Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky z krve

Praktické lékařství Anna 1.7.2015

Dobrý den,prosím o radu,jaké zdravotní problémy mi hrozí,podle krevních testů,kdy některé výsledky nejsou v pořádku a lékařka mě k tomu nic neřekla.Neutrofily 0,32 ref.int. 0,45-0,70 B lymfocyty 0,54 ref.int. 0,20-0,45 kys.močová 131 r.i. 154-350 Bilirubin celkový 4,3 r.i. 4,7-24,0 TSH 5,900 r.i. 0,270-4,200.Jen kvůli TSH mám nasazen letrox 50,1/2 tabl.Bez autoimunit.podkladu.děkuji za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Bez znalosti pacienta, jen na základě laboratorních výsledků, nelze soudit na konkrétní problém. Už vůbec ne v případě, že jsou odchylky jen malé, jako je tomu ve Vašem případě. "Čísla z laboratoře" také nemůžeme považovat za ukazatele toho, že nám něco hrozí, jsou spíše důsledkem nějakého stavu či děje v našem organismu. Většina laboratorních ukazatelů je ovšem nespecifická, tj. jejich odchylky mohou být obrazem řady různorodých procesů.
Vy máte mírně sníženou hodnotu bilirubinu a kyseliny močové - to nejspíše neznamená vůbec nic, bývá to zpravidla jen odrazem vaší stravy či tělesné konstituce. Zvýšená hodnota TSH je obrazem snížené funkce štítné žlázy, o níž víte, a výše TSH je jedním z vodítek, dle kterého Váš lékař nastavuje léčbu (dávku Letroxu). Dále máte v krevním obraze mírně změněný poměr jednotlivých typů bílých krvinek. To samo o sobě nemusí nic znamenat, může to být třeba jen projevem nedávno prodělané virózy. Přesnější interpretaci výsledků by Vám měl(a) poskytnout lékař(ka), který(á) Vás zná a který(á) odběry indikoval(a). Zásadní problém ve výsledcích, které uvádíte, neshledávám. S pozdravem.

Související dotazy

Vysledky krve
Dobrý den,mužete mi prosím napsat něco víc o mych vysledcích...
Vysledky krve
Dobry den pritelkyne je v 10 tt. Dnes dostala vysledky...
Únava a výsledky z krve
Dobry den, chcel by som poprosit o radu, zhruba pred...
Výsledky krve
Dobrý den,obracím se na Vás s žádostí v neděli se mi...
Výsledky krve na boreliozu
vysledky krve na boreliozu chtel bych se zeptat co...
Vliv marihuany na vysledky krve
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli marihuana nějak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky výtěru z nosu

Dobrý den, už skoro rok jsem často nemocná (cca každý druhý měsíc) něco jako...

Výsledky z CT

Dobry den,nerozumím vysledkum z Ct.Nevím jak je mé onemocnění akutní k operaci,když...

Vysledky z CT a MR vysetrenia a odmietnutie vysetrenia u urologa

Dobrý den, Rada by som Vas poprosila o radu..Kvôli dlhodobým bolestiam brucha...

Výsledky z EBV

Dobrý den,před půl rokem jsem měla dělané testy na EBV a CMV z důvodu zduření...

Výsledky z genetiky

Dobrý den, mám na vás dotaz. Dnes mi přišly výsledky na genetické testy. Jsem...

Výsledky z hematologie, neplodnost

Dobrý den, mám za sebou dva zamlklé a jeden samovolný potrat. Děti zatím nemám,...

Výsledky z histologie

Dobrý den dostala jsem výsledky z histologie ale vůbec tomu nerozumim mohla...

Výsledky z imunologického vyšetření

Dobrý den, chci se jen ujistit k výsledkům, které jsem Vám přiložila. V danou...

Výsledky z imunologie

Dobrý večer, mám dotaz: co znamenají tyto výsledky na imunologii z odběru...

Výsledky z krevních testů na štítnou žlázu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky z krevních testů na štítnou žlázu....

Výsledky z krve

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,pokud má někdo po odběrech tyto výsledky,co...

Výsledky z krve a jejich interpretace

Dobrý den, podstoupila jsem několik vyšetření (sono břicha, jaterní testy, CRP,...

Výsledky z krve a moči

Výsledky z krve a moči predoperacni vyšetření před konizaci čípku zasílám v...

Výsledky z krve, bolesti kloubů.

Dobrý den, opět vám píšu. Teď už i s výsledky z krve. Jak jsem psal viz. minulý...

Výsledky z laboratoře

Dobrý deň,prosím poraďte mi ?Mám výsledky krvi a poriadne ma vystrašili: Enzýmy...

Výsledky z lékařské zprávy

Prosím, co znamená v lékařské zprávě : Koagulace: P-PT (INR): 1,01 1,01 1 P-PT-ratio:...

Výsledky z lumbálky

Dobrý den!Je to tak měsíc co jsem Vám posílala dotaz viz:Dobrý den!Již delší...

Výsledky z MR

Dobrý den, manžel(25) byl vyšetřen na MR.V zimě říkal, že má jednu stranu těla...

Výsledky z MR

Vážený pane doktore.Na MR v T1W a T2W řezech neprav. okrsky hyperintenzního...

Výsledky z MR

Dobrý den, prosila bych o radu a vysvětlení z MR. Má Dg. S7280 fr. osteochondr....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v levé dolní části zad

Dobrý den, mám otázku. Už asi druhým týdnem mě bolí v levé části zad, u doktora...

Bolest v levé části zad - ledvina

Dobrý den, několik let jsem měla záněty močových cest cca 7x ročně a 3x ledvinová...

Bolesti na levé straně břicha

Dobrý den...chtěla bych se zeptat. Už asi půl roku mě pobolivá na levé straně...

Lubrikační gel v těhotenství

Dobrý den, jsem v 18.tt a chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné během těhotenství...

Gastroezofageální reflux

Dobrý den, na gastroskopickém vyšetření mi byla diagnostikována refluxní choroba...

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce

Dobrý den, chci poprosit o Váš názor, co by mohlo být příčinou mých potíží....

Slzení oka

Dobrý den, po druhé za půl roku (naposledny v zimě), mě z ničho nic v noci probudilo...

Hlenovita jasně červená krev ve stolici

Dobrý den, v noci jsem zvracela pouze jednou a na to měla průjem a to taky jen...

Svědění po odstranění klíštěte

před necelíma dvou měsícema se mnašel klíště jsem nalezl klíště na noze (viz...

Boule na žebru

Dobrý den,nevím jestli problém spadá k chirurgii,nebo ortopedii....myslím že...

Panické ataky

Dobry večer. Je mi 20 let. Trpím panickou poruchou. Jednu attaku mam prave...

Vykašlávání průhledného hlenu

Dobry den, uz asi 2 roky me trapi caste vykaslavani bezbarvych hlenu a zvlastni...

Bolest bricha na prave strane

Dobry den,rada bych se zeptala na bolest bricha na prave strane,jsem po chirurgickem...

Výsledek kardiologického vyšetření

Dobrý den pane doktore, mám vysoký tep (80-90 v klidu), v dětství jsem měla...

Bolest zad vlevo dole

Dobrý den, pane doktore, v neděli jsem se probudila s bolestí zad vlevo dole....

Boule pod žebrem

Dobrý den chtěla bych se zeptat na levý straně pod žebro jsem si našla větší...

Reflux

zánět jícnu jsem měla prokázaný před 5 lety, od té doby 2x endoskopie bez nálezu,...

Bolesti konečníku

Dobrý den, v období menstruace, nejčastěji první 3 dny mě trápí bolesti v konečníku,...

Ztráta pigmentu po spálení od sluníčka

Dobrý den, slyšela jsem, že po velkých spáleninách ze slunce (rudá kůže několik...

Tmavá moč v těhotenství

Dobrý den, mám prosbu. Jsem ve 37.týdnu těhotenství a při močení je moč zbarvená...

Reklama