Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vysledky krve. Hlavne PSA a EBV virus

Vnitřní lékařství Ondra 1.8.2012

Dobry den, jsem muz, je mi 23 let a byl jsem na vysetreni krve. Nikdy predtim jsem na krvi nebyl a bylo mi to doporuceno pro "klid duse" a pripadne prevenci v budoucnu nekterych beznych onemocneni.

V krvi bylo nalezeno : (vlevo me hodnoty, vpravo ref. meze)

CD4+ 28,2 . 35-55
CD3-(16+56)+ 25,2 . 6-22
CD3-(16+56)+(NK abs) 0,71 . 0,1-0,5
CD45RA+/4+ 55,6 . 32-49
CD45RO+/4+ 43,6 . 45-75

CIK C1q 70,20 mgl . 0-50

ALT 0,95 microkatl . 0,1-0,73
HDL - cholesterol 1,26 . 1,4-2,8
LP(a) 0,100gl . 0-0,3
Glukosa 2,94 . 3,88 - 5,83
Ca 2,09 . 2.1-2,55
Ca ionizovany 0,91 . 1,13 - 1,29
Albumin 48,9 gl . 32-45
anti-TSH 0,30 Ul . 0-1,75
index fPSA/PSA 36,87 1 . 0,1-0,4 (PSA mam 0,75microgl (referencni ma byt 0,1-20), fPSA mam 0,3microgl (referencni ma byt 0-1))
RF IgA 18,6 KUI . 0-18
Eosinofily 0,043 . 0,01-0,04
INR 0,97 1 . 1-5
Fibrinogen 1,9gl . 2-4
HIV 1,2 Ab/Ag 0,22 . 0-0
EBV-VCA IgM - 25,1 arbj . 0-20
EBV-VCA IgG - 139,0 arbj . 0-20
EBV-EA IgG - 31,5 arbj . 0-20
EBV-EBNA IgG - 346.0 arbj . 0-20
HBeAg 0,223 arbj . 0-0
anti HBeAg 1,520 arbj . 0-0
HBcAg IGM 0,150 arbj
anti-HBcAg 0,130 arbj . 0-0
HBsAg 0,180 arbj . 0-0
anti-HBsAg 234,6 arbj . 0-0
anti-HCVIgG arbj 0,100 . 0-0

EBV-VCA IgM pozitivni
EBV-VCA IgG pozitivni
EBV-EA IgG pozitivni
EBV-EBNA IgG pozitivni
IM negativni
M.pneumoniae IgG pozitivni
Chlam.pneum.IgG pozitivni
Chlam.trach IgA pozitivni
Chlam.trach IgG pozitivni
anti HBsAg pozitivni
Ch.pneum.IgA WB neg
Ch.pneum.IgM WB neg
Ch.pneum.IgG WB pozitivni
Ch.trach.IgA WB pozitivni
Ch.trach.IgG WB pozitivni
cHSP IgG negativni
Ch.psitt.IgA WB negativni
Ch.psitt.IgG WB negativni

Vypsal jsem pouze atypicke hodnoty a tucne nebo jinak zvyraznene.

Z vysledku mne vydesil nejvice index PSA a vysledky EBV viru.

Jsem ockovan proti mononukleoze, zloutence (i proti B - v Praze to bylo kdysi povinne), prodelal jsem pred 6 lety chlam. infekci, nasledne zalecenou ATB.
Jsem alergik, tudiz mam chron. zanet dych. cest. Jsem atopik a dela se mi exem na koneccich prstu a obcas na lytkach.

Beru pravidelne Flonidan.

3x tydne cvicim v posilovne. Studuji poslednim rokem VS - zubni lekarstvi.

Subjektivni potize zadne nemam.

Vysledky zajdu prodiskutovat s pani doktorkou, dostal jsem je pouze v obalce. Zajimal by mne Vas pohled na tyto vysledky a Vase doporuceni. Dekuji moc,

Pekny den.

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, odběry v takové šíři se běžně nedělají (jak píšete: pro "klid duse" a pripadne prevenci v budoucnu nekterych beznych onemocneni). Předpokládám tedy, že lékařka měla nějaký důvod v podobě vašich potíží, když takové odběry vč. PSA ve vašem mladém věku provedla. Také mě překvapuje, že píšete, že jsou to vaše první odběry, když jste mj. alergik. K falešné pozitivitě indexu fPSA/PSA může dojít např. při pozdějším zpracování vzorku. EBV protilátky máte sice pozitivní, ale promořenost tímto virem v populaci je značná (takže není důvod k panice). Vaší informaci o očkování proti mononukleóze nerozumím, protože tato vakcína je pouze ve fázi klinického testování. Jinak povinné očkování (např. proti hepatitidě B) je záležitost legislativní - platná vždy celostátně (nikoliv tedy třeba jen pro Prahu). V rozporu s vaším přesvědčením o proběhlém úspěšném očkování jsou pak všechny laboratorní (nenulové) hodnoty týkající se hepatitidy B. I toto byste měl probrat se svojí lékařkou.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

EBV virus
Dobrý den, jsem ve 14. týdnu těhotenství. V 10. týdnu...
PSA
PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě
EBV virus
Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků u mé dcery...
Koupel psa v hypermanganu
Dobrý večer, mám doma psa s mokvavýmy ranamy. Doporučili...
PSA
Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření...
PSA
Mám - li PSA větší tj v mém případě 7,6 je to problém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky krve - zvýšené červené krvinky

Dobrý den Byla jsem u lékaře kvůli zánětu v koleni a ten mě poslal na odběry...

Výsledky krve a sonografie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na výsledky krve které jsem si nechala udělat...

Výsledky krve a ultrazvuku štítné žlázy

Dobry den, prosim Vas o radu, co znamenaji tyto vysledky krve: TSH-2,754, FT4-10,98....

Výsledky krve adenom

dobrý den, dnes manželce přišly výsledky z krve brané endokrinologem, léčí se...

Výsledky krve na 1. screening

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jsou laboratorní výsledky v pořádku na...

Výsledky krve na boreliozu

vysledky krve na boreliozu chtel bych se zeptat co tyto vysledky znamenají

Výsledky krve po šestinedělí

Dobrý den, před 14 dny jsem byla na odběru krve po šestinedělí a zjistili mi...

Vysledky krve u syna

Dobry den, jsem prave s 2,5 letym synem v nemocnici na Mallorce. Od vcerejsiho...

Výsledky krve, testy na HIV?

Dobrý den. Nedávno mi sestřička brala krev a posílala ji ná výsledky, aby doktor...

Vysledky krve, zvysene hodnoty

Dobrý den. Chci se zeptat jestli tyto vysledky něčemu nasvědčují. Ige celkové...

Výsledky krvevního testu

Dobrý den, bylo mi krevním testu zjištěno poluglobulie a mikrocytopza. Chtěla...

Výsledky krví

DMUDr. Jana Leskovská Dobrý den. Děkují za odpověď. Moc se omlouvám. Zapomněla...

Výsledky krví

Dobrý den. Zmatena jsem, nevím jak to mohlo se stát. 19.5.2009 TSH 22, FT4...

Výsledky krvného obrazu

Dobrý deň pani doktorka, môj 18 mesačný syn má fialové kruhy pod očami, preto...

Vysledky krvneho obrazu

Dobrý deň, chcem sa spýtať čo môže znamenať zvýšená hodnota str. obj.trombocytov...

Výsledky kultivace e coli

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na názor ohledně výsledků kultivace pochvy....

Výsledky kultivace: Streptococcus agal.četně.

Dobry den, pane doktore, behem dvou meisci jsem se dvakrat lecila na zanet mocoveho...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, Prosím o zhodnocení krevního vyšetření (některé hodnoty mám mimo...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, Nechal jsem si udělat celkové hormonální,laboratorní výsledky....

Výsledky laboratorního vyšetření

Mám otázku a u mojho prakt.lekára som nedostala odpoveď. Pred pol rokom mi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ovulační krvácení

Dobry den,v ovulaci jsem trochu krvacela(tak 5min)a to stejne se opakovalo za...

Dočetla jsem se o Kamzíku a GelAktiv proteo - enzyme Q

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Je mi 47 let a před půl rokem...

Bolest mezi lopatkami a celého hrudního koše

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat jak si mohu sám pomoci od bolestí zad.Začalo...

Nedoslýchavost

dobry den mam percpecni poruchu sluchu naka ceva zepri mel sem infuze cavinton...

ZIBOR na ředění krve a bulka pod kůží

Dobrý den, jsem po operaci menisku a vazů v koleni a již tak 2 týdny si píchám...

Nakažlivost pásového oparu pro těhotnou ženu

Chtěla bych se zeptat, zda je nakažlivý pásový opar pro těhotnou ženu. Kolegyni...

Zvětšené uzliny na krku

Dobry den, už par let mam problem s uzlinama na krku. Objevili se po opakovanem...

Je to 'jen' zalehlé ucho

Dobrý den, před dvěma týdny jsem prodělala zánět nosohltanu se silnou bolestí...

Krvácení při ovulaci

Co to znamená krvácení při ovulaci? Děkuji

Léčba plísně v uchu

Dobrý den, Před 3 měsíci jsem prodělal angínu, měla poměrně lehkou formu...

Sedimentace a CRP

Dobrý den. Ráda bych znala odpověď na problém zvýšené sedimentace a součastně...

Bolest břicha na pravém boku a průjem

Dobrý den, jsem objednaná na operaci žlučníku, k občasnému píchání na právě...

Nárok na lázně po operaci kolene

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na lázně po operaci obou kolen...

Dysplazie patelly

Zdravím, pane doktore, je mi 18 let a asi dva měsíce mám takový nepříjemný...

Helicobacter pylori

Dobry den po gastroskopii mi byla zjistena HP bakterie byla jsem prelecena Duomox,...

Škubání očních víček

Dobrý den, už přes měsíc mám problém se škubáním očních víček. Nejprve mi...

Bolest pravého varlete

Dobrý den, chtěl bych se zeptat minulý rok po prázdninách sem měl na dovolené...

Problikávání obrazu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená, když namísto normálních barev...

Nález na MR a EEG

Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak mám rozumět této zprávě? Mr mozku s nálezem...

Kořenový syndrom

Dobrý den, už přes půl roku mě bolí levé zápěstí (jsem levák). Hned ze začátku...

Zavřít reklamu