Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky krve

Očkování Nana 22.3.2009

Dobrý den pane doktore, měla bych takový dost konkrétní dotaz. Máme 5 a půl měsíční miminko a na doporučení neurologa jsme byli se synem na odběru krve (cca ve třech měsících nezvedal hlavičku... nyní už v pořádku). Naše dětská lékařka, na výsledky krve řekla, že jsou v pořádku (některé hodnoty prý mohlo ovlivnit pití mléka před odběrem (myslím že to bylo, tak asi 2 hodiny před tím) Chtěla bych vědět váš názor na rozbor krve: Dg: R27,8 Výsledky rozboru: /MEZE/ Materiál: Plazma (4094) LACTAT - 2,92 (H) /0,60-2,20/ mmol/l AMONIAK - 33 /9-35/ " Materiál: Sérum (4094) /meze/ STUPEN - HEMOLYSY (0-10) - 0 / - 1/ stupen - IKTERIE (0-20) - 1 / - 1/ stupen - LIPEMIE (0-10) - 1 / - 1/ stupen MOCOVINA - 2,00 L /2,50 - 7,50/ mmol/l KREATININ - 30 /20 - 50/ " SODIK - 139,4 /132,0 - 142,0/ " DRASLIK - 4,54 /3,60 - 5,90/ " CHLORIDY - 107 /97 - 115/ " VAPNIK - 2,54 /2,20 - 2,70/ " VAPNIK KORIG.NA ALBUMIN - 2,56 /2,20 - 2,70/ " BILIRUBIN CELKOVY - 10,5 /5,3 - 20,0/ " ALT - 0,43 / - 0,86/ ukat/l AST - 0,39 /0,27 - 0,98/ " GGT - 0,19 / - 0,57/ " GLYKEMIE - 6,28 H /3,50 - 5,60/ mmol/l ALBUMIN - 39,1 /35,0 - 50,0/ g/l Materiál: krev /4064/ /meze/ LEUKOCITY - 13,1 H /3,6 - 10,0/ x10/9/l ERYTROCITY - 4,61 /4,50 - 6,30/ x10/12/l HEMOGLOBIN - 12,6 L /13,5 - 18,0/ g/dl HEMATOCRIT - 37,6 L /39,0 - 52,0/ % STŘED.OBJEM ERYTROCYTU - 81,6 L /82,0 - 97,0/ fl OBSAH HEMOHLOBINU V ERYTROCYTU - 27,30 /27,0 - 33,00/ picogram KONCENTRACE HEMOGLOBINU - 33,5 /31,0 - 36,0/ gram/dl TROMBOCYTY - 420 /140 - 440/ x10/9/l Prosím jaký je váš názor, je to v pořádku? Děkuji Zuzana

Odpověď odborníka
Trochu vyšší hladina cukru / asi z toho mléka), trochu vyšší leukocyty ( neprodělalo vaše dítě nějakou ifnekci?). Výsledky jsou prakticky v normě, asi bych doporučila kontrolu s určitým časovým odstupem.
MUDr. Eva Dogoši

Dobrý den, děkuji za odpověď,
žádnou infekci syn neprodělal, ale uvědomila jsem si, že den před tím byl očkovaný prevenarem proti pneumokoku. Může to být ovlivněno tímto???? děkuji.
Zuzana

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Nano!
Ano, hodnoty zjištěné krevním rozborem mohly být ovlivněny právě očkováním. Uvedená odchylka není nijak závažná.

Související dotazy

Vysledky krve
Dobrý den,mužete mi prosím napsat něco víc o mych vysledcích...
Vysledky krve
Dobry den pritelkyne je v 10 tt. Dnes dostala vysledky...
Únava a výsledky z krve
Dobry den, chcel by som poprosit o radu, zhruba pred...
Výsledky krve
Dobrý den,obracím se na Vás s žádostí v neděli se mi...
Výsledky krve na boreliozu
vysledky krve na boreliozu chtel bych se zeptat co...
Vliv marihuany na vysledky krve
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli marihuana nějak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky krevních testů

Dobrý den,zajímalo by mě,jaký je Váš názor na tyto výsledky testů.Jedná se o...

Výsledky krevních testů

Dobrý den,vážený pane doktore,prosím Vás o názor na tyto výsledky krevních testů. GLU=4.5,UREA=3.8,KRE=63.8,KM=352,TBIL=10.2,ALT=2.86,AST=1.15,GMT=4.83,CK=1.13,ALP=1.33,CHOL=6.7,TG=2.23,NA=136,K=5.5,CL=98,CRP=2.2,Takové...

Výsledky krevních testů

Dobrý den, ráda bych požádala o informaci. Byly mi provedeny krevní testy s...

Výsledky krevních testů

dobrý den,dostala jsem výsledky testů a kromě těch co jsou v normě jsem dostala...

Výsledky krevních testů

Dobry den , prosim o objasneni vysledku testu kyrve. Vypliva z nejbpodezreni...

Výsledky krve

Dobrý den. V rozboru krve mám trombocyty 521 a triacylglyceroly 1,76 a P_PT...

Výsledky krve

Dobrý den, byla jsem na předoperačním vyšetření krve a vyšla mi nižší hladina...

Výsledky krve

Dobrý den,obracím se na Vás s žádostí v neděli se mi neudělalo dobře bušilo...

Výsledky krve

Dobrý den. Byla mi odebrána krev. Všechny zkoumané hodnoty mám v pořádku, pouze...

Výsledky krve

Dobrý den, chtěla bych poprosit o vysvětlení. 22.4. jsem byla na pohotovosti...

Výsledky krve

Dobrý den , chtěla bych Vás požádat o radu - alergolog mi dělal krevní testy...

Výsledky krve

Dobrý den,byla jsem dnes na odběru krve a 2 z toho mi vyšli jinak než by měli,mohl...

Výsledky krve

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda je možné abych měla nějakou infekci.Na...

Vysledky krve

Dobrý den,mužete mi prosím napsat něco víc o mych vysledcích krve?Je to něco...

Výsledky krve

Dobrý den, chtěla bych poprosit o vysvětlení některých nejasností . Lékařka...

Vysledky krve

Dobry den , rad bych se optala na sve vysledky krve.U iontu mam vysoke vyky,...

Výsledky krve

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych se Vás zeptat na jeden krevní odběr....

Výsledky krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky odebrané krve. Je toho asi trochu...

Vysledky krve

Dobry den mam doma 2 deti s rozstepem a ted cekame3.BYla jsem na 1.velkem uz.vse...

Vysledky krve

Dobry den pritelkyne je v 10 tt. Dnes dostala vysledky krve na stitnou zlazu.vysledky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sertralin a Neurol

Dobrý večer,již dva měsíce ve svých 55letech ránonevím jistě,co je za den a...

Bulka na hlave

Dobry den, uz delsi dobu se mi dela vzadu na hlave pod pihou takova boulicka...

Zástava srdce, stav po resuscitaci, poškození mozku, možnost uzdravení

Dobrý den, je to už dva měsíce a kousek, co můj otec (41) prodělal v noci zástavu...

Zvracení krve po požití alkoholu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém mého přítele(25), protože on...

Nasadila jsem antikoncepci první den menstruace- přestala jsem krvácet a jen špiním

Dobrý den, před 2 dny jsem nasadila antikoncepci po 3 leté pauze (Lindynette...

Bulka na hlavě, bolesti hlavy

Dobrý den, již více jak 10 let (je mi 26) se potýkám s určitým problémem a nedokázal...

Bolest kolene

Zdravím, už asi 3tím týdnem u mne dochází ke zvláštní bolesti v oblasti (přímo...

Bulka na žaludu penisu

Dobrý den, našel jsem si tuto bulku na žaludu. Je to citlivé a místy to cítím,...

Režim vertebropatha

Prosím o vysvětlení pojmu "režim vertebopata". Co vše tento režim obsahuje?...

Bolesti zad

Bolest zad v okoli beterni patere a ledvin. Dobry den ...cca pred mesicem...

Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy budu menstruovat zastaví se menstruace?

Dobrý den můžu užívat prášky Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy...

Bulka na hlavě vzadu

Dobrý den.Vzadu na hlavě mám takovou bulku.Je to tvrdé.Nebolí mě to.Nevíte prosím...

Polštář pro batole

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, kdy je dobré dávat dítěti na spaní pod hlavičku...

Bolestivá boule u kostrče

Dobrý den, mám takový choulostivý problém.. Na úvod bych rád řekl, že mám...

Co dělat po operaci karpálního tunelu

Dobrý večer, přečetla jsem si se zájmem různé příspěvky.Jsem 2 dny po operaci...

Spondylartroza

Dobry den.Dlouhodobe trpím na bolesti zad která vystřeluje do pravé nohy přes...

Alkohol a normix

Dobrý den, z důvodu dlouhodobých problému s nadměrným nadímáním a škroukáním...

Kožní vyrážka

Dobrý den cca před dvěma měsíci se mi udělali na obličeji malinké červené tečky...

Bolest krční páteře

Dobrý den, asi měsíc mívám takové stavy, kdy se mi lehce motá hlava (ale to...

Léčba cefalosporiny při alergii na penicilin

Dobrý den, objevila se u mě docela silná alergie na penicilin ( augmentin)...

Reklama