Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vysoké hodnoty hormonů-2.otázka

Endokrinologie hanka 20.1.2014

Dobrý den, děkuji za odpověd, ale ještě bych na ní chtěla reagovat. Antikoncepci cerazette jsem brala 6 let, a za celou dobu jsem menstruaci neměla, jak píšete viz níže pokud je menstruace pravidelná, 6 let jsem menstruaci díky antikoncepci neměla, takže když jsem ji přestala brát někdy v létě, tak mám menstruaci asi po 2 měsících a to dost málo krvácení, což je asi dobře, když to prášky drželi 6 let. Myslíte, že to může být rozbouřené hormony tímto důvodem, a kdy nebylo by lepší ještě s odběrem počkat, nebo jak postupovat, děkuji moc za odpověd petričáková(minulý dotaz i vaše odpověd viz níže). A ještě dotaz kompletní endokrinolog.vyšetření co to obnáší??? Děkuji

Výsledky:Testosteron 2,58 nmol/l(0,29-1,67) DHEAS 18,70 umol/l(2,68-9,23) LH 4,9 IU/l FSH 1,7 IU/l Prolaktin 322 mIU/l (102-496) dobrý den, byla jsem na ženském vyšetření s tím, že jsem brala 6 let antikoncepci cerazette, protože mě nedělala problémy jako jiné. ale neměla jsem menstruaci, něco jsem přibrala a rostli mi chloupky na bradě. Lékař mi odebral krev na hormony viz výše, cerazette jsem přestala brát v červenci roku 2013, něco jsem zhubla, menstruace se dostavila, chloupky rostou, ale méně, prosím o radu, můžou být tyto hodnoty ještě nějak ovlivněny z cerazette, a popř. co tyto výsledky krve znamenají, jiné problémy nemám, děkuji za odpověd. ps. je mi 34 let a mohli výsledky ovlivnit to, že jsem byla nastydlá, spíše skoro pořád jsme nastydlí, celá rodina, děti to přinesou ze školy a u nás se to pořád motá v celé rodině a ten odběr krve je z 12/2013
Odpověď odborníka:
U hormonálních vyšetření je velice důležité, kdy se odběr provádí. Krev na pohlavní hormony by se měla odebírat v době 1.-5. dne menstruace (tedy ještě během krvácení), a to do 10.00 hod dopoledne.
Pokud toto nebylo dodrženo, odběr bych opakovala. Nastydnutí by na to nemělo mít výraznější vliv.
Význam tohoto nálezu je těžko hodnotitelný - pokud máte pravidelnou menstruaci, neobjevuje se další nadměrné ochlupení, či kožní, resp. jiné tělesné změny ve smyslu "pomužšťování", čekala bych, že se bude jednat o nesprávný odběr.
Pokud by se hodnoty potvrdily, měla byste být komplexně endokrinologicky vyšetřena.
Mějte se hezky.
Držím palce

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
pokud byla antikoncepce vysazena ještě v létě 2013, uplynulo již dost času na to,...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vysoké hodnoty bilirubinu
Dobrý den, jsem dívka, je mi 14 let. Mám časté bolesti...
Vysoké hodnoty anti-TPO
Dobrý den,ráda bych se zeptala.Mám vysoké hodnoty anti...
Hodnoty ženských hormonů
Dobry den, nedavno mi byl udelan hormonalni profil...
Hodnoty hormonů štít.žlázy
Dobrý den.Obracím se na Vás s dotazem.Před týdnem jsem...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
Zvýšená hodnota kreatininu
Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoké hodnoty

Dobrý den moje babička má 80 let je 2 mesice hospitalizována po mozkove příhodě...

Vysoké hodnoty ALT, AST a GGP: jaký jídelníček?

<p>Dobrý den. 10.12.2021 jsem měla výsledky ALT 1,11, AST 0,57, GGT 1,44 a ALP...

Vysoké hodnoty anti TPO

Dobrý den, včera mi na gynekologii zjistili vysoké Anti-TPO hodnoty- 430, lékařka...

Vysoké hodnoty anti-TPO

Dobrý den,ráda bych se zeptala.Mám vysoké hodnoty anti TPO-1300, anti-TG 89,hodnoty...

Vysoké hodnoty ASLA,alopecie areata

Dobrý den.Mám 6letou dceru,letos v lednu měla angínu,dostala ATB,v únoru měla...

Vysoké hodnoty ASLO

Přeji dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat na váš názor ohledně mého problému...

Vysoké hodnoty AST

Dobrý den, je mi 30 let a od 13ti let mi zjistili lékaři při krevních testech...

Vysoké hodnoty bilirubinu

Dobrý den, jsem dívka, je mi 14 let. Mám časté bolesti břicha, jak kdy silné....

Vysoké hodnoty herpes viru

Dobrý den, motám se v začarovaném kruhu a proto by mě zajímal názor dalšího...

Vysoké hodnoty hormonů

Výsledky:Testosteron 2,58 nmol/l(0,29-1,67) DHEAS...

Vysoké hodnoty Lp(a)

Dobrý den. Z rozboru krve před 2 lety mi vyšly vysoké hodnoty LPa (už nevím...

Vysoké hodnoty trombocytu

U lekaře mi byla odebrama krev a zjistili mi vysoké hodnoty trombocytu 716 kdy...

Vysoké hodnoty trombocytů

Dobrý den, prosím vás o radu. Ve 12.týdnu těhotenství mi byl udělán krevní test....

Vysoké hodnoty TSH

Dobry den, mam dotaz. Pred 7 lety mi byla odstranena stitna zlaza pro hyperfunkci....

Vysoké hodnoty TSH

Dobrý den paní doktorko,rok jsem po operaci štít. žlázy.Ta mi byla i s nezhoubným...

Vysoké hodnoty TSH a TPO

Dobrý den, po preventivním vyšetření mi byly zjištěny vysoké hodnoty TSH 8,522mlU/l...

Vysoké hodnoty TSH zistené v tehotenstve

Dobrý deň pani doktorka, som v 18tt tehotenstva a doteraz som nemala žiadne...

Vysoké hodnoty v krevní obrazu

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké...

Vysoke horecky a kasel

Dobry den, již 3.den mam teploty kolem 39, po paralenu nebo brufenu to spadne...

Vysoké horečky

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat na dotaz ohledně mého malého...