v těhotenství při hypofunkci š.ž.

Vážená paní doktorko, ráda bych se zeptala na nejnižší možnou hodnotu TSH v...

Výsledky Hormonální profilu - lze s němi otehotnet?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli výseldky HP jsou v norme a dá se s nimi...

Výsledky hormonálního profilu

Dobrý den, je mi 30 let a byla jsem na vyšetření hormonálního profilu, 2 den...

Výsledky hormonálního profilu

Zdravím, přeji krásný, plánujeme (já 27 let, partner také - oba normální váhy,...

Výsledky hormonů

Dobrý den, často jsem nachlazená, bolí mě dutiny,celé čelo. Mám deficit buněčné...

Výsledky hormonů z krve

Dobrý den, děkuji moc za odpověď. Vypíši Vám tedy i ty výsledky, co byly v pořádku:...

Výsledky hormonů z krve

Dobrý den, nechala jsem si udělat pár testů jako samoplátce a vyšly mi tyto...

Vysledky chlamydií - jak dlouho trvají

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho trvají výsledky laborativního vyšetření...

Výsledky imuno vyšetření

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co znamenají níže uvedené výsledky imuno vyšetření...

Výsledky imunologických testů

Dobrý den, dostala jsem výsledky imunologických testů a chci se zeptat, co znamená...

Výsledky imunologie

Dobrý den. Obdržela jsem výsledky z imunologie a ráda bych znala Váš názor....

Výsledky imunologie

Dobrý den,obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení výsledků z imunologie mé...

Výsledky imunologie a neplodnost

Dobrý den, chtěla bych se dotázat na výsledky z imunologie. Řeším to v souvislosti...

Výsledky infekční imunity

moc prosím o zdělení co mi je.výsledky jsou ---listerie o- i,ii --160 titr CMV...

Výsledky infekční mononukleózy

Dobrý den, chtel bych vas pozadat o radu. Nedavno jsem prodelal infekcni mononukleozu....

Výsledky jaterních testů

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mými problémy. Nedávno jsem byla...

Výsledky jaterních testů

Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na moje výsledky špatných testů jater, Bilirubin...

Výsledky jaterních testů

Dobrý den , prosím o Váš názor na můj stav z biochemického vyšetření : GLU 5,2...

Výsledky jaterních testů- zvýšené GGT

Dobry den mam výsledky s--Bil celk 16,3. S-alz0,75 S-asi 0.40 s-ggt 2,44 s--Alp...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antibiotika OSPEN, délka užívání a nežádoucí účinky

Dobrý den, dnes jsem byla u lékaře s tím, že mám již 10 dní rýmu, pálí mě v...

Hrudkovatý zelený výtok z pochvy

Dobrý den. Je mi 14 let a ještě jsem neměla menstruaci. Několikrát denně mě...

Dvakrát jsem už vyloučil sperma, ale po třetí se mi to nepodařilo

Dobrý den už dvakrát jsem vyloučil sperma ale po třetí se mi to nepodařilo co...

Bolest ramene po očkování

Dobry den, byla jsem na ockovani cerneho kasle (27tt) kuli miminku. Ockovani...

Sarkoidóza a sport

Dobrý den, mam Sarkoidozu 1.st. Lofgrenovým Syndromem. Užívám Diclofenac AL...

Dlhotrvajúca bolesť hrdla na pravej strane

Dobrý deň mám dlhotrvajúcu bolesť hrdla už asi 4-5 mesiacov mám zväčšenú uzlinu...

Salmonela a přenos infekce

Dobrý večer, chtěla bych se informovat, jak postupovat, když manžel má salmonelozu....

Léčba silné bolesti

Dobrý den . V dubnu jsem prodělala pásový opar s virem neštovic v obličeji/levá...

Křupání a bolest kloubů

Dobrý den, je mi 21 let a křupe mi snad každý kloub ( prsty, zappestí, ramena,...

Žluto-červené fleky na kůži

dobrý den, již před týdnem se mi objevily na stehnách vedle penisu tyto fleky....

Zvysene jaterni testy

Dobry den, U doktora me zjistili vysoke jaterni testy. Bydlim v Anglii a...

Recidivující luxace čéšky

Dobrý den Mám velikou prosbu. Mám problém s kolenem. Už po třetí se mi čéška...

Angina a fyzická zátež

Antibiotika a sport Dobrý den, mam angínu a dnes začínám brát Ospen 1500. Za...

Pupeční kýla a zácpa

Dobrý den. Moje gynekoložka si minulý týden všimla mírně vystouplé části pupíku,...

Anogenitální bradavice

Dobrej,.- jen mne to svědi,.- nevite co muzu delat, nakou mast nebo neco,.-...

Svědění a lehká bolest v pupíku

Několik dní mě hodně svědí a lehce bolí pupík. Uvnitř pupíku jsem nahmatal nepatrnou...

Řídké vlasy

Dobrý den, je mi 25 let. Trápí mě řidké vlasy v přední části hlavy (nad čelem),...

Zamlký potrat

Dobrý den, Pokusím se být stručná. Po vysazení HA, jsem měla vždy docela...

Ztuhlé koleno

Dobrý den, dělali mi plastiku ACL + parc. resekci lat. menisku. Po 3 měsících...

Mám problémy se spaním

Dobrý den, mám problémy se spaním . . .nemohu usnout, v noci se neustále budím...

Reklama
Zavřít